Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laudania

19 lat i cudny cellulit, prosze o dobre rady!!!

Polecane posty

Gość Laudania

Od jakiegos czasu nieco przytyłam i dorobiłam sie paskudnego cellulitu (wodnego). Od miesiaca smaruje sie serum eveline i nic! Trochę się gimnastykuje, pływam jak jest okazja, od dzis zaczełam bieganie. Czego powinnam unikać (w sensie jedzienia) i jaki dobry krem mi pomoze?

Gość biała orchidea
Peeling kawowy ponoc czyni cuda...i taka papka z cynamony, imbiru, byla tu hdzies na forum, jak znajde to wkleje...

Gość Laudania
a dziekuje bardzo, poczytam i zobaczę, a moze znasz przepis na ten peeling kawowy?

Gość biała orchidea
Znam, bierzec karsc kawym jakis zel najzwyczajniejszy do mycia....mieszasz..i robisz peeling. Kawa ma kofeine jak wiadomo, a ta jest stosowana w najdrozszych specyfikach przeciw celluitowi.

Gość Laudania
o super prosty przepis! czytalam na tamtym forum o tym owijaniu w folie... troche to wymaga zachodu wiec narazie przez tydzien poprobuje tego peelingu kawowego :) Szkoda ze cellulit nie jest ozdobą...

Gość Laudania
och wlasnie zrobilam peeling! Jest cudowny! moja skora jest od razu moemntalnie nieco gładsza! Powiedz czy moge go robic codziennie czy lepiej raz, dwa w tyg?

Gość biała orchidea
Ja robie co kilka dni, czasem codziennie, czasem dluuuuugo nic... Zalezy jak mi sie przypomni. Celluitu nie mam prawie wcale. Wiec chyba mzona, oby nie za bardzo podraznic skoory...i i zawsze po wklepuje oliwke dla dzieci, doskonale nawilza...zale tym to od wiekow traktuje cale cialo, z rewelacyjnym skutkiem.

Gość Laudania
no to bede probowac, a czy procz redukcji niewielkiego cellulitu, zejdzie mi kilka mm, moze cm? dokładam do tego cwiczenia i zero slodyczy + duzo wody

Gość biała orchidea
Hmm..a tego to juz Ci moje droga nie powiem, bo nie wiem. Ja bym chciala przytyc, bo jestem szczupla. Wiec na chudnieciu mi nie zalezy, raczej odwrotnie.

Gość Laudania
to polecam Ci białe pieczywo, bułki, pączki... nawet sie nie obejrzysz jak przytyjesz, dorzuć do tego dania z sosami i ziemniakami. Efekt niemal gwarantowany :)

Gość wszystkie czekoladowe
szoruj szorstka gabka. rob na zmiane zimne i cieple natryski. "szczyp skore" to bardzo pomaga

mam pytanie odnosnie tego peelingu z kawy: jakie powinny być proporcje - tyle samo zelu do mycia co kawy czy moze jakos inaczej? i wcierac w skore ta mieszanine czy owiniac folia?

Gość wszystkie czekoladowe
kawe mozesz wymieszac z oliwka. wcierac w cialo a potem mozesz jeszcze umyc cialo zelem. oliwka i tak zostanie a cialo jest swietnie nawilzone i suuuper gladkie. a proporcje zawsze na oko tak zeby bylo geste. pare kropel oliwki na kawe najlepiej taka niezaparzona

Gość biała orchidea
Zelu tyle..by posklejac ziarenka kawy. Czasem jak nie mam zelu to biore garsc samej kawy i tre posladki, uda...Peelingo oznaca zdrapywanie naskorka. Tym samym pobudza sie krazenie i metabolizm komorek. Mozna takze wycisnac sak z cytryny, posmarowac uda, posladki , obwinac sie folia i na sloneczko wygrzac. Bedzie szczypac, ale ponoc dziala rownie znakomicie... Moja kolezanka chcac schdnac, obwijala sobie poszczegolne czesci ciala folia i cwiczyla. Tworzyla sie taka mala sauna. Szybciej chudly jej te czesci ciala. I jeszcze przepis z tematy " aby celluit niknal w oczach": 2 yzeczki cynamonu, 2 lyzeczki kawy, 2 imbiru, 1 lyzeczka oliwki dla dzieci lub czegokolwiek tlustego (oliwa z oliwek) Obwinac folia...i wytrzymac z tym 30 mniut. WYTRZYMAC! bo pieklo bedzie niesamowicie ;) Ale pzoniej baaardzo delikatna skorka sie robi. Aaa..i znikaja wszystkie krostki niepowolane na udach i pupci. Aaa..i do tamtego pierwszego rzepisu na peeling mozna dodac takze cynamon. ( rozgrzewa) Pozdawiam Was wszystkie:) PS. Jem bulki, ziemniaki, sosy i wszytsko inne tuczace...i nic :)

Gość biała orchidea
Aaa ..do tej papki cynamonowo - imbirowej nalezy dodac jeszcze 2 lyzecki spiritusu salicylowego.

Gość yuyyu
a probowal ktos serii Lirene tej pomaranczowej przeznaczonej do walki z cellulitem?

Gość Laudania
oj ten spirytus to mi nie leży, ale obiecuję że spróbuję, bo czego sie nie robi żeby mieć śliczne uda i pośladki. Cwicząc z folią pozbywasz sie jedynie zbednej wody wraz z potem, ale jest to efekt chwilowy Ja tam peeling robilam na oko, zeby tylko się skleiło, zabrudziłam cała łazienkę ale było warto. Teraz bedę go robic jak najczęsciej + zimne prysznice+ duzo ruchu + zero pyszności (chyba ze lody :P ) MUSI SIE UDAC! Orchidea- powodzenia w przybraniu na wadze! :)