Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aśka777

czy można 2 razy pod rząd nie robić przerwy??

Polecane posty

Gość aśka777

chodzi o 7- dniowe przerwy w braniu pigułek. Mozna zrobić tak bezpiecznie 2 razy pod rząd, tzn brac 3 opakowania bez przerwy? czy to juz nagiecie. Z góry dzieki :)

Gość odradzam bo sobie narobisz
dużo szkody w organiżmie. Jeśli masz napisane żeby zrobić przerwę to ją zrób.

Gość aśka777
ale wiem dobrze, ze przynajmniej jedną przerwe można pominąć bez żadnych komplikacji, i ja musze teraz tak zrobić. ciekawi mnie czy jesli powtórze to drugi raz pod rząd to działanie antykoncepcyjnie sie nie obniży. a jakie szkody w organizmie można w ten sposób zrobic i jakie mogą być konsekwencje??

Gość agus_18
mozna wziasc najwyzej 3 opakowania bez przerwy, ale najwyzej,ozniej musisz zrobic normalna przerwe

Gość kasia 11111
a ja mam właśnie problem związany z tym tematem. Jechałam na wakacje i wzięłam dwa opakowania pod rząd. Wczoraj zapomniałam wziąć tabletkę i minęło 18 godzin zanim ją wzięłam, więc jest niefajnie. Biorę Yasmin i w ulotce pisze żeby nie robić przerwy jeśli zapomniało się wziąć tabletkę i minęło więcej niż 12 godzin . Jeśli tak mam zrobić, to będę musiała wziąć trzecie opakowanie pod rząd... czy to jakieś zagrożenie dla organizmu?

Dwa razy Z RZĘDU. Można. Oczywiście pod kontrolą ginekologa, bo to zależy, jakie tabletki się bierze, z jakich powodów. Są przecież dolegliwości, przy których celowo bierze się trzy opakowania bez przerwy. Poza tym krwawienie z odstawienia jest tylko dla komfortu kobiety, fizjologicznie organizm na tym nic dobrego nie zyskuje (nie ma żadnych hormonalnych zmian związanych z cyklem, żadnego przygotowywania śluzówki - a tu nagle spadek hormonów...).

Gość mała miiiiiii
można...tylko że podczas brania drugiego lub trzeciego opakowania pod rząd można dostac plamień lub poprostu okresu takiego jak by miał byc w przerwie,ja tak miałam nie zrbiłam tylko raz przerwy i w połowie drugiego opakowania dostałam okres,tzn takiego samego krwawienia jak miałam w przerwach 7dmio dniowych i to krwawienie trwało do konca opakowania i calą tą 7dmio dniową przerwe, NIE POLECAM takiej metody :O ja biore Cilest i tam w mojej książeczce pisało że jeśli chce się opóźnić okres to nie należy robić przerwy po skończeniu opakowania,zacząść następne z tym że brać pigułki tyle dni o ile chce się przesunąć okres i skończy c opakowanie i wtedy przerwa.ja tak robiłam skończyłam opakowanie nie robiłam przerwy i zjadłam 8pig€lek z następnego i po tych 8pigułkach(dniach)dostałam okres w terminie tak jak zawsze. Tylko ta metoda nie odnosi się do wszystkich pigułek podobno,nawet lekarka mi coś wspominala.

Gość do mała miiii
taka metoda odnosi się do tabletek dwuskładnikowych jednofazowych bierzemy całe opakowanie (21 tabletek) plus tyle tabletek z następnego opakowania o ile dni chcemy opóźnić okres (od 1 do 21) potem robimy 7 dniową przerwę a następnie (BARDZO WAŻNE!!!) bierzemy całe 21 tabletek z NOWEGO opakowania czyli załóżmy że chcemy opóźnić okres o 10 dni bierzemy całe opakowanie (21) nr 1 bierzemy 10 tabletek z opakowania nr 2 7 dni przerwy bierzemy całe opakowanie (21) nr 3!!! (opakowanie nr 2 można zostawić jako awaryjne) bo spotykałam się już z wersją gdzie ktoś chciał wziąć te 10 tabletek z opakowania nr2 potem 7 dni przerwy - dokończenie opakowania nr 2 i znowu 7 dni przerwy - w ten sposób traci sie cały efekt zntykoncepcyjny!!