Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam.

dostałam małego jamnika... co dalej??????????????????????????

Polecane posty

Gość pytam.

nigdy nie mialam pieska... no wiec: 1) czekam na propozycje jak mu dać na imię 2) a takze na wszelkie rady:) jest malutki jeszcze i taki cycalek. czy do jedzenia mam mu dawac mleczko czy jakas kielbaske (i to i to mu smakuje) jak czesto mu dawac jesc? jak duzo? jaki najlepszy szampon? jak czesto go kapac? po prostu WSZELKIE RADY BARDZO CENNE to jest jamnik krotkowlosy pozdrawiam

Gość a ile ten piesek ma miesiecy

Gość pytam.
no wlasnie nie wiem... jestem w trakcie dowiadywania sie

jamnik nie powinien chodzić po schodach ani skakać. jamniki mają wrodzoną wadę dyskopatię. nie będzie mógł ruszać tylnymi nóżkami, bo nie będzie ich czuł. zedrze je do krwi, nie leczone powoduje zanik mięśni.a leczenie jest bardzo kosztowne. mój jamnik miał to. wydawaliśmy fortunę na specjalne zastrzyki, masażystów, lekarzy itp.

Gość pytanko male
wpolczuje ci na najblizsze jakies 18 lat!!! ja mam niestety dwa jamniki czarne krotkowlowse i przekonalem sie ze psy to najwieksza zaraza dla czlowieka!!! a jamniki to ju znajgorsze i najwredniejsze psy jakie moga byc i juz nigdy wiecej psow w zyciu nie chce widziec w domu!!! jest tylko sam klopot, pelno halasu brudu i smrodu i udreka a nawet sie potrafi zalatwic na dywanie!!! juz trzeci dywan poszedl na smietnik bo jamniki to nie sa psy dla ludzi ktorzy lubia czystosc i higiene!!! robia co chca i nie ma na nie rady na szczescie juz sa stare i nie pozyja dlugo , w koncu bedzie mozna mieszkac jak na czlowieka przystalo!! a nie jak w chlewie i jednym wielkim halasie. jesli mozesz to oddaj go czym predzej bo bedziesz miala udreke wiele wiele lat!! wspolczuje bardzo.

Gość a ile ten piesek ma miesiecy
to moze najlepiej iść do wetka?wszystko powie,doradzi itp.skoro nigdy nie mialas psa to pewnie niewiele wiesz?a co do imienia to sama zadecyduj,w koncu on ma być ztobą a nie z nami-obcymi ludźmi

Gość gggggggggggfffffdi
nieprawda..widocznie nie nadajesz sie do posiadania psów:/ jeszcze dwóch..

Gość Jamnik mały
wiec tak... najbardziej smakuje mi Royal dla malych pieskow..szczeniaczkow.Nie boli mnie po nim brzuszek. Co do picia to uwielbiam czysta przefiltrowana lub niegazowana wode mineralna. Na mleczko moge reagowac roznie ale chetnie sprobuje odchudzonego. Tylko nie karm mnie przereklamowanym Pedigree bo to straszne swinstwo i czesto powoduje choroby brzuszka. Dbaj o moje uszy..sprawdzaj czy nie sa chore....a najlepiej wez mnie na kontrole do weterynarza...przebada mnie i powie co dla mnie najlepsze ... hauuuuuu :-)))

nieoprawda! jamniki mają swój złośliwy i obrażalski charakter, ale dużo zależy od wychowania. mój jamnik nie przypominam sobie kiedy ostatnio zlał się w domu albo coś zrobił. śpi spokojnie i czasem się pobawi ale grzecznie, np. turlając się po łóżku... jest słodziutki i nie wyobrażam sobie aby mógł zniknać

Gość fatyga
zdecydowanie idz do weterynarza. doradzi ci wszystko dokladnie co i jak i odpowie tez na wszystkie twoje pytania. i powie ci ile piesek juz ma

Gość a wiesz co to hot-dog
?? jamniki sie do tego nadaja najlepiej

Gość lolikier
to niedobrze, ze akurat na pierwszego psa dostałas jamnika , która to rasa nie jest prosta do prowadzenia, bo to pies myśliwski nie pokojowy, stad te jego zachowania , ktore ludzie biora za wrednosc charakteru. Absolutnie nie kiełbasa, zaden pokarm dla ludzi. Idz do sklepu z artukułąmi dla zwierzat i tam wybierz mu jakas karme dla szczeniakow ras małych.

Gość taki jeden X
polecam wizytę u weterynarza :P

Gość olaaaaaaaaaaaaaaa
a dlaczego mialby spac na polu?

Gość koles JUsek
nie kap go, szczeniaka nie wolno, co prawda sa takie pudrowe szampony dla maluchow, ale jak nic sie nie wydarzyło. to poczekaj z kąpiela

Gość aaaaaaaaaabbbbbbbbbb
na polu to chyba znaczy na podworku, chyba na Slasku sie tak mowi, czy na Opolszczyznie:)

Gość aaaaaaaaaabbbbbbbbbb
o wlasnie w Krakowie tez, pozdrawiam Krakow:)

myślę, że z wyborem imienia nie powinnaś mieć teraz problemu - ponieważ bez względu na płec pieska imię - IRASIAD - powinno być teraz na topie :O:O:O

w Tarnowie sie tez mowi pole:))bo podworka to sie ma przy domu na wsi:)))jak zwał tak zwal tez mialam jamnika ale mi go rodzice oddali bo wszystko gryzl nie mogl zostac sam w domu i pogryzl wszystkich w rodzinie oprocz mnie bo bylam jego Pania tak sobie ubzdural:))

Gość gość
Kasieńka jesteś głupia jak but (bez obrazy biednego buta)

Gość gość
Jamniki są kochane, mądre i piękne. pewnie, trzeba im poświęcić czas, ale jak już masz jakiegokolwiek psa to musisz mu poświęcić czas. Jamnik jest bardzo wierny, kocha swoją rodzinę. Najlepiej nabyc go z dobrej hodowli-to gwarantuje dobry charakter psa i zdrowie.

Gość mskmsksmsksmskm
jamniki bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee są agresywne

Gość gość
karmić pieskowym jedzeniem, broń boze zadnej kielbasy! kupuj mu granulki dla szczeniaczków, wybierz takie co maja duza zawartość miesa (Acana, Orijen, Taste of the wild...), mozesz mu dawać puszki ale tez takie dla maluchów. do picia czysta wode (zmieniaj codziennie). mleko nie jest wskazane. kapać tez na razie nie trzeba, dopiero jak podrośnie, kup najlepeij szampon dla dzieci, jest najdelikatniejszy. powodzenia! :-)

Gość gość
na opolszczyznie nie mowi sie "na polu" !!!

Gość Buba1981
Ja miałam jamnika mieszkając w bloku. To baaaardzo mądre psy. Śmiałam się, że można przy nich uwierzyć w reinkarnację bo bardzo dużo rozumieją ;-) Był to jamnik gladkowlosy miniaturka. Był czysty, nigdy nie napaskudził w domu, bardzo przywiazany. Jedynie to dość głośno szczekał gdy np. wychodzilismy z domu, potem jednak cichł i spał. Czasem coś pogryzł ale mając swoje psie powody i to było bardzo rzadko i akurat nic wartościowego. Dwoch sąsiadów też miało jamniki i im również nie przyspażały wiekszych problemów. Nasz był rasowy, piękny i nie chorował, był wręcz okazem zdrowia choć wiem, że inni od czasu do czasu chodzili do weta z przejsciowymi problemami. Bardzo chciałabym mieć jeszcze kiedyś jamnika.

Gość Heilige Geist
Jamniki to kochane stworzenia :) Trzeba o nie dbać.

Gość Pola

Nakwazniejsza karma i szczepienia na nosówkę i wściekliznę oraz odrobaczenie . Karmę my kupujemy z bozity i jak dla nas to najlepsza karma dla psa 🙂

Gość anna1223

I jak Twój jamniczek? Na pewno już świata poza Tobą nie widzi 😄 mój Rolex jak podaje mu karme maxi natural, to tak skacze z radości, i wtedy tylko za mną chodzi. W sumie, to ja go zawsze karmię i dlatego