Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a jak tez chce wiedziec

co to sa bóle owulacyjne..?

Polecane posty

tak ,tyle wiem, ale jakie one sa..? jak sie je odczuwa..?

prosze, jestem w środku cyklu, cholernie mnie brzuch napieprza, nie wiem czy moge to zwalic na owulacje...?

ale mnie prawie wogóle nie boli jak mam owulacje, a dziś jak cholera... dlaczego..?

nie wiem dlaczego......ale jeśli w połowie cyklu to istnieje duże prowdopodobieństwo że Twoja komórka jajowa lata ci właśnie po jajowodach;P;p

ale skad mam miec pewność że to własnie ten ból a nie inny..? boli mnie jakby prawy jajnik, w ogóle cały brzuch na dole, kuźwa. mam mdłości, jest mi niedobrze...

który to topik..?

ja mam to czasami - bardzo silne kłucie jajnika. kiedyś się nad ranem obudziłam, czułam, jakby mi ktoś szpikulec wbijał... :o nie polecam. ale u mnei to zupełnie inny ból niż w trakcie miesiączki...

Gość liinuleum
ladoga, tez miewam od kilku cykli takie bardzo silne klucia w okolicach jajnikow.... czy to normalne? czy powinno porzadnie niepokoic? wymaga wizyty u gin?? ogolnie jest wszystko ok - tzn cykl w miare regularny (na ile moze byc w te upaly...). czy, jak miewasz te pokluwania, w kazdym cyklu kluje cie tylko w oklicach jednego jajnika? czy obu? czy te klucia wskazuja (jesli to nie jest jakis chorobowy objaw...), na sam "srodek" owulacji? masz sposoby, by to zlagodzic? pozdrawiam

jak powiedziałam o tym ginowi, to odp po prostu że \"tak się może zdarzyć\", nie wiem czy on był jakiś kiepski czy po prostu ten ból to nic złego... podobno 1/3 kobiet go odczuwa. ja tylko co jakiś czas i trwa max 30 minut. poleżę w łóżeczku i jest ok. mi to się zdarzyło ze 3 razy w życiu może... ale skoro ty masz od paru cykli bardzo silne to możesz iść spytać, choć - tak jak mówię - bóle owulacyjne odczuwa ok. 1/3 kobiet. mnie kłuło tylko przy lewym jajniku :) pytasz \"czy te klucia wskazuja (jesli to nie jest jakis chorobowy objaw...), na sam \"srodek\" owulacji?\" i ehhh chyba masz na myśli sam środek dni płodnych? to tak, wskazują sam środek dni płodnych, bo owulacja jest właśnie po środku dni płodnych. owulacja to moment - uwolnienie komórki jajowej z pęcherzyka graffa.

Gość liinuleum
no tak ;) dokladnie TO mialam na mysli ;) dzieki za wyjasnienia! takie pokluwania zdarzaly mi sie kiedys. teraz, w te upaly, jakby odczuwam ich wiecej i czesciej. czasem sa nie do zniesienia - i jak Ty - musze polozyc sie na chwilke lub skulic, by przeszlo... w tym cyklu (kilka dni temu zreszta...) trwalo do ok 1,5 dnia. bylo kilka takich godzin, ze co jakies 1/2 - 1 godzine odczuwalam kilkusekundowe "szpile"... ;( dzis juz jest ok, tylko teraz to ledwo daje rade z piersiami..... mam baaardzo wrazliwe zawsze w drugiej polowie cyklu :( no i wysypalo mnie na buzce troszke... :(

Gość liinuleum
a tak w ogole (jesli to baardzo glupie pytanie, to sorry!! ;) ), ile trwa/moze trwac sama owulacja?? tzn ile czasu "idzie" jajeczko ?

Gość liinuleum
ladoga, jestes tu jeszcze?

Gość JajZX
Sama komorka jajowa zyje ok 24h +/-