Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajkowa

Lidka--ładnie czy staro??

Polecane posty

Gość zapytajkowa

Pytam bo nie spotkalam jeszcze małej dziewczynki o tym imieniu i nie chciałabym skrzywdzić dziecka przez nasze widzimisię :) Od zawsze chcialiśmy nadac to imię nasze córeczce. Ale teraz zaczyna się zastanawiać :) Może macie jakieś propzycje ładnych ale nie oklepanych imion? Bz urazy dla Oliwek, Julek, Zosiek, ale za dużo was już i wolę nieco inne. Miałam jeszcze pomysł na Lenę. Co wy na to ?

Gość znam taką jedną Lidke
straszna suka

Gość daj jej Pola
:)

Gość asvfg
Lidka głupia kitka

Gość inna 18latka
Lidka to piękne imię jak by miała kiedys córke to nazwaąłbym ją tak

Gość znam dwie Lidie
i obie straszne suki !!!! Ale imię ładne

Gość zapytajkowa
wiecie co wy nie umiecie normalnie napisać?? Po ludzku?? Ładnie, nie ładnie. Nie pytalam się o charakter osób które to imie noszą. Ludzie przestańcie pluć jadem!!!!!

Gość Też Lidka
Ładne imię i dobrze się je nosi ;-) Dlaczego sądzisz, że bys ją tym imieniem skrzywdzila? Czy mam się czuć skrzywdzona, że mam tak na imię?;-)

Gość adnie i nie staro

Gość zapytajkowa
nie twiedzę, że je skrzywdze tym imieniem, ale mało się znam na tych sprawach i wolałam sie nieco poradzić :) Strasznie mi się to imie podoba :D

Gość agata-------
znam jedna Lidie, to bardzo madra dziewczyna:)

Gość zapytajkowa
Dziekuję, wierzyłam, że są na kafe życzliwe osoby i są :) No to teraz to już bez wątpliwości nadam to imię. Zresztą połowa rodziny mówi, już o miom maluszku Lidka :)

Gość Morocco320
Moja coreczka nazywa sie Anièle czyli Aniela nie jesrt tak oklepane i bardzo subtelne a zarazem kryje w sobie moc. :) moze swoja tak nazwiesz?

Gość klaniam sie
Lidka osobiście najmniej lubie, nie podoba mi się, w podstawowce niektorzy wołali za mna Lidka - kitka albo i gorzej (pitka). Były to jednak skrajne przypadki. Lidia podoba mi sie bardzo i choć już najwyższy czas rzadko tak mnie nazywaja... Najczęściej jestem Lidzia, dla rodziny, znajomych, szefów nawet... to też znoszę, nawet może być.. A może Lilianna?

Gość Też Lidka
Ja lubię jak ktoś mówi do mnie Lidka. Dlugo nie mogłam znieść "Lidzi" ale przyzwyczaiłam się. Inne zdrobienia (Lidusia, Lidunia) są ok a pelne imię jest super. Lidia brzmi bardzo ładnie. Nie zaminilabym swojego imienia na żadne inne. Są osoby, któe mówią do mnie Lila, prostuję to, bo to zupełnie inne imię. Do autorki - wejdź na gazetę.pl. Tam masz forum " Klub imion". Jest klub dla imienia "Lideczka". Do tej pory są tylko dwie czlonkinie, plus jedna tu niedawno na kafe mówiła, że ktoś z jej rodziny nazwal tak córkę. Mnie osobiście zawsze cieszyło, że nie mam na imię tak, jak połowa populacji, ale jednocześnie moje imię nie jest jakieś wydumane, rodem z serialu brazylijskiego.

moja mama ma na imię Lidia...to piękne imię. Miałasm przyjaciólke o imieniu Lidka ale zmarła niestety. Jaka to fajna laseczka była....imię piękne

Gość to okropne
A mnie Lidka zawsze kojarzya sie z filmem "czterech pancernych" A co do Anieli - jak któras proponowała. Znam 3 Aniele - wszystkie 3 używają innych imion, bo swojego nienawidzą.

Gość blehpl
a mi sie lidka kojarzy ze stara gruba baba która daje na prawo i lewo z podanych propozycji wybrałbym liliane ;)

:) Każda Lidka była kiedyś małą dziewczynką :) Nie głupio, bardzo ładnie. Pozdrawiam

Gość a ja mysle ze...
ładne, też dam Lidia albo Inga. liliana NIE!

Lidka - takie sobie, Lena - śliczne, Liwia - okropne, kojarzy mi się z tą trucicielką od cesarza Augusta :)

Gość też tak chcę
Znam jedną Lidię, mam przykre wspomniania związane z tą osobą, dlatego zapewne nie będę obiektywa. Na pewno nie skrzywdzisz dziecka takim imieniem, aczkolwiek mi się nie podoba. Liwia jest zdecydowanie ładniejsza.

Gość trrg
Bardzo ladnie imie, tylko robi sie modne ostatnio, niestety

Gość zapytajkowa
Łaaał, dzięki za odzew :) Fajnie, że to imie się podoba, bo wydaje mi się, że pasuje i do małej dziewczynki i dla dorosłej kobiety :) Ja mam Marta i nie znosze swojego imienia..blechh nic się łatwo i którko zdrobinic nie da :o Anielk jest ładne, ale za bardzo kojarzy mi sie z jakąs nowelką Prusa, własnie chyba Anielka i wtedy te dziewczynkę chciano uzdrowić i spalili ją w piecu :o A co do Czterech Pancernych, to właśnie jestem entuzjastką tego filmu i stąd ta Lidka :D Pozdrawiam serdecznie :)

ja też przestrzegam- imie staje się coraz bardziej popularne