Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze ktos wie

Ile moze kosztowac miesiecznie utrzymanie 60metrowego mieszkania

Polecane posty

Gość moze ktos wie

w sumie prad, gaz , woda, ogrzewanie gazem we wlasnym zakresie, mieszkanie we wspolnocie mieszkaniowej.

Gość zalezy od miejscowosci

Gość to okropne
ja za 50 m2 płacę 199 zł. Cena obejmuje: zarzadzanie współnota, ubezpieczenie budynku, wywóz smieci, oświetlenie klatek schodowych, utrzymanie dróg i chodników, fundusz remontowy. We własnym zakresie musze opłacic podatek od nieruchomości

Gość moze ktos wie
to okropne - ale mowisz o kwocie bez wody, pradu i gazu?

Gość moze ktos wie
trzy kropki - twoje mieszkanko jest spoldzielcze? bo to chyba spoldzielczy czynsz?

a ja płacę 190 zł /czynsz za 50m2 + 120zł / woda + 70 zł / prąd a gaz mam z butli więc co ok 3 msc / 50 zł = 380 zł bez gazu, telefonu, kablówki i chyba z 10 rat

Gość taka tam
Ja za 55 m płacę 50zł/w tym fundusz remontowy,prąd na klatce,sprzątanie i utrzymanie trawnika i chodnika/.dodam,ze nie opłacamy zarządu.Budynek to 10rodzin po dwie w wejsciu. Pozostałe opłaty indywidualnie/woda,ogrzewanie,prad -mieszkanie,pod od nieruchomości,śmieci/

Gość moze ktos wie
moj budynej bedzie mial 15 mieszkan i jedna klatke. biore kredyt, ktory uszczupli moja pensje i mysle jeszcze ile sie doloży za sprawą czynszu i mediow.

Gość okularnica *-*
my placimy co m-c 120 zl czynszu, jakies 170 zl pradu, i co 2 miesiace jakies 150 za gaz, w okresie grzewczym wychodzi jakies 500 zl co 2 miechy :/ do tego woda to sprawy groszowe, nie mamy licznikow w domu tylk ow calym bloku i dzielimy to na liczbe meiszkancow, wychodzi cos kolo 10-20 zl na osobe :)

Gość to okropne
może ktos wie - bez wody, ogrzewania i prądu (gazu nie ma w budynku). To bardzoe trudno określić, bo to wspólnota decyduje o wydatkach. Jeżeli jest to nowy budynek, to wspólnota najprawdopodobniej podejmie decyzję o niepaceniu na fundusz remontowy lub o płaceniu w niskich kwotach. My początkowo nie paciliśmy nic, potem po 0,50zł/m2. Teraz budynkowi przydałoby sie już malowanie, więc opłaty troche wzrosły

Gość moze ktos wie
mieszkanie bedzioe w kielcach