Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joasia_p

EUSTOMA - bukiet ślubny

Polecane posty

Gość joasia_p

Witam , czy któraś z was miała może bukiet ślubny z eustomy, bardzo mi sie podobaja te kwiatki i chce sie dowiedzięc co sądzicie??

ja bede miala bukiet z roz i eustom. bardzo ladnie wyglada takie polaczenie.

Gość tsunami
ja mialam biala eustome i pomaranczowa candedeskie (chyba dobrze napisalam) i bardzo ladnie sie trzymaly przez 2 dni. roze na slub? - moze jestem przesadna ale nie polecam wszystkiego najlepszego🌻

Miałam kremowa eustomę i bordową contadeskę wiazanka wytrzymała bez problemu cały dzień a było naprawdę gorąco:) pozdrawiam

Gość agniessia
ciocia dała bukiet mlodej parze po 3 gdozinach w upale byl zwiędnięty, gdyby to byl bukiet młodej do zdjęc by sie nie dotrzymał

Gość też miałam
eustomę w swoim bukiecie wytrzymał spokojnie 2 dni ale to fakt, że eustoma jest delikatna PS. każdy kwiat bez wody od 3h zwiędnie

ja tez mialam przedluzany bukiet z kremowych eustom i rozowych rozyczek :) sliczne kwiatki ale bardzo kruche, lamliwe. nie robilabym bukieciku tylko z eustom, ale w polaczeniu z roza prezentuja sie swietnie!!! :)

Gość napiszcie jeszcze cos

Gość onaet
Ja też będę miała eustomę w połączeniu z innymi kwiatami... taka mieszanka. W kwiaciarni powiedzieli że jeśli wstawię do wody na weselu to będzie wszystko OK.

Gość asioo
A ja bm chciała bukiet z czerwonych eustom i białych nierozwiniętych kalii. Co o tym myślicie?

Gość knypek
No właśnie, ja też lubię te kwiaty, chociaż .... chciałam bukiet z rumianków, ale gryzą się ze stylem sukienki (choć bardzo skromnej :)) i niestety ... ale powiem wam moi kochani szczerze, że nie ma ładnych zdjęć i ciekawych przykładów bukietów z tych kwiatków (eustoma). Co do róż to mam sceptyczne podejście. Jeśli już to Eustoma sote :) Pozdrowionka dla wszystkich:)

Gość dfghrthyy
eustoma to kaktus !!!!!!!!!!!!!!!!!! dajcie spokój

Gość dejzi69
ladne te kwiatki chociaz 1 raz o nich slysze.

Gość fdsaer
kaktus??? to jakiś żart? eustoma jest bardzo trwała pod warunkiem że jest świeża, trwalsza niż róża ale fakt jest bardzo krucha

Gość knypek
No właśnie, nie dość, że bardzo trwała, to jeszcze bardzo piękna :). Nie wiem gdzie Żeś Wyczytał/a, że to kaktus, ale w każdym bądź razie gratuluję fantazji ;)

Gość śliczne kwiaty
naprawdę ładne kwiaty ja bedę miała z nich i róż robiona całą dekoracje w kościele, nie wiedziałam nic o nich dopóki pani w kwiaciarni mi ich nie pokazała i byłam zachwycona i wytrzymuja normalnie tak jak inne kwiaty. Każdy kwiatek bez wody w koncu więdnie. I to nie jest kaktus ;)

ja mialam na swoim slubie bukiet z eustoni w kolorze ecrii slicznie wygladaly i bukiet trzymal sie półtora tygodnia po slubie

ja miałam bukiet z eutomy (w bladozielonym kolorze) i ecru róże, trzymał się prawie tydzień polecam

Gość ddar1a
Eustoma grandiflorum pochodzi z obszarów Ameryki Północnej i Środkowej. Dzisiaj gości w wielu domach w Polsce. Szczególną ozdobę stanowią jej kwiaty występujące w kolorze fioletowym, różowym lub białym. Wyrastają na szczycie łodygi. Jeden egzemplarz może pochwalić się kilkoma lub kilkunastoma kwiatami. Zdarza się, że pojawia się ich nawet kilkadziesiąt. Kwiatów możemy się spodziewać w czerwcu oraz w sierpniu, ale zakwitają również w innych miesiącach letnich. http://nuclearts.pl/kwiaty/eustoma-doniczkowa-eustoma-grandiflorum-uprawa-pielegnacja-podlewanie-/