Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sbinki

rumianek a włosy??

Polecane posty

wyczytałam gdzieś na forum, że rumianek rozjaśnia włosy, a wywar z skórek cebuli nadaje włosom złotego blasku. chciałabym w taki naturalny sposób rozjaśnić trochę włosy i stąd moje pytanie: czy to nie jest szkodliwe na włosy przy częstym stosowaniu i jak maxymalnie mogę rozjaśnić w ten sposób włosy??

Gość kretka
tak rumianek rozjasnia wlosy i na pewno nie zniszczy bo to sama natura. jeszcze ci je wzmocni

Gość no pewnie że
rumianek rozjaśnia włosy ale blond :P

Rumianek rozjaśnia włosy, ale też je wysusza. Ja po kilku miesiącach płukania włosów z rumiankiem miałam włosy jaśniejsze, ale i trochę przesuszone w porównaniu z czasami, kiedy nie stosowałam rumianku. Rozmawiałam z kolezanką, która tez robiła taki epłukanki i powiedziała, że miała to samo.

Aggie, a po jakim czasie stosowania owych płukanek zauważyłaś, że włosy stały sie bardziej suche?? chciałabm spróbować choć tochę rozjaśnić mój ciemny blond :P zawsze farbowałam szamponetką na czekoladę, ale teraz w naturalny sposób chciałabym rozjaśnić. a jak z tym wywarem z obierek cebuli??stosował ktoś??

Gość ULALA AJ LOW JU BEJBE
proszę powiedzcie,bo ja tez jestem ciekawa- jak robi się To cytryną?czy ktoras z was rozjasniala tak wlosy?jesli tak to prosilabym o "przepis" dzieki z gory :) chyba,ze znacie inne sposoby....

Wiesz, nie pamiętam już, ale to było po paru miesiąch stosowania, 2 czy 3. Mniej więcej wtedy, kiedy zaczęłam zauważać, ze włosy mi zjasniały. Zresztą cytryna też podobno wysusza włosy. Co do łusek z cebuli nadają one włosom nieco rudawy połysk, ale nie rozjaśniają jak rumianek.