Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazilam sie teraz

co to znaczy wrosnal wlos?

Polecane posty

ja nie raz mialam ze ten wlos nie odstawal tylko wlasnie tak w skore wchodzil ale to na zewnatrz wystarczylo to paznokciem ruszyc i wlos wychodzil na zewnatrz

prosze napiszcie cos? podobno jak sie goli woskiem np to wlosy moga wrasatac i ja sie teraz boje ze mi wrosnie

prosze napiszcie cos

Gość wrosnal czy wrosl

no nie wazne ale czy jak wrasta to potem robi sie gula ktora nie znika?

Gość _I-r-y-s
to znaczy, ze wrósł włos w skore!!! Zdarza sie to glownie osobom uzywajacym depilatora, ale stosowanie wosku wcale nie znaczy,ze problem sie nie pojawi...

ale ten topic ktory umiescilam wyzej i to co tam pisze a teraz chcialm uzywac wosku ale sie boje

Gość _I-r-y-s
Wokol wrosnietego wlosa pojawia sie taka biala otoczka, ktora z czasem moze spowodowac zapalenie i w wyniku "kulke"

Gość _I-r-y-s
Problem zwiazany jest bardziej ze sklonnoscia do rogowacenia skory. DLatego jesli chcesz stosowac wosk polecam czeste peelingi skory i jej nawilazanie, tylko nie bezsposrednio po depilacji

a co z tym co napisalam wyzej?

Ja przez wrastające wlosy zrezygnowalam z depilatora elektrycznego.Korzystlama przez wiele lat i nic sie nie dzialo,az tu nagle zaczeli sie pojawaic takie krostki, w ktorych byl wlos.Czasem byly bardzo gleboko i usuwalam je zdezynfekowana igla.Po prostu po tylu latach wyrywania,wlosy byly tak slabe,ze nie mogly sie przebic przez skore. Nie wiem czy peeling jest dobrym rozwiazaniem,poniewaz ja bylam tak hard core\'owa ze uzywalam tego depilatora tez na pachy i tam tez wrastaly mi sie wlosy,a nie sadze,zebyym miala tam az takie rogowacenie naskorka;) w skrajnych przpadkach wrastajace wlosy musi usuwac chirurg... takze ja juz wole swoja maszynke;) pozdrawiam!!!

przerazilam sie teraz jeszcze bardziej a ja chcialam zaczac uzywac wosku

Ja nigdy z wosku nie korzystalam, wiec nie wiem..moge sie tylko domyslac.Przeciez wosk tez wyrywa wlosy z cebulkami...podobno;) a tu sie nie ma co przerazac,tylko wybrac najlepsza la siebieforme usuwania zbednych wloskow:)

Gość _I-r-y-s
Martusiaaa84 - u mnie tez pojawilo sie to dopiero po latach uzywania tego przekletego depilatora. Do dzis lecze blizny i pewnie jeszcze kilka lat mi zajmie zanim sie ich pozbede lub przynajmniej sie zmniejsza. Ja przerzucilam sie na paste cukrowai jak na razie ma spokoj z wrastajacymi wloskami

Gość sssssssssssd
o kurna, przypomniało mi się coś. kumpela mi opowiadała jak jej kolega miał opuchnięty policzek, wielki i czerwony. okazało się że wrósł mu włos i był taki długi.. ble i fujj :D