Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamui

Korekcja nosa - zmniejszenie

Polecane posty

Hej, planuję jesienią wreszcie zmniejszyć nos. Nie jest strasznie duży, ale nieforemny, z coraz mocniej rysującym się garbkiem i szerokimi skrzydełkami, szpeci mnie, z półprofilu wyglądam jak gęś ;) Chciałam porozmawiać z kimś, kto sobie zmniejszył nos, jak to wyglądało, jaki efekt, wreszcie - jakie kliniki polecacie?

Idź najpierw do lekarza, być może masz coś z przegrodą nosową i może uda się to skorygować na kasę chorych.

Dobry pomysł! Nie pomyślałam o tym, a często mi zalega wydzielina w nosie, katar (a raczej takie posmarkiwanie i czasem zatkany nos) utrzymuje się od ponad miesiąca. Ale czy korekcja przegrody byłaby związana z operacją plastyczną (skrzydełka itp)?

Tak, bo wytną ci coś tam i nos będzie mniejszy. Moja koleżanka wlasnie leży w szpitalu i czeka na operację. A nos ma jak Gonzo z \"Muppet Show\".

O, ucieszyłabym się, dzięki za radę. :) Studiuję, dorabiam tylko dorywczo i odkładamłam na tę operację prawie trzy lata...

No to idź do lekarza i wszystkiego się dowiedz. Tylko nie mów od razu, że chcesz operację, tylko, że masz kłopoty z tym nosem, katar, ból itp.

Ok, a do jakiego lekarza się udać? Na początek można do internisty?

Chyba tak, nie wiem. Koleżanki nie zapytam, bo to jej ogromny kompleks i nie rozmawiam z nią na ten temat.

Gość Greece
korekcja przegrody nosowej nie zmieni twojego nosa dramatycznie, właściwie w ogóle, wiem, bo sama przechodziłam a nos khmm grecki :O jak miałam tak mam. Krzywą przegrodę nosową stwierdzi sam laryngolog i najprawodopodobniej sam zaleci operację.