Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulapolka******

Który podkład Loreala jest najlepszy do cery młodej???

Polecane posty

Gość ulapolka******

Czyli który najlepiej kryje bez efektu maski i dobrze matuje? proszę o odpowiedzi i napiszcie ile dany podkład L'orela kosztuje. Z góry dzięki :)

Gość a musi byc koniecznie
loreala?

Gość ulapolka******
raczej tak... no chyba,że Revlonu albo innej dobrej w miarę firmy...

Gość tylko superbalanced
inne robia tapetę. W ogóle podkłady Loreal sa dośc przecięten, oględnie mówiąc:o Polecam podkłady Gosh, Lumene a przede wszystkim polecam podkład Clinique Stay True Make up. Kosztuje co prawda 108zł, ale biorąc pod uwagę, że MF kosztuje 50zł i jest do.... wykorzystania przy malowaniu akwarel:o to się naprawdę opłaca. Jednocześnie radzę uważać z matującymi podkładmi o tzw. satynowym lub pudrowym efekcie/ wykończeniu. Często wysuszaja skórę, robią smugi, są bardzo widoczne na twarzy, wchodzą w pory itd. Poza tym, taka zupełnie matowa twarz wygląda sztucznie. A jak się i tak przetłuści, to wygląda juz tragicznie:( Lepiej kup podkład beztłuszczowy, lekki, o normalnym wykończeniu a do tego lekki puder sypki (jak masz jasną cerę to bardzo polecam puder sypki Rimmel za 37zł albo Lumene za ok. 50zł)

Gość tylko superbalanced
Aha, ten podkład Clinique ma bardzo wiele odcieni, nie robi maski na twarzy, wystarczy maleńka ilość, a doskonale wyrównuje powierzchnie skóry, super kryje. Daje bardzo, bardzo dobry efekt i poparwia widocznue wygląd skóry. Nie jest zupełnie matowy po nałożeniu, wygląda normalnie, ale sam nie zawiera tłuszczu, nie zatyka porów i nie przyśpiesza przetłuszczania twarzy.

Gość ulapolka******
kurczę tylko,że ten co mówisz to trochę drogi... myślałam tak o cenie w granicach 60 zł... nie mówię,że ma to być podkład super matujący,bo do tego w sumie mam puder ;] po prostu chodzi mi o podkład,który będzie lekko kryjący i długo się będzie trzymał... chciałabym uzyskać taki efekt jaki ma Monika Brodka ,bo jestem do niej bardzo podobna i jej cera tak ładnie i świeżo wygląda... Nie jest matowa ,ale też nie świecąca... Szukam takiego podkładu,bo latem cerę mam piękną,ale boję się co będzie zimą :P więc...???

Gość ulapolka******
up up

Gość no więc wypróbuj
podkłady Gosh i Lumene. Z tańszych dobry jest też Rimmel Recover. To mój ulubiony podkłąd na lato. Ale on jest rozświetlający. Ma takie maluteńkie drobinki i rozświetla twarz. Odrobinke matuje też, ale rozświetla. No ale z pudrem na wierzchu powinno byc ok;) Ja też mam mieszaną cerę:)

Gość dla mnei najlepszy jest
LOREALA TRANSLUCIDE z wit C. Jest rozswietlajacy. jest boski naprawde. Juz 3 opakowanie koncze. To moj nr 1!!a kolor 22 sand beige. Kosztuje kolo 56 zl. WYPROBUJ GO!!!

Gość albo popros w jakiejs drogerii
np w rossmanie albo w sephorze zeby ci dala probke (odleje ci do pojemniczka) i sobie wyprobujesz w domku:)

Gość translucide jest przeciętny
w dodatku ma pomarańczowe kolory:o Jak wszystko z Loreala... Jak sie go zmywa, to z twarzy leci taka pomarańczowa woda- nie znosze tego! Wszystkie podkłady Loreala robią na twarzy maskę i są takie dziwne... Recover jest ok. Na początku wydawało mi się, że za dużo ma tych drobinek, ale potem się uspokoił i jest super:) Trochę matuje i rozświoetla. Teraz używam tylko jego, chociaż do tej pory używałam podkładów Clnique i Lancome:) Ale pomyślałam, że na wyjazd nad morze kupię sobie coś nowego... I kupiłam:) Bardzo przypadł mi do gustu ten podkład. Rozprowadza się idealnie, jest trwały, kryje dość dobrze jak na podkład, który podobno nie kryje, wygładza optycznie cerę, no i rozświetla. Jeżeli masz gdzieniegdzie zaczerwienieia, to on też je dobrze ukrywa. Moim zdaniem jest super, zwłaszcza jak na swoją cenę- ok. 27zł! ładnie pachnie i nie zatyka porów. No i ma ładne, złociste, nie pomarańczowe kolorki. Ja mam najjaśniejszy, bo jestem blada:) I mam nadzieję, że jak jeszcze zblednę po lecie, to też będzie się nadawał, bo juz isę do niego przyzwyczaiłam:)

Gość mmmmmm
Ja akurat nie miałam zastrzeżeń do True Match Loreal, ale każdy ma inne wymagania. Co do Clinique to faktycznie wiele młodych kobiet go stosuje, ale mi akurat on nie pasował- choć fakt użyłam go tylko raz, pożyczając od koleżanki (ona też nie była zadowolona). Teraz obecnie mam podkład firmy La Roche-Posay Unifiance, jest to seria apteczna z tego co zdążyłam się zorientować. Są różne typy tych podkładów, różnei kryją czy korygują cerę. Akurat tam gdzie ja kupowałam była osoba która pomogła mi wybrać odpowiedni typ. Cena około 70 zł. Jest to także podkład beztłuszczowy, nie powodujący powstawania zaskóników, nie zatykający porów, tolerancja potwierdzona w badaniach klinicznych ze skórą z atopią i trądzikiem. Nakłądasz go cieniutka warstwą, a na jakies większe wyjscie mozna go wogle nakładać warstwowo. Możesz poszperać na necie aby dowiedzieć się coś więcej na jego temat bo ja wyrzuciłam już ulotkę. Ja jestem bardzo zadowolona, ale jest tylko mały problem... nie jestem nastolatką, mam 26 lat, mam trochę inna skórę niż ty, więc twoja skóra może inaczej reagować. Ala zapytać w dobrej aptece nie zaszkodzi. MIŁYCH ZAKUPÓW.

Gość ulapolka******
a ten rimmel recover nie jest naładowany ( ;) ) tymi złotymi drobinkami? tzn. boję się ,że będzie to wyglądać tak jakbym wyrzuciła na siebie tonę brokatu albo coś :/ czy on tylko po pristu rozświetla ,ale nie tak,że na twarzy jestem cała złota od brokatu czy czegoś podobnego... nie chcę żeby to tak wyglądało ;) a jakie są jeszcze dobre podkłady rimmela?? taki do młodszej cery, który lekko kryje i ,żeby nadawał się na lato i przede wszystkim na zimę :)

Gość jupi8
loreal ideal balance jest naprawde dobry polecam okolo

Ja też polecam Recover\'a - te drobinki sprawiają, że nawet po kilku godzinach od aplikacji twarz wygląda tak jak po nałożeniu podkładu, czyli promiennie i świeżo :) Polecam!!!

Gość ulapolka******
ale nie ma efektu 'pryśnięcia borkatem i złotkami' po tym podkładzie rimmel recover??? a ten loreal ideal balance jakie w sumie spełnia zadania? ;)

Gość ulapolka******
upupup

Gość ulapolka******
up

Gość ulapolka******
upupupupup

Gość nie ma brokatu w Recoverze
musisz go wymieszać. Mi się za pierwszym razem wydawało, że jest zbyt brokatowy, ale potem już tak nie było. Drobinki sa maleńkie a podkład super. Same ochy i achy;) Ma tylko jedną drobną wadę- podkreśla suche skórki na twarzy. Ale peeling lub szczotka do mycia twarzy załatwia sprawę;)

do ulapolka: ja polecam Ci puder Loreal Ideal Balance, ma bardzo fajną konsystencję, super się rozprowadza. Tylko pamiętaj, że to co jest dobre dla innych, może być złe dla Ciebie.