Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abi666

dziurawe migdaly -pomocy!!!

Polecane posty

Gość abi666

Po dlugotrwalej kuracji antybiotykami zostal mi slab w postaci podziurawionych migdalkow. Laryngolog u ktorego bylam- olal sprawe od razu wypisujac skierowanie do szpitala na wyciecie. Z tego co czytalam w internecie - to nie jest wyjscie z sytuacji. Przepisal mi jedynie spray do nosa IRS-19. Nie chce wycinac migdalkow. prosze niech sie wypowiadaja osoby ktore borykaja sie z podobnym problemem i moga cos poradzic....pozdrawiam i dzieuje z kazda odpowiedz.

Gość niestety wytnij lepiej
witaj ja mam ten sam problem. moj emigdaly wiele juz przeszly , zmienialam lekarzy , szukalam pomocy. w calym moim zyciu mialam chyba z 7 skierowan na wyciecie;) ale ignorowalam bo ludzilam sie ze da sie to wyleczyc niedawno sie wkurzylam bo zamiast lepiej to jest coraz gorzej. poszlam i sama poprosilam o skierowanie, mam juz termin w zimie na zabieg:) i trudno zobaczymy:) wiesz co Ci powiem? migdalki jesli sa chore to bardziej rpzeszkadzaja niz pomagaja a nie da sie ich wyleczyc..jezeli sa dziurawe to jest szansa ze mozesz je wyleczyc poprzez zabieg "zamykania tych krypt/" to sie jakos przypala czy cos...wiem ze wykonuja to w Wawie w jakims szpitalu..tylko kurcze nie pamietam gdzie.. a jezeli twoej migdalki sa prekrwione, powiekszone, nabrzmiale, z ropa, czesto chorujesz i ogolnie sa w kiepsim stanie...to lepiej je wytnij:) pozdrawiam

Gość niestety wytnij lepiej
naprawde jezeli sa w zlym stanie to nie da sie ich wyleczyc...:(

Gość abi666
dziekuje za odpowiedzi wyzej, moze ktos jeszcze pomoze??

Gość podrażniona
a teraz to raczej sie nie wycina calych migdałków tylko sie je przycina (plastyka migdałków) ze wzgledu na te bariere immulogiczną ( czy jak to sie tam pisze :P )

Gość jakby ci nawet wycieli
to sie pociesz - mam wyciete baaardzo dawno i wcale nie choruje na gardlo (kiedys wciaz)

Gość dowycietej
masz wyciete migdaly i nie chorujesz na grdlo tylko od razu na zapalenie pluc