Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwne

pOmocy! krzywe paznokcie...

Polecane posty

Gość dziwne

mam długi paznokcie, jednak mam z nimi problem. Otóż strasznie wykrzywiają się do tyłu... nieładnie to wygląda. Jest na to jakaś rada?

Gość toz to nie paznokcie
toz to SZPONY ! :classic_cool:

Gość dziwne
no niech będą szpony. Ale jaka na to rada?

Gość skrócenie
długie paznokcie naprawdę nie sa już modne.... teraz nosi się króciutkie w intensywnych kolorach...

ja mam podobny problem, nie tyle długie co po prostu nieładny kształt trochę szerokie mi się zrobiły i nie mogę nigdy ich tak opiłować, żeby były równiutkie...

Mam na to radę - nie wiem na ile pomoże ale tego mnie uczyli :) w teorii w praktyce nie widziałam - więc nalezy udać się do maniciurzystki i opisać problem (najlepiej pokazując paznokcie ;) ), ja tak od siebie dodam, że najlepiej byłoby zastosować płatek fiberglassu (to rodzaj przedłużania paznokcia) bądź przy lekkim odchyleniu do tyłu myślę, że wystarczy akryl. Ale najlepiej się przejść do jakiegoś salonu napewno temu zaradzą bo na kursach i w szkołach uczą tego jak \"reperować\" paznokcia :). Pozdrawiam.

Gość zaszerokie pazurki
maluje się w taki sposób że maluje się "środek" a po bokach pozostawia się wąskie niepomalowane paski, wtedy kształt paznokcia jest optycznie skorygowany

Jednak to działa jedynie na zbyt szerokie paznokcie - na odchylające się do tyłu nie ma sposobu malowania żeby to skorygować.