Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna z perłą

Paryż - metro

Polecane posty

Pytanie do tych, którzy podróżowali po Paryżu. Jaki rodzaj biletów kupić (chodzi mi o metro i inna kominukację miejską), żeby było najtaniej? Bilety na tydzien - lub najlepiej 10 dni...

Gość cykcyk
hmm, nie wiem, ale pojedź pociągiem;)

Gość zazwyczaj bilety
tygodniowe najlepiej sie opłaca, nie wiem, czy są 10-dniowe, zazwyczaj jest do 90 minut, dobowy, tygodniowy i mieisięczny.

Gość zazwyczaj bilety
http://www.paryz.pl/index.php przejrzyj ten link w każdym metrze śmierdzii przewodami, szczególnie na starszych stacjach.

Gość Lily20
Ja wole krajowe TGV. szybko i przyjemnie. A jesli po paryzu to moze taxichoc bardzo drogie. :)

Gość zazwyczaj bilety
dostępne są karty Mobilis ważne przez jeden dzień i Paris Visite na 2 lub 3 dni, reszte sprawdz na podanym linku

Gość zazwyczaj bilety
metro jest najlepszym środekiem komunakacji dla turysty, łatwo, szybko i tanio można sie przemieszczać.

Sprawdziałm ten link już wcześniej, ale tam jest sporo rzeczy nieaktualnych - tzn. z poprzednich lat. Poszukałam, że jest coś takiego jak Carte Orange - za 16 euro na tydzień i podróżuje się po centrum tym czym chce...To chyba wychodzi najtaniej. Na pewno będę jeździła metrem...Paryż jest za duży,żeby chodzić wszędzie pieszo...

Gość Luizjana
Parę dni temu wróciłam z Paryża...magiczne miasto, choć nie każdy je czuje:-) Ja kupiłam CARTE ORANGE...kosztuje na tydzień 16 euro i konieczne jest zdjęcie. Podróżowanie metrem jest najlepszą formą komunikacji...w ciągu pięciu dni, przemieszczałam się nim kilkadziesiąt razy....praktycznie można się dostać w każde miejsce Paryża..Polecam!

Gość Luizjana
Znalazłam bardzo tani hotel...37 euro za osobę w pokoju dwuosobowym z prysznicem....niestety warunki nie są rewelacyjne, ale jesli Ktoś chce się jedynie wyspać i wziąźć ciepły prysznic, to da się wytrzymać...Hotel znajduje się w dzielnicy XVII...w kilkanaście minut mtrem będziesz w samym centrum..Chciałabyś namiary na hotel?

Gość Lily20
A ile tam zamierzasz byc? moze pomysl o wykupieniu karnetu na komunikacje miejska. Jest wtedy taniej i mozesz poruszac sie czym chcesz i ile chcesz.

możesz napisać coś więcej na maila: kamyszka1@yahoo.com ?? Szukam pokoju dwuosobowego z dużym łóżkiem i łazienką...Jadę z chłopakiem. Chcieliśmy mieszkać w dzielnicy 12, dlatego, że mam tam blisko kolezanke. Ale chetnie przypatrzę się temu hotelikowi;)

Gość Luizjana
Nie mają chyba strony w internecie...ale chętnie CI podam...i chyba są tez pokoje z łazienkami.... Villa Hotel 30, Rue de la Felicite 75017 Paris tel/fax: 01 42 27 01 19 Gdybyś miała jakieś pytania służę pomocą...:-)

Gość Lily20
ja przemieszczam sie po Lyonie to newiem czy to to samo. Wykupuje na miesiac i place 40 € i mam zglowy poruszam sie po miescie i 100km od miasta. dobre to jest. Polecam ci strone www.ratp.fr Transports en île- de-france :)

Gość Lily20
Newiem czy istnieje cos takie w Paryzu jak karta TCL? bo to jest normalny karnet ktory wlasnie taki wykupuje.

Gość Lily20
A jestes studentka?bo to wazne mozesz miec takto znizke :)

Gość Lily20
niemartw sie.pomoge ci. bo nawet w TCL jest taniej bo wynosi 30€ z centami a stypendysci 20,70€ :) to sie bardziej oplaca.

Luzijana - rzeczywiście nie mogę znaleźć ich strony internetowej. A czy w pokoju był kibelek? Czysto było? Ręczniki? Czysta posciel? Duże łóżko? Możliwość zjedzenia śniadania? - przepraszam za mnogość pytań, ale do poniedziałku chcemy zarezerwować hotel i zbieram informacje.

Gość Lily20
Wiesz zorientuj sie cos na temat karty Técély w Paryzu. Tez taka powinna byc. jest nawet tansza od Orange. Ale najpierw to ty dziewczyno dobry hotel sobie zalawt a wtym ci juz nie pomoge bo ja z innego miasta :)

Gość Luizjana
Niestety, w tym pokoju w którym ja byłam, nie było kibelka (na piętrze na 3 pokoje), nie było ręczników, nie było możliwości kupienia śniadania...Mnie zależało na tanim hotelu i taki właśnie jest ten hotel...nie ma żadnych udogodnień! Rozczarowało mnie trochę to, że nie było nawet gniazdka i facet miał problem z ogoleniem się. Łóżko standardowe, na dwie osoby... A więc jeśli chciałabyś nieco lepszy standard...niż minimum, trzeba będzie poszukać czego innego, ale niestety i droższego... Wiem, że przyzwoite warunki można znaleźć w hotelikach: FORMUŁA, Pozdrawiam

Wygląda na to, że kupię tę Carte Orange...A zakotwiczymy w Etap Hotel za 48 euro we dwójkę. Pokój z łazienką, tv i klimatyzacją...A do tego rano możemy wykupić śnaidanie. Nie pasuje mi tylko to, że będę musiała targać czajnik bezprzewodowy:( Dzięki za pomoc

Ojej, drogi hotel.. ja widzialam idac ulica w centrum paryzu mile hoteliki nawet za 35 euro. natomiast radze skorzystac z oberzy mlodzezowych, gdzie placi sie okolo 8-10 euro za dobre. warunki nie rewelacyjne, ale to co najwazniejsze jest. a w koncu bedac w paryzu to w hotelu sie raczej tylko spi :) jesli w ogole wraca sie na noc ;) a do metra sa tygodniowe carte orange, nie wiem kosztuja chyba okolo 15 euro.