Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jednaa

wyleczenie aloesem - prawda czy mit

Polecane posty

Gość taka jednaa

wpisujcie jesli ktos naprawdę pokonał jakieś dolegliwości czystym sokiem z aloesu - nie wierze dystrybutorom i wiadomościom w googlach - aloes lek na wszystko ?

Gość wydaje mi się
że leczenie chorób musi przebiegać wielotorowo nie ma cudownego środka, chociaż aloes ma wiele zastosowań

Gość Wiem od znajomego
dystrybutora.Powiedzial: "tak z reka na sercu to trzeba wypic min. 6 butelek zeby to cos dalo. Ale przy regularnym piciu pomaga". Sama nie probowalam to nie wiem.:)

Gość wjedzma
Ja aloesem lecze stluczenia. Bardzo skutecznie. Jezeli potluke sie, od razu urywam lisc z aloesa i swiezym sokiem przykladam do potluczonego miejsca. Im szybciej to zrobie tym lepiej. Ale to nie przetworzonym aloesem w butelkach a samym lisciem. Slyszalam, ze skorka aloesa moze uczulac. Plyny z aloesem zas pozbawione sa ponoc uczulajacego dzialania skorki. Nie moge tego potwierdzic ani zaprzeczyc. Ja nie mam uczulenia na aloes. Nie uzywam tez aloesa wewnetrznie, bo nie mam potrzeby, a wszelkie lekarstwa nalezy uzywac odpowiednio do tego co sie dzieje. Nie ma panaceum na wszytko, chociaz faktycznie bywaja srodki o szerokim spektrum dzialania, ale kazdy czlowiek jest indywidualnoscia i dochodzenie do zdrowia to szereg roznego rodzaju dzialan, odpowiednich w czasie i dawce.

Gość maciejek
Aloes jest cudowny ale nie dla wszystkich.Aloes nie uczula.Jeśli ktoś ma zmiany skórne po zażyciu aloesu to nie uczulenie. Taka jest prawidłowa reakcja u osób które mają problemy naczynkowe.

Gość bolabola
poprawił mi pracę jelit

Gość taka jednaa
tak wiele czytałam o aloesie - ale jak to sie ma do faktów ? bo słyszałam różne skrajnie opinie