Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinek20

Panicznie boję się ciąży !!!

Polecane posty

Gość malwinek20

Dziewczyny, pomóżcie mi. Mam chyba fobię ciążową, bo boję się strasznie wpadki. Mam pytanie, jeśli ktoś orientuje się w tym temacie. Jak długo mam się obawiać plemników np. na kołdrze. Tzn. jak długo one są aktywne w środowisku zewnętrznym. Bo boję się czasem nawet tego, że mogę je mieć gdzieś na łóżku czy na ręce i przenieść tam gdzie nie powinnam :) Już mam fioła na tym punkcie, naprawdę! Mój chłopak mnie zapewnie, że nic się nie stanie, ale jak wiem że bywają przypadki, że dziewczyny zaszły w ciążę wcale nie po pełnym stosunku tylko właśnie tak przez przypadek, przenosząc je na ręce itp. Jak Wy sobie z tym radzicie? Wiem, że najlepszym rozwiązaniem byłyby pigułki antykoncepcyjne, ale mój ginekolog odradza mi je ze względu na pewne przeciwwskazania. Jak ja mam z tym żyć? Nie potrafię uprawiać seksu, strach przed ciążą jest silniejszy :(

Gość ja też mam taka fobię
porodu i ciąży i po prostu nie uprawiam seksu. A mam już 22 lata...

Gość OwocIII
w ciaze nie zachodzi sie od pica mleka czy siedzenia na toalecie badz madra, gdzie tutaj jest problem czy mamy ci napisac nie pie.....z sie?

Gość OwocIV
masz raka na mozgu dlatego te leki

zajmij sie nauka ( wiem ze sa wakacje ale mimo wszystko), zmyj mamie naczynia, idz z psem na spacer ale za seks to sie zabieraj za jakies 10 lat jak dorosniesz ok??

Gość Cindy17
nie martw się ja mam to samo tylko że wczoraj przezylam dramat kochalam sie z chlopakiem i wiesz zdjal gumke umyl rece wytarl w recznik a pozniej wlozyl mi ta reke i teraz panikuje ale zaznaczam ze biore tabletki;p

Gość helek
cindy masz raka :D:D:D:D:D

Gość hakes
a co ja mam zrobic, PROSZE pomozcie mi ja wcale nie mialam sexu, ale snia mi sie po nocach, ze mam sex - duzo sexu - przez ostatnie 3 tygodnie NIC tylko SEX i SEX Czy jestem w ciazy?

Gość Cindy17
do helek ja bardzo nie lubię jak ktoś tak mówi i szczególnie o tej chorobie nie rzucaj słów na wiatr Ty nie masz pojęcia co ja przeżylam w życiu w związku z ta chorobą więc prosze powstrzymaj się od takich głupich komentarzy bo niechcący możesz sprawić komuś olbrzymią przykrość...

Gość malwinek20
Cindy17=> nie przejmuj się takimi komentarzami! Traktuj je jak powietrze! Wiesz, jak ktoś ma kompleksy to musi się powyżywać na ludziach, a że tutaj można bezkarnie i anonimowo to sama widzisz. Też mi sztuka paplać byle co! Mam tylko nadzieję, że kiedyś ta fobia minie i odejdzie w zapomnienie. Tobie też tego życzę!

Gość ja też mam taka fobię
Ale to nie polega na byciu dzieckiem czy braku wiedzy. Ja tylko nadmienie, że byłam w klasie o profilu biologicznym w liceum, miałam po 4-6 godzin biologii w tygodniu i do tego zdawałam z biologii maturę i zdałam na4+ Łatwo jest tepretyzować. WIem o owulacji itd. Ale sama mam nieregularny okres, w ogóle nie wiadomo, czy mam owulację i kiedy... Czasa,mi już wydaje mi się, że za chwilkę będę miała okres, że już go mam, biegam co chwilę do łazienki a... on się pojawia za 3 tygodnie:o Nie mam ochoty umierać ze strach i się modlić o cud. Nie zacznę współżycia bez tabletek. A tych na razie nie mogę brać. Więc dla mnie wybór jest prosty- nie uprawiam seksu. Nie chcę być w ciąży, nie chcę rodzić, nie chcę być w szpitalu nawet przez jeden dzień. NIE. I koniec.

malwinek zabezpieczaj się prezerwatywą. jeśli prezerwatywa nie pęknie, nie zsunie się, to nie ma możliwości wpadki. W przypadku gdyby gumka pękła idź do lekarza po Postinor i po kłopocie. Plemniki nie są żywotne na kołdrze, gdyby tak było kobiety zachodziłyby w ciąże siadając na desce klozetowej, na której wcześniej siedział mężczyzna:P Paniczny lęk przed ciążą nie powinien być powodem rezygnacji z życia sexualnego.

Gość no nie wytrzymam _
co to jest jakies srediowiecze czy dzieci z zerowki tu zagladaja ale pieprzycie trzy po trzy az sie czytac nie chce reprezentujecie totalne dno a wlasciwie dno dna ktore sie urwalo mam wrzenie ze jestescie osobami ktore bodzac sie rano mysla ze sa cebula popukac sie w glowe tylko mocno albo wlosy przefarbowac na ciemnijszy kolor moze rozumu przybedzie

Gość amozetak
to nie jest takie proste isc z postepem i nazrec sie hormonow rozumiem te dziewczyny

Chyba każda dziewczyna, która uprawiała seks bała się chociaż raz zajścia w ciążę, a jak się ma wybujałą wyobraźnię to różne rzeczy wydają się możliwe. Jak się bierze tabletki anty - regularnie - tak jak ma byc - to nei zajdzie sie w ciażę. I żadne wkładanie palców (tym bardziej UMYTYCH!!) nic tu nie zaszkodzi. Wiec Cindy nie paniukuj...Ciesz się, że możesz brać tabletki i ci nie szkodzą....Bo to najlpiej zapobiega ciąży...Nie trzeba stosować więc i gumki i tabletek. Ale jak ma to pomóc twojej psychice to może lepiej tak rób. Ale nie panikuj dziewczyno!!;))) Malwinek - Plemniki na kołdrze nie przeżyją. POczytaj w jakichś książkach medycznych albo w internecie - ale nie jakieś wypowiedzi niedoświadczonych dziewczynek - plemniki muszą mieć odpowiednie środowisko do tego żeby przeżyć i to na pewno nie jest pościel, dłoń ani nic innego...Też nie powinnam brać pogułek i już tego nie robię, bo sama poczułam, że szkodzą. Szkoda, ale świat nie jest sprawiedliwy i trzeba sie z tym pogodzić. Niech twój chłopak zakłada gumkę i koniec. Jeśli nie pęknie albo nie spadnie to wszystko będzie ok. Viktoria23 dobrze napisała - jak pęknie to do lekarza po Postinor - bez recepty tego nie kupisz...:)) Życzę przyjemnych uniesień bez zbędnego stresu. ;))

zapraszam na stronke www.badzok.pl znajdziecie tam forum ktore trzeba rozkrecic wiele ciekawych konkursow oraz mozecie zasiegnac porady lekarza Zapraszam Przy rejestracji prosze podac moj mail jako polecajacego monikaab@o2.pl Dziekuje