Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drrytyk

zatruty zabek...

Polecane posty

Gość drrytyk

jak to jest?..... zostal zatruty przed leczeniem kanalowym. do leczenia zostalo 3 dni. obserwuje dziwne rzeczy: zab "sinieje", stal sie dziwnie "odczuwalny" - taki "obcy",jakby nie-moj... poza tym, przy jedzeniu, jak gryze ta strone szczeki, wydaje mi sie, ez zaraz mi wyleci.......... prosze o pomoc doswiadczonych!!

Gość zatruta lately
to ja radzę na tej stronie szczęki nie gryźć raczej, bo zatruty ząb jest w środku 'pusty', tzn. masz tam watę i fleczer tylko, co oznacza, że ząb jest bardziej podatny na złamania tudzież ukruszenia. a jak już Ci go zaplombują, wszystko powinno być ok :]

Gość drrytyk
noo, dzieki wielkie! jesli to co piszesz, to prawda (wydaje sie logiczne ;)), to faktycznie bede go oszczedzac do srody. mam nadzieje, ze po leczeniu, zaplombowaniu nie bedzie takich odczuc juz.... balam sie, ze COS zlego sie dzieje... a co z tym sinieniem??? bede miec juz takiego szarego zeba??? :(

Gość racja.....
zatruty to martwy zab. wszystkie nerwy ktore tam mialas w zabku zostaly usuniete.

Gość drrytyk
no rozumiem... w tym zebie nie ma juz zycia. jednak jak to jest, ze sie leczy (plombuje) takie martwe zeby i siedza dalej w szczece? wciaz mam uczucie, ze mi wyleci, ze sie rusza - porazka.. i co z ta sinoscia??? wiem, ze to brzmi wszystko smiesznie, co pisze, choc mam 26 lat, nigdy nie mialam kanalowo leczonych zebow............. dlatego dziekuje za odpowiedzi tych cierpliwych i wyrozumialych!!

Gość racja.....
nie wyleci:) spokojnie bedzie sie tak trzymal i trzymal. i normalnie sie je leczy. moj wujek ma zatruty i nie jest szczerbaty :D

Gość racja.....
a co z sinieniem to nie wiem. zapytaj sie dentysty jak bedziesz. moze to tylko przejsciowe

Gość drrytyk
dzieki! ;)

Gość Olenciaaa
ja w sobote mialam zatruwanego zeba... (nadal mnie troszke pobolewa:() no i moj zab tez jest siny ale Pani dentystka mi powiedziala ze to normalne jak zab jest juz martwy... :(

Gość martwe zęby
z czasem sinieją - nie wiem, dlaczego u ciebie tak szybko.....

Gość takamrau
to normalne, ze jest ciemniejszy od innych. jesli bardzo ci to przeszkadza, pomysl o licowce. to taka porcelanowa "naklejka" na zab. wtedy nie bedzie sie tak wyroznial.

Temat mi mocno znany. Zęba mialam zatrutego już 2,5 tygodnia temu, wszystko było dobrze a teraz nagle zaczął boleć:O np. przy udrzeniu szczoteczką, gryzieniu. Do piątku muszę wytzrymać a tymczasem ból zaczyna promieniować już do zęba obok. Jakieś pomysły?

Gość niccolaa5
Witam mam pytanie dwa dni temu mialam zatrutego ząbka 7 górną.Dentystka mowila ze moze mnie bolec nawet do konca dnia ale on caly czas boli i nawet ketonal nie chce pomagac.Poszlam dzisiaj do innej stomatolog , ktora wydziubala tamta trucizne i wyczyscila mowila ze powinno przestac bolez, ale nadal nic:(((caly czas czuje bol raz slabszy a raz tak strasznie mocny:(co robic?