Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszkaaa1a

Badania USG..., czy są dokładne...???

Polecane posty

Gość Agnieszkaaa1a

Witam, bardzo boje się zajścia w ciążę używałam tabletek Cilest, ale nie były odpowiednie zbytnio dla mnie dlatego zmieniłam je na Yasmin (włśnie skończyłam pierwsze opakowanie). Podczas brania tabletek Cilest miałam dwa razy robione badania USG (bardzo się przejmuje tym wszytkim) one nic nie wskazały, ale czy sa dokładne?

Gość Agnieszkaaa1a
Napewno któraś z Was miala robione takie badania, chciałabym sie dowiedzieć po ilu dniach od zajścia można po przez USG wykryć płud...?

Gość *emi*
w 6 tyd ciazy widaz pecherzyk dziewczyno jak masz watpliwosci zrob testa domowego, albo w labolatorium z krwi bete.

Gość Agnieszkaaa1a
Ale podobno podczas brania tabletek nie ma co robić testów, bo sie nie sprawdzają...:-(

Gość *emi*
jak chcesz sie zamartwiac i denerwowac to nie rob testa, twoja sprawa. :p , poza tym bierzesz tabsy, one od tego sa zeby nie bylo niechcianej ciazy :p , to co chcesz, jezeli masz mimo zabezpieczenia takie schizy to moze za wczesnie jeszcze dla Ciebie na zycie seksualne- bez obrazy.

Gość Agnieszkaaa1a
A ja nie wiem dalczego, ale podczas brania tabletek nie dostałam okresu podczas przerwy tylko podczas brania drugiego opakowania:( i dlatego zmieniłam tabletki i teraz skończyłam to opakowanie i dostałam okres w czasie przerwy ale cały czas się boje... pierwsze USG miałam robione jkieś pięć 6 tygodni temu, a drugie jakieś 4 tygodnie temu... i z tąd niepokuj bo muwisz ze w 6-tym tygodniu widac pęcherzyk...:(

Gość sarita
hej! test możesz zrobić mimo wszystko. tabletki anty nie wpływają na jego wynik.

Gość *emi*
Agnieszkaaa1a zamiast sie zamartwiac i szalec zrob domowego testa (bez wzgledu co na nim pisze zrob go z porannego moczu) jezeli Cie to nie przekonuje idz do labolatorium, niech ci zrobie beta HCG z krwi - to badanie sie "nie myli"

Gość sarita
czy wiecie może ile kosztuje beta HCG?

Gość Agnieszkaaa1a
A czy te badania są stóprocętowo pewne...? I ilotygodniowy musiałby być płód zeby go wykryły?

Gość *emi*
beta wykrywa ciaze ok 7 dni od zaplodnienia platne w zaleznosci od labolatorium 20-50 zl beta 100% pewna