Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poooooooomocy

stepper-który lepszy?????zwykły skretny czy prawo-lewo?????

Polecane posty

Gość poooooooomocy

niech ktos napisze,ktoś kto ma doświadczenie....chce kupić na fitness nikt nie odpowiada,moze wy pomożecie

wiesz co, sama co prawda dopiero rozwazam kupienie steppera, ale w Twoim dylemacie powini pomoc Ci na hellhound.pl - mam zamiar tam kupic stepper, wszystkie produkty sa bardzo szczegolowo opisane, a sprzedawca zawsze gotow doradzic, dlatego polecam - masz gwarancje profesjonalnej porady, tutaj nie wiem czy sie doczekasz;)

Kochana, dobrze trafiłaś, jestem doświadczoną użytkowniczką steppera. Jeżeli chodzi o prosty stepperek, to zdecydowanie go odradzam. Pracują na tym stepperku- tylko mięśnie uda, łydek (czyli nóżki same). Skrętny stepperek - nie dość że pomoże Ci wyrzeźbić talię, wspomoże w walce z bioderkami (oponka) to jeszcze wzmacnia mięśnie plecków. Same zalety. Ale... skrętny stepper nie polecam Ci, jeżeli masz jakąkolwiek wadę postawy. Mam tutaj na myśli - skoliozę, lordozę, kifozę czy rotacyjne skrzywienie kręgosłupa (garbiki na plecach) - ponieważ one pogłębiają te wady i nie są polecane przy treningu na skrętnym stepperku. Od razu poczujesz bolące plecy i szybko zrezygnujesz z treningu. Jakbyś miała do wyboru stepper z linkami lub bez - oczywiście weź bez linek. Jest to zbędny balast, który się psuje, plącze i nie jest potrzebny. W prawdzie pomaga wyrzeźbić mięśnie ramion, ale do tego możesz użyć hantle (nawet 0,5) lub obciążniki.

Sonka, koleżanka potrzebowała pomocy w stepperku a nie twisterze. Twisterek też posiadam, jednak też bez linek. Super się na nim ćwiczy. Ja kupiłam te oba sprzęty w decathlonie. Można popróbować zanim się coś kupi. Połącz ćwiczenia na stepperze plus twisterze - to efekty będą rewelacyjne. Tym bardziej, że twisterek to niedroga rzecz, a tak ładnie działa ! Nie polecam kupowania sprzętu na allegro. Jeżeli nic wcześniej nie ćwiczyłaś, to lepiej nie ryzykować. Zwłaszcza, że niektóre steppery mają zbyt wielki opór jak dla początkującego i niestety szubko zniechęca wszystkich trenujących. Jeżeli masz w pobliżu jakiś sklep sportowy, to idź pooglądaj, popróbuj.

tak sobie mysle - oczywiście dobry wybór ! skośny zdecydowanie nie powinnaś używać. tylko może na żywo sobie obejrz? czy masz daleko sklepy sporotowe? bo jak tak to inna bajka:)

Gość tak sobie mysleeee
nie no w sumie daleko nie mam...ale jestem maniaczka kupowania rzeczy przez internet ale fakt chyba sie przejde i zobacze:D

Gość tak sobie mysleeee
ale sie ciesze ze mi przypomnieliscie ze takie cos istnieje:)

Pewnie, że się przejdź - może w ogóle Ci się nie spodoba, a może zakochasz się na zabój :) Zdecydowanie lepiej spróbować niż kupować w ciemno :)

Gość tak sobie mysleeee
a jestes w stanie okreslic po jakim zcasie bedzie widac efekty??

po 2 tygodniach spokojnie - będą ładnie zarysowane czworogłowy. Po 10 minutek dziennie.

Gość tak sobie mysleeee
ok dzieki:) dzisiaj jade do sklepu:)

Gość gość
Kupiłam sobie najzwyklejszy stepper, na avans.pl, ćwiczyłam na nim i jadałam 5 posiłków dziennie co 3 godziny, posiłek to nawet cała marchewka była, zmuszałam się jak nie byłam głodna. Sadełko spadło mi z nóg, ud, bo tego chciałam, w obwodzie brzucha też spadło.