Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja juz nie wierze lekarzom

Co robic w koncu z ta nadzerka?

Polecane posty

Juz od jakiegos czasu spotykam sie w necie wlasnie z opiniami, ze nadzerki nie nalezy usuwac, ja nadzerke mam podobno duza (jeden lekarz chcial ja leczyc tylko chemicznie wiec wg niego nie byla duza?)juz sama nie wiem, wczesniej robilam cytologie (II gr wd skali Papa Nicolau) teraz wyjezdzam za granice i powtorzylam cytologie (od tamtej minelo pol roku) i wg skali Papa Nicolau mam ta sama grupe, natomiast zaniepokoila mnie skala Bethesda...na moim wyniku jest napisane: jakosc rozmazu-czesciowo nie nadaje sie do oceny (mala liczba komorek), ocenra rozmazu-obraz cytologicznie nieprawidlowy, interpretacja wyniku- zmiany odczynowe zwiazane z zapaleniem, wskazania- zalecana ponowna kontrola... no i co teraz? za niecale 3 tyg wyjezdzam z Polski i sama nie wiem co robic?Kilka osob pisalo na lamach tego forum, ze przy prawidlowym obrazie cytolog nadzerke sie zostawia...a moj? wg jednej skali jest prawidlowy a wg drugiej nie...co robic?> dodam oczywiscie, ze lekarz od razu zaprononowal ''lecznie'' a drugi nie bardzo sie tym przyjal i dal mi jakiego globulki niby leczace nadzerke a nic co mialoby leczy stan zapalny, ktory niby juz wtedy mialam...

Gość caome
witaj,co do nadżerki to jesli masz drugą grupe to nie ma potrzeby usuwania nadzerki ,ja mam ta samą grupę i jest ok:) ,jeślki masz upławy bardzo męczące to powinien ci lekarz przepisac \globulki które bardzo pomagają i wszystko będzie ok,nadżerke powinno się usunąć dopiero jak zwiększy ci sie grupa na cytologii i tak naaprawdę najlepiej po ciąży bo wcześniej może mieć to negatywny wpływ na ciąże,pozdrawiam

zgadzam sie z poprzedniczka:)ja tez mam nadzerke i wynik cytologi dwojeczke no racja na to sa globulki moge ci polecic takie delikatne tabletki z wyciagiem z nagietka VAGICAL sa bardzo dobre i bez recepty ale jesli masz jakies wieksze dolegliwosci to najlepiej udac sie do lekarza on cos mocniejszego przepisze

Gość asiek158
oczywiscie nie znam się ale ja mam nadzerke druga grupa i mi gin. powiedziała ze natychmiast trzeba to usunąć a niedaj boże zebym teraz była w ciąży

no tak, ale ktos pisal na lamach i tego forum i innych ,ze lekarze na calym swiecie to zostawiaja i fakytycznie siegnelam do zrodla do strony amerykanskiego towarzystwa kolposkopii i patologii szyjki macicy a tam jest napisane o nadzerce, ze :is an entirely normal finding, and does not warrant any kind of diagnostic or therapeutic response.