Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help me

sposob na podskornego bolacego syfa

Polecane posty

Gość help me

posmarowalam go zwykla mascia cynkowa i w jedna noc go wysuszylo:) tzn. zostal strupek ale tak normlanie bez masci stan zapalny utrzymywalby sie jeszcze co najmnije z tydzien

Gość To samo robie
Bioptronem.

Gość potiomkin
nie wysuszaj, bo obok zrobi sie ponownie, okłady z sody, masc ichtiolowa, bactrim

Gość help me
moze masz racje bo zrobil mi sie:P ale myslalam ze to normalny nowy

Gość ekstasy12
a jak to sie dzieje ze robi sie nowy obok?

Gość błagam...
a Bioptrop ile kosztuje plisss i to jest maść czy krem czy żel ????

Gość Bioptron - lampa firmy Zepter

Gość jeeeeeee
jakie okłady z sody jak sie je robi?

Gość Sudocremem go
działa :D Mnie zesypalo a dzis nie mam prawie nic. Posmaruj grubą warstwą i zostaw na noc. Tylko posmaruj troche wczesniej zanim polozysz sie do lozka bo mozesz wetrzec w poduszke ;)

Gość łantutri
Mysle ze znalazlam sposob na pojedyncze bolace pryszcze.W ubiegly czwartek wlasnie taki wyskoczyl mi kolo nosa. Wielka bolaca podskorna gruda Wygladalo to potwornie Zasiadlam przed kompem i zaczelam szukac szybkiej metody jak go zlikwidowac. I mysle ze znalazlam ! Na poczatek oklad z ALTACETU. Rozpuscic tabletke altacetu w niewielkiej ilosci wody (1/5 szklanki) i robic oklady wacikiem kosmetycznym na pryszcza przez 1-2 godzin. Opuchlizna zeszla (i jeszcze do tej pory taki wacik sobie przykladam od czasu do czasu ) ale cos mnie pokusilo zeby przebic iglą drania i wycisnac i niestety to byl moj blad bo faktycznie wycisnelam rope ale zrobila sie brzydka ranka i co teraz sobie pomyslalam...i znowu poszukalam w necie i znalazlam recepture na wysuszenie i szybkie wygojenie tej rany.Zmieszalam niewielka ilosc pasty cynkowej, tormentiolu, tribioticu i proszku dermatol na czystej szklanej podstawce i taka mieszanka posmarowalam rane po pryszczu. Tydzien pozniej czyli dzisiaj imiejsce po mojej operacji jest calkowicie wygojone. Polecam wiec wszystkim z czystym sercem taka metode na pryszcze (wielkie góry bolące) bo mi pomogło i sie bardzo ciesze :) a wiec tak : oklady z ALTACETU bo to octan glinu ktory dziala przeciwtradzikowo i przeciwłojotokowo a jesli rozdrapiemy to miksture z tych 4 skladnikow ktore podalam u gory ( i to nie sa zadne sterydy tylko skladniki ktore mozna kupic bez receprty :) dzialaja wysuszajaco,odkazajaco i przeciwbakteryjnie). Powodzenia !!! Nikogo nie zmuszam ale warto sprobowac !!

a ile ogólnie na to wydałaś? :D ja słyszałam kiedyś coś o spirytusie salicylowym.. nie wiecie czy to jest na trądzik czy na co? bo zabardzo nie pamiętam co z tym trzeba robić ale wydaje mi się że to coś z trądzikiem związane :P

Gość kucyk pucyk
Kurcze czyżby z tą maścią cynkowa była prawda? tez miałam takiego bolącego na czole i posmarowałam pastą na noc i w dzień nieraz to przez 2 dni zeszła opuchloizna i juz go nie ma . ale faktycznie obok jest teraz nowy taki sam jak tamten. Dlaczego tak sie dzieje????? ktoś wie???

to tak podsumowując co jest najlepsze na pojedyncze pryszcze? bo zaraz ide do apteki i nie wiem co mam kupić? :D

Spirytusu salicylowego podobno nie powinno się na trądzik używać, też wszystkich kosmetyków w którym jest \'alkohol\', bo bardzo wysuszają twarz i szkodzą. A czy to prawda to nie wiem, moja mama mówiła mi, że zawsze przemywała twarz spirytusem salicylowym i nie miała żadnych syfów :o Na pojedyncze pryszcze dobry jest Acnefan;)

Gość łantutri
marikaSaluut - na to wszystko wydalam ok.25 zł i dopiero zrobilam mieszanke (po pół łyzeczki ostatnio bo po co za duzo) najpierw okład z altacetu nawet z 2 godziny trzymac a jesli juz jets rozdrapany syfek to ta receptura co pisalam u gory ! Naprawde pomaga a dzisiaj juz nie ma sladu wogole !!!

Gość stokrotka 2
posmarowac maścią ichtiolową - wyciąga wszelkie syfki

Gość Sudocremem go
Sudocrem nie wysycha. I trzeba uwazac zeby sie nie zmazal;) Ale jest oki. Tylko nie wiem czy moze uczulac,ale u mnie na szczescie dziala. Wiecie co,podobno olejek z drzewa herbacianego jest super. W kazdej aptece mozna go dostac :) musze wyprobowac.

Gość Sudocremem go
a na wągry coś macie?:P

dla mnie najlepsza jest maść Benzacne (może być 5lub 10 %), idealnie wysusza.