Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia78

Czy to bulimia

Polecane posty

Gość sylwia78

Odkąd pamiętam zawsze odchudzałam się, nadwagi raczej dużej nie miałam. Problem był ale w mojej głowie. Przy wzroście 168 zwykle wazyłam 53 kg.I tak było odkąd pamietam kilka dni ciągłego jedzenia,straszne wyrzuty sumienia. Wymiotować nie wymiotowałam za to piłam i pije do tej pory herbatki przeczyszczające. Potem potrafiłam przez nastepne dwa tygodnie stować dięte az poczyłam że schudłam i tak wkółko. Ale problem dopiero zaczął się po urodzeniu dziecka. W ciąży przytyłam 20 kg i jak tylko skończyłam go karmić zaczął się maraton w odchudzaniu. Dwa tyfgodnie diety dwa tygodnie wcinania. Waga w dół waga w górę. Po pewnym czasie zaczełam stosować praktycznie wszytko co było dostępne na rynku do odchdzania. Począwszy od błonników, octu jabłkowego adipexie.I tak jest do tej pory. Codziennie herbatki przeczyszczające nawet wtedy jak jestem na diecie i nic praktycznie nie jem. Nie wiem czy to jest bulimia czy coś innego, ale mam straszny lęk przed tym żeby przytyć.

Sylwia, pierwsze pytanie - co kryje sie pod lekiem przed przytyciem? ten z reguly blahy lęk jest przykrywka powaznych problemow... To jest bulimia, bez watpienia. Wybierz sie do specjalisty - nie tylko dla swojego dobra, ale dla dobra dziecka (zwlaszcza, jesli jest to coreczka). Poki dziecko nie dorasta, pokonaj skutki blednych relacji ze swojego dziecinstwa i nastoletniego zycia. pozdrawiam! PS. zapraszam na www.forum.wellnesslife.pl Jesli chcesz osobiscie o cos zapytac, jestem Alex. Napisz prywatna wiadomosc, na pewno sie odezwe. Jestem doradca psychospolecznym, wiec wiadomosci nie mam wyssanych z palca