Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala25

solarium

Polecane posty

Gość mala25

Ide pierwszy raz do soalrium i mam pytanko. Czy przed opalaniem nalezy sie posmarowac balsamem np przyspieszajacym opalanie?A czym posmarowc sie po wyjscu z solarium?

Gość poradaaaa
Przed możesz się posmarować balsamem przyśpieszającym opalanie, a po balsamem nawilżającym. Tylko przypadkiem nie bierz prysznica po.

Gość mala25
Dzieki za porade. Mam jesczze pytanko. Mam problemy z tradzikiem i nie bardzo chcialabym opalac twraz jak myslsiz czy jest to mozliwe?Czy moge np zakryc twraz?

Jeśli idziesz na solarium leżące to możesz sobie wyłączyć i nie opalać twarzy.Ja tak zawsze robię.Tylko musisz się pani spytać którym przyciskiem sie wyłącza

Gość poradaaaa
W solarium można wyłączyć lampę na twarz, zapytaj pani, napewno Ci powie jak to zrobić. A gdyby się niedało to możesz czymś przyryć twarz.

Gość taka dziwna
Juz nie ma mody na czarna skórą ale jasną a raczej lekko przypruszona słońcem. Chodziłam często i długo na solarium bo chciałam byc sliczna, byłam, do czasdu az nie pojawiły sie z czasem pieprzyki, pęłno ich. Skóra jest pomarszczona , chronie ją juz przed słońcem i solarium, no ale do tego trzeba dojrzeć. Wiem ze nie przekonam młodych, tez nie dałam sie przekonac kiedys, ale teraz juz wiem ,że solarium to był bląd, mogłam samoopalaczy uzywac, no cóz. stało sie.

Gość mala25
Wiesz ja tez nie uzanje solarium, ide pierwszy raz a to tylko dlatgeo ze mam slub i potzebuje byc troche opalona do swojej bialej sukni. Gdyby nie to, to nigdy bym nie poszla.

Gość ciekaweee
a dlaczego nie mozna wymyć sie po solarium?

Gość odpowiadam...
bo "zmyjesz" opaleniznę:)

Gość ciekaweee
no co wy:D No ja zawsze sie myje, bo nienawidze zapachu:O

Gość winka 23
Nie wolno sie myc prynajmniej trzeba poczekac 3 godzinki

Gość odpowiadam...
do 5 godzin powinnaś się nie myć. Opalenizna po solarium nie wychodzi od razu, tylko po jakimś czasie. To jest największy błąd chodzących na solarium, potem się dziwią że nie mają opalenizny.

Gość ciekaweee
aha, no dobra wezme to pod uwage:classic_cool: ale z drugiej strony ja MAM OPALENIZNE:D No ale dobra, posłucham sie i zobaczymy co bedzie:) Dzieki:)

Gość kosmeticzka
co wy za bzdury z tym myciem opowiadacie. rumień posłoneczny pojawia się 3 do 6 godzin po ekspozycji słonecznej i nie ma to nic wspólnego z umyciem się bądź nie, to normalna reakcja obronna naszej skóry. nie chcę nikogo obrażać, ale jak czasami coś "mądrego" przeczytam to nie mogę tego zostawić bez komentarza.

Gość winka 23
Pracuję w solarium wiec wiem czy trzeba sie myc czy nie :( więc nie pisz ty głupot bo sie nie znasz

Gość laura_90
Co za bzdury! Oczywiscie, ze można sie myc! Wiecie na czym polega opalanie w solarium? Bo wydaje mi sie, że nie. Na tym samy co na słoncu, pod wplywem promieni w skorze wytwarza sie barwnik. W skórze, nie na skórze! Napewno go nie zmyjesz...

Gość no chyba że...
"wspaniałe" Panie z solarium dają czasami balsami brązujące (choć nie wiem po co skoro idę się opalić po to, żeby nie musieć takowych używać...) . Wtedy nie wolno się myć, bo faktycznie "opalenizna" się zmyje :D

Gość kosmeticzka
to że pracujesz, nie znaczy że cokolwiek wiesz o anatomi i fizjonomi człowieka. wiem co mówię i nie podważaj moich kwalifikacji, bo uczyłam się kilka lat w kierunku kosmetycznym, więc to że naciskasz guziczek na pilocie od solarium wcale nie jest dla mnie adekwatne do twojej wiedzy.

Gość no chyba że...
balsamy* oczywiście ;)

Gość laura_90
Nie obchodzi mie gdzie sie uczyłas i czego. Widocznie sie nie przyklądałas bo wypisujesz głupoty. Ale skoro tak twierdzisz? Dlaczego opalenizna miał by sie zmyc? A jakie jest towja zdanie o naturalnym opalaniu? Po przyjsciu z plazy ten nie moge sie wykapac ;> :P

Gość kosmeticzka
laura_90 > czytaj dokładniej, przecież napisałam że można się myś po solarium, to tylko ta panienka od pilota próbuje mnie przekonać, że jest inaczej (właściwie już nie bo jak jej zabrakło argumentów to się zmyła......jak opalenizna :D:D:D )

Gość laura_90
aaa faktycznie to sory :):) Mysłam ze to własnie ta od "nie mycia" :P Ciekawe gdzie sie podziała? hihi ^^

Gość winka 23
Od przyciskania guziczków to mam pracowników, ponieważ to jest moje solarium a to ze ty sie uczyłas to gówno mnie obchodzi , i chciałas mnie brazic ze jestem głupia i pilota naciskam, otóż nie

Gość linka-malinka
kosmeticzka ma racje. Mnie też uczono ze opalenizna to uwolnienie barwnika w skórze który ją zabarwia i nie da się go zmyć!!!!!!!!!!!!!!! (studiowałam biologię :))

Gość winka 23
Jak chcesz to moge cie zatrudnic bedzie tylko guziczek wciskała bo własnie szukam pracownicy

Gość kosmeticzka
winka 23 > ja nie chcę nikogo obrażać, ale takie wypowiedzi mnie powalają a jeszcze bardziej to, że przekazujecie tą wiedzę ludzią, którzy przychodzą się poradzić. uwierz mi, że mam odpowiednie kwalifikacje, których nie podważysz, żebyś miała całą sieć solariów. ja nie chcę cię przekonywać, ale dla dobra swoich klientów weź do ręki książkę.

Gość kosmeticzka
zatrudnij więc samą siebię, będziesz miała więcej czasu na dokształcenie się

Gość to bardzo ciekawe
panny madralinskie bo jak kilka lat temu biegalam na solarium co chwile to sie dziwilam czemu ciagle jestem blada...dopiero jak mnie ktos oswiecil zeby sie odrazu po opalaniu nie kapac to wtedy zauwazylam szybkie efekty. Panny madralinskie magisterki od siedmiu bolesci :-0

Gość to bardzo ciekawe
no linka-malinka zatrudniaj je do wciskania guziczkow bo do tego sie nadaja z tym swoim yntelektualyzmem :D