Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvliwaaa

problem wciaz niewyjasniony

Polecane posty

Gość kto sie zna
w sumie to wiem,ze grzybice sie wlasnie z tego glownie biora..opsobiscie nie pamietam zebym brala jakis antybiotyk a juz na pewno nie dlugotrwale, ja w oglle malo kiedy choruje. raz w roku to max.

Gość ====ona30===
kurcze, sama nie wiem gdyby nie te tłuste stolce to podejrzewałabym zespół jelita drażliwego, sama to chyba zresztą mam. Też boli mnie brzuch bez przyczyny i niezależnie od jedzenia, bo mogę jeść wszystko i tłuste i smażone i nic mi po tym nie jest, a czasem skręcam sie z bólu po kromce chleba. Stolce tez mam luzne i zaraz po przebudzeniu, a w nocy mnie nic nie boli. Natomiast luzne i tłuste stolce są wynikiem złej pracy trzuski, zaburzeniami w enzymach trzustkowych. Ale przy tym sie BARDZO spada z wagi w krótkim czasie, a z tego co ty piszesz to waga Ci sie nie zmienia.

Gość kto sie zna
ona 30 dokladnie ma takie same problemy z jelitami jak ty, niby stwerdzono u mnie zespol drazliwego jelita i kazano sie wystrzegac tego,c o mi przeszkadza, ale wlasnie czasem jest tak,ze zjem cos smaze\onego i jest ok, a czasem zjem cos naparwde lekkiego i nieszkodliwego i bach!! skurcz jelit z rozwolnieniem. kiedys mialam to czesciej , teraz jakby minelo mi wogoole bardzo pomaga w takioch sytuacjahc Duspatalin.Chwila moment i po problemie,Jednakz tego ,co wiem lekarza medycyny naturalnej smieja sie, bo uwazaja ,ze nia ma czegos takiego jak zespol jelita drazliwego, Jesli cos cie boli itp to jest w tobie jakas tego przyczyna. I ja tez tak uwazam.

Gość bvliwaaa
mam takie samo podejscie do sprawy jak ty ;) nie zamierzam juz pakowac w siebie chemii, choc nigdy jej za duzo nie jadalam ;) kiedys czulam sie super-extra zdrowo - nic mi nigdy nie dolegalo, nawet kataru nie miewalam. antybiotykow nigdy nie stosowalam. jestem jak najbardziej za naturalnymi metodami - stosuje nawet kilka - za porada fachowcow, na wlasna reke. czytam duzo o tym, interesuje sie :) uprawialam joge, tai-chi. dobrze na mnie dzialaly, dlatego zamierzam wrocic do hatha-jogi. kocham taniec - daje dobre sampoczucie. w ogole kazda forma aktywnosci dobrze na mnie dziala :) moja dieta jest naprawde zrownowazona, rozsadna. higiena zycia takze. o stan psychiki rowniez dbam :) jestem szczesliwa osoba - mam kochanego meza, sporo sukcesow za soba, duze ambicje i mase celow do ktorych daze. naprawde, nie jest zle ;) i dlatego wlasnie nie wiem, do czego przypiac te problemy gastryczne...

Gość kto sie zna
bo widzisz, jakas paskuda wie,ze jestes fajna i sie ciebie trzyma :D

Gość bvliwaaa
a jak zbadac trzustke? bo watroba juz zostala wykluczona wlasciwie.... chyba ze cos z wydzielaniem zolci jest nie tak...

Gość bvliwaaa
kto sie zna ;) moze cos w tym jest... moze to taki moj "krzyz"? ;) ech.... ale zaczyna mi to pomalu odbierac usmiech z twarzy..... :(

Gość bvliwaaa
bo czuje sie bezsilna.........

Gość bvliwaaa
bezradna, bez wplywu na to... :(

Gość kto sie zna
powiedz temu gosciowi ,ze jest niemile widziany, i ze milosc platonicznma juz wyszla z mody :D glowa do gory , ja tez sie mecze z moja brzydula, tymbardsziej,ze glupio mi przed partnerem , on o tym nie wie :( tzn o moich problemach z jezykiem, chodze do lekarza i ciagle mu mowie,ze ide badac jelita itp, bo to jest cos z jelitami chyba nie tak naoarwde. Ale ciezko mi,

Gość ====ona30===
--->do kto sie zna...ja brałam duspatalin tydzień i było chyba gorzej i teraz juz nic nie biore. Dodam ze po południu pojawiają mi sie bardzo czesto, prawie codziennie okropne wzdęcia, espumisan nie pomaga. Czasem skręca mnie w jelitach, czasem boli zoładek, czasem kłuje cos :) wiec wydaj mi sie ze to jednak na tle nerwowym bo jak by mi cos konkretnego dolegało to by bolał jeden organ.Zgagi w ogóle nie mam. I pojawiło mi sie to jakies pare miesięcy po bardzo stresującym okresie w swoim życiu. Robiłam większosc badań, oprócz gastro i kolonoskopii, ale nie bede juz na razie chodzic po lekarzach bo oni sami nie wiedzą co dolega a potrafią przepisywać tylko tonę leków. Z wagi nie spadłam, chyba po prostu musze nauczyc sie z tm zyć :(

Gość kto sie zna
takie gdybanie nasze tutaj naparwde nic nie, jedynie co to widzimy,ze nie jestsmy same z tym probleme, 30--> ja duspatalin stosuje tylko wtedy, gdy czuje ,ze cos sise szykuje, nie stosuje go caly czas, nie lubie sie truc tabsami, wy tez nie jak widze.Z tego,co mowisz, u ciebie to rzeczywiscie moze byc na tlke nerwowym. Jak poszlam do homeopatki to pierwsze jej pytanie byloo, czy ja przyzlam cos ciezkiego w zyciu, jaks stres nagly itp../

Gość ====ona30===
na trzustkę też chyba są jakies badania w kierunku enzymów ale musisz dokładnie sie dowiedziec. Ale mówiłas ze z usg wyszła prawidło jej struktura, to ja juz nie wiem

Gość bvliwaaa
ona30 - tak, usg nie wykazalo nieprawidlowosci w budowie, wygladzie trzustki. dlatego jakos tak "pomijalam" trzustke jak do tej pory... ale moze faktycznie dobrze byloby sprawdzic te enzymy.. amylaza chyba - prawda? ...

Gość ====ona30===
Są rózne enzymy ale tobie głównie pewno zależy na tych trawiących tłuszcze - Enzymy proteolityczne, czyli trawiące białko. Należą do nich: trypsyna, chymotrypsyna, karboksypeptydazy A i B, elastaza, nukleaza. - Enzymy lipolityczne, czyli trawiące tłuszcze. Należą do nich: lipaza trzustkowa, fosfolipazy A i B, esterazy. - Enzymy amylolityczne (glikolityczne), czyli trawiące skrobię. Jest to alfa-amylaza trzustkowa.

Gość bvliwaaa
dzieki za tak wyczerpujaca odpowiedz! nie mam duzej wiedzy na ten temat, bo jak pisalam, nawet niewiele czytalam... wlasciwie trzustka byla na koncu moich podejrzen... ale teraz sadze, ze warto byloby to sprawdzic. z trawieniem tluszczow jest u mnie kiepsko...

Gość kto sie zna
kurcze juz sobie mysle,ze u mnie tez moze byc trzucha, bo co jakis czas mam dzowny bol, ale nie meczacy pod sercem tzn wlasciwie blizej jajnika Kiedys pracowalam w jednym miejscu i przyszla do nas taka babka , ktora zajmuje sie zielarstwem , spojrzala na mnie i mowi,ze ja mam problem z trzustka i ze mam uwazac, :( widziala to po moim czole, miala wtedy taka wysypke na nim

Gość ====ona30===
ale ból trzuski jest bardzo dotkliwy i boli pod lewym łukiem zebrowym i promieniuje aż na plecy, niektórzy mogą mylic z nerką

Gość kto sie zna
nie no silnego bolu nie mam, ale powtarza sie on co jakis czas w tym samym miejsu wlasnie po lewej stronie.Cos jakby skurcz, moze to od jelit , nie wiem, nie ma co sie domyslac tylko badac..

Gość ====ona30===
:)

Gość bvliwaaa
ona30, jestes lekarzem ? ;) moj bol brzucha jest najczesciej zlokalizowany centralnie, ponad pepkiem, w okolicach zoladka. jak podejrzewam, moze to byc dwunastnica... czasem przesuwa sie lekko w prwa strone, pod zebra. wtedy wygladaloby to bardziej na drogi zolciowe ;) dobre ;) normalnie jakiegos obcego mam w sobie :p

Gość ====ona30===
nie nie jestem :) ale jestem po pokrewnym kierunku studiów :) nie wiem co może Cię bolec, mnie tez jak juz wyzej opisywałam boli róznie i w róznym miejscu w brzuchu...

Gość bvliwaaa
po pokrewnym, czy jakim, jesli mozna wiedziec? :) ja zaluje, ze medycyny nie skonczylam... ;) coz, zostaje zrobic znow troche badan... ciekawe czy cos sie wyjasni tym razem.. kto sie zna - daj znac po swoim badanku! baardzo ciekawa jestem!

Gość wjedzma
Moze to przerost candidy. Zobacz strone: www.zdrowie.klips.org kliknij tam artykuly i poczytaj o candidzie

Gość ====ona30===
biologiem jestem właśnie, koniecznie dajcie znać jak wyszły badania pozdrawiam serdecznie i zdrowia życzę :)

Gość puuuuuliok
gora

twoj problem moze swiadczyc o problemach kardiologicznych

Gość a skąd wiesz
powiedzcie mi, pytam na serio, jak wyglądają "tłuste stolce" ?? może też to mam ?? :-o

Gość bvliwaaa
tluste stolce? u mnie sa one po prostu takie blyszczace (ok tluszczu nie ma ;) ). normalnie wczesniej takich nie mialam.