Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mok

bakterie w pochwie-escherichia coli

Polecane posty

Gość mok

Błagam pomóżcie mi jeżeli ktoś miał taką sytuację. Leczyłam sie antybiotykami w V i od tego czasu mam problemy - albo grzybica albo bakterie. Miałam najpierw macmiror 500 i metranidazol potem pumafucin i gynalgin a teraz mi wyszła escherichia coli w badaniach wzrost obfity, a na dodatek zeżarło mi wszystkie te pozyteczne bakterie.Lekarz znów zapisał mi antybioryk ale nie mam juz zamiaru go brać. Mój organizm już jest tak osłabiony że wszystko łapie. Jak sie tego pozbyc bez antybiotyków?

Gość mok
pomocy!!!!

Gość mok
ponawiam pytanie

Gość a mi cos się stało.....
albo to escherichia albo jakieś podrażnienie po ostatnim goleniu (ale to juz tydzień!):o Mrowi mnie cały srom, czuję takie właśnie jakby lecioutkie swędzenie io mrowienie:o Co za porażka!!!! grzyb to nie jest na pewno. Nigdy nie miałam nic wspólnego z grzybem, ale raz miałam tę escherichię- pozbyłam się jej noramlnie, zwykłym antybiotykiem Dalacinem w tubce, aplikowanym dopochwowow. Z tym, ze mnie się grzyb nigdy nie imał;) Ale nie chcę znowu iść do ginekologa!😭 I nie chcę znowu brać żadnych świństw:o Posmarowałam sobie wystające części pipki:p Alantanem plus, bo działa odkażająco, ale pewnie to niewiele pomoże:o Jestem załamana!:(

Gość a mi cos się stało.....
a bez antybiotyków się nie pozbędziesz bakterii. Eschericha bierze się z nieodpowiedniej higieny, lub zostaje przeniesiona z odbytu, z jego okolic. A ponieważ to dość blisko:p to często się zdarza:) Musisz brać antybiotyk, a raczej smarowac się nim lub sobie go aplikować, pomyśl też o lactovaginalu albo innym środku przywracającym równowagę w pochwie:)

Gość mok
DZIEKI - juz mam dość chodzenia po lekarzach. Czy ten dalacin mozna bez recepty dostać? Czy miałaś coś takiego jak urovaxom? to mi tez przepisał ale nie wiem co to jest i czy pomoże. Jeżeli o hogienę chodzi to u mnie na pewno nie od tego sie to wzięło - dbam a czasem nawet do przesady.

Gość mok
jestescie tam?

Gość eeep
No wg mnie zeby kuracja byla skuteczna to powinnas zastosowac ja Ty, Twoj chlop, kochanka twojego chlopa, kochanek kochanki twojego chlopa oraz jego kochanka, Twoj kochanek i kochanka twojego kochanka wraz z kolezanka... :)

Gość eeep
nie zapominajac o psie kochanki kochanka pewnej innej znajomej Twojego meza ...

Gość żadnego antybiotyku nie dostan
iesz bez recepty.............................

Gość skórka bananowa
mnie swędziało lekko na zewnatrz, nie miałam zadnych innych objawów, ani smrodu ani zielonych upławów. a e coli jest. mam leki antybiotyki cip.cos tam ......i jakies dopochwowe. mi tez powiedział ze to z higieny np brudne ręce, woda, kał, mocz...

Gość anhela
Ja też bujałam się z takimi problemami, prawie dwa lata. Stale brałam cos, od antybiotyków po wszelkie leki przeciwgrzybicze, przeciwpierwotniakowe, przeciwbakteryjne miejscowo, silnie gojące itd. Teraz mam ginekologa, nowego, który PIERWSZY raz w życiu zrobił m badanie na pH pochwy, test na beztlenowce ( czyms w rodzaju papierka lakmusowego, tak to działalo i wydzielało jeszcze zapach) i inne badania. Ponadto, powiedział mi, że te nieustanne infekcje mają swoje podłoże w ciągłym, lekkim odczynie zapalnym szyjki...No, niewazne. W kazdym razie, poszukaj dobrego lekarza, który znajdzie przyczyne, a nie bedzie leczył skutki. Acha! biore doustnie odpowiednik Lactovaginalu, bo mam uczulenie na to gówno. Działa tak samo, jak ten dopochwowy, a nie trzeba niczego sobie do pochwy wpychac...

Gość ewqa2
Do skorka bananowa Czy Twoj lekarz e .coli tez zobaczyl na oko? hihi

Gość Gatunek Pierwszy
tez miałam e coli. Brałam antybiotyk a potem miałam brac przez kilka dni coś na grzybice. Nie wiem poco?ponoc po antybiotyku pochwa się wyjaławia i szybko moze wtedy byc grzybica. stąd ten lek na grzybice mi zalecił. wziełam. narazie nic nie swedzi, nie piecze, nie smierdzi i nie leci, no ale cos mam brak owulacji w terminie. rozciagliwy sluz pojawił się pózniej niz miał, i trwał 1 dzień. poczekam co dalej.

Gość walcząca_ja
szukam pomocy mam e.coli brałam robione globule dopochwowo przez 2tyg na bazie antybiogramu, potem laktovagina, dołączyłam urinal - żeby zakwaszać środowisko ale niestety nie minął tydzień - zapiekło... jutro idę do gina, ale nie spodziewam sie cudu jak czytam te posty to widzę, że ta bakteria może męczyć latami w moim przypadku jest szczególnie piękąca i bolesna co robić? ktoś to wyleczył?

Gość regie
moja mala coreczka ma ta bakteria e coli miala 2 latka jak to wyszlo to juz rok teraz po masciach z antybiotykiem ma jesc dobre bakterie \trilac\

Gość Hafka
LALA!! Mam to samo! i musze przyznac ze to chyba przyczyna bakterii bo objawy takie same ... mam nadzieje ze sie tego pozbedziesz...pozdrawiam

Gość zigga12
lala 02: Wiesz co ja mam to samo tylko ze miałam samą e-coli bez tego drugiego:( Brałam na e -coli Augmentin 1000 według antybiogramu miałam też ogromne ilości tego świństwa+++. Tydzien temu skonczyłam brac leki było ok ale teraz dostałam swędzenie tylko po wierzchu pewnie też od antybiotyku:( Ale na szczescie nie mam juz pieczenia modlę się tylko zeby nie wrociło bo opadam już z sił.A na swedzenie stosuję sobie maśc clotrimazolum może przejdzie. Mój facet juz tez wymięka bo mówi ze nie ma ze mnie pożytku:( też mnie piecze podczas stosunku nie wiem co to jest:( Lekarze nic innego nie stwierdzili:( -nie wiem może my juz tak mamy:(

Gość Qm
hej dziewczyny właśnie odebrałam wynik posiewu no i tez mam ten problem :( e.coli-10>7/ml wzrost obfity ph5,5. Napiszcie mi proszę czy to badziewie da sie wykurzyć czymś innym niz antybiotami? Ostatnio brałam ich bardzo wiele i moj system immuno jest b.osłabiony :(

Gość gabi2727

Gość annnukkkkka
nystatyna konieczna do wziecia plus picie hektolitrów kefiru!!! a na przyszłosć biorac antybiotyki musisz brac równocześnie "antybiotyk" przeciwgrzybiczy.

Gość gabi2727
Ja mam ten sam problem bylam juz u paru lekarzy.Zaden jak dotad mi nie pomogl.A co jest najsmieszniejsze ten ostatni powiedzial ze ta bakteria powinna tam byc i on mi na to nic nie przepisze.Zwariowac mozna,juz mam dosc ciagle jakies uplawy,bol,pieczenie...a do tego maz caly czas marudzi... MOZE MI KTOS POMUC????

Gość mami7
od dwóch lat leczę się na bakterię koli i do tego cały czas mam zapalenie pochwy jedyny lek który mi pomaga to gyno pevaryl, i to nie zawsze może ktoś ma skuteczny sposób na wyleczenie

Gość przeprasza bardzo
Bardzo Ci współczuję , ale na nic moje gadanie.Wybacz! pocu ta bakterie, skąd ona sie wzieła i czym moze zagrażac.Pozdrawiam!

Gość przeprasza bardzo
powiedz mi proszę w jaki sposób ja wykryto i czym może zagrażać.Jakie moga byc jeszcze na obezność tej bakterii,pa!

Gość bleeeeef
O rany współczucia!!! Ja miałam to samo!!TRAGEDIA!!! dŁUGO NIE MOGŁAM SIĘ TEGO POZBYĆ PIECZENIE PRZY ODDAWANIU MOCZU CZASAMI NAWET SWĘDZENIE!!! Diagnoza Escherichia Coli +++ Chodziłam i płakałam zanim mi to wykryli też brałam róznego rodzaju leki gynalgin też. Niestety nic nie pomagało:( W końcu zmieniłam lekarza poszłam do ginekologa i mi zrobił wymaz z pochwy tam wykazało to świństwo.Do badania został dołączony antybiogram na jakie antybiotyki ta bakteria reaguje. Lekarz przepisał mi wtedy AUGMENTIN 1000 ufffff pomogło:) Jeśli nie masz antybiogramu to idz do gina niech ci zrobi wymaz bo prawdopodobnie masz tak jak ja ze brałam leki a na tą bakterię a one nie działały. Jak się wyleczysz to uważaj przy podcieraniu się w toalecie bo ta bakeria jest w kale i zeby ci sie nie dostała do pochwy. Ja profilaktycznie teraz kupuję żurawinę w tabletkach i biorę juz ją od 3 miesiecy i jest ok :)POLECAM!!!

Gość natu
ja tez mam e.coli. to wychodzi w posiewu z pochwy. wazne zeby o to poprosic nawet jak lekarz wie swoje. i koniecznie do wyniku posiewu dolaczyc antybiogram bo bez tego strzelanie w proznie. ja dostalam antybiotyk robiony, nawet nie znam jeszcze skladu. zobaczymy jak podziala.

Gość jesli nie chcesz brac
antybiotyku możesz spróbowac lactovaginalu lub czegos innego , co dostarcza bakterii kwasu mlekowego - zapytaj w aptece. Do tego lactacyd i uzywanie tylko bawełnianej bielizny. Jezeli nie pomoze to bedziesz musiała brac antybiotyk.

Ja też miałam bakterie e-coli, ale też inne: streptococus, enterococus. Długo to leczyłam ale sie udało. Trzeba pamiętać, że te bakterie lubią słodycze. Ja mialam dobrą lekarkę, która sprawdzala ph pochwy, wymazy i co wizyte mialam inny antybiotyk a dodatkowo dieta bez cukru, pieczywa, makaronu i ryżu. Jem urinal, pije herbatki z żurawiny i pokrzywy. Myje się tylko szarym mydlem. Trzeba zakwaszać organizm. Jak najem się czegoś słodkiego to upławy wracają no i wyniki posiewu są złe. Teraz czekam na kolejny wynik i trochę się boję bo jestem w 36 tyg. ciąży. A leczyłam się przed ciążą i tyle czasu mialam spokój.

jakis tydzien temu okazalo sie ze i ja posiadam w sobie ta bakterie. mam pytanie,czy w jakikolwiek sposob moge zarazic ta bakteria swojego faceta? co z pieszczotami? sexem? z wszelkimi zelami wspomagajacymi?(mozna je stosowac podczas posiadania tego gowna?) bylam na wielu forach ale jakos nie moge sie doczytac wypowiedzi na ten temat...