Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kAJHSD

LEKARSTWO W ZEBIE OD LEKARZA - PROBLEM

Polecane posty

Gość kAJHSD

Po borowaniu pani doktor wlozyla mi cos do zeba, mowila ze to lekarstwo. To sie trzyma ale chyba wypadnie, czy powinnam to wyjac sama, czekac az wypadnie czy sie nie przejmowac?:) To jest takie biale i twarde, troche jak plomba, powiedzcie co z tym robic bo wizyte mam dopiero za 2 tyg??pliss pomozcie

Gość 113123
Jak wsadzila to ma tam siedziec.

Gość przejmowac sie nie masz czym
lekarstwo powinno tam siedziec sobie do nastepnej wizyty, wiec staraj sie uwaznie jesc. A jesli wypadnie no to trudno sie mowi - ale lepiej dla ciebie i zabka zeby wytrzymalo. Nie wyciagaj tego :)

Gość kAJHSD
a jak wypadnie do wizyty to zglosic sie wczesniej? Powiem szczerze ze to mi troche w zebie lata (mialam dziure) i strach myc zeby, jesc cos itd, nie wiem czy jak wypadnie to sie nie przejmowac

Gość kkkjjj
Zostawic , nie ruszać , starać się oszczędzac przy gryzieniu ;) To takie głupie uczucie z tym czymś , ale wbrew pozorom to dosyć mocno siedzi , przyzwyczaisz sie za kilka dni.

Gość kAJHSD
dzieki za rady:)

Gość to lekarstwo
to trucizna,przy nastepnej wizycie zamieni to na plombe,o czym pewnie wiesz. Leskarstwo ma to do siebie,że sie kruszy lub odpada w małych cząstkach,to normalne,spoko.

Gość ogryzek
jak odpadnie to do lekarza wczesniej idz

Gość kJAHSKajsh
ale ja mam chyb nie do konca wyczyszczona dziure, czy bedzie dalej czyszczona? jaki ens dawac lekarstwo bez dokladnego wyborowania?

Gość jhuduu88
czy ten zab to nie jest podtruwany pod leczenie kanalowe? jesli tak, to dopiero teraz bedzie czyszczony ;) po zdjeciu trutki ;)

Gość kAJShdlk
juz byl czyszczony i to dosc dlugo. Ale wydaje mi sie ze jeszcze nie do konca. Jak wyglada leczenie kanalowe?

Gość 202 pal
Boli:O

Gość kAJShdlk
a ze znieczuleniem tez boli? jak poznac ze zab bedzie leczony kanalowo? ja nic nie slyszalam od lekarza o tym, powiedzcie

Gość 100 procent pomarańczy
jak będziesz miała martwego zęba to nie będzie Cię bolało.

Gość kAJShdlk
na razie boli mnie nawet z tym lekarstwem. Przy czyszczeniu, nawet ze znieczuleniem, tez czulam bol. Jak poznac ze zab jest do leczenia kanalowego?

Gość kjiii863
leczenie kanalowe NIC nie boli, bo jest wykonywane na martwym zebie! byc moze mialas nie-do-trutego (stad tez bol...), dlatego lekarz, po zaczeciu czysczenia, zalozyl jeszcze raz trutke... a leczenie kanalowe polega na tym, ze martwe nerwy korzenia lekarz wydlubuje z zeba, oczyscza, potem wypelnia te kanaly. ten zab bedzie plombowany? czy bedzie korona zakladana?

Gość kAJShdlk
poszlam pierwszy raz, za byl czyszczony ale poniewaz mnie bolalo bardzo to mysle ze nie do konca, zreszta widze ze cos tam jeszcze nieladnie wyglada. Pani zalozyla to "cos" ale ja ten zab czuje, no jak probuje tak nim lekko poruszyc, wiecie o co chodzi. Na poczatku byla mowa o plombie ale teraz juz zglupialam, to chyba niemozliwe zeby dentysta mi nic nie powiedzial ze bedzie leczenie kanalowe? Poza tym mam to juz tydzien w zebie i on wcale nie staje sie mniej wrazliwy, wrecz przeciwnie, boli i drazni mnie to cos w nim. Czy samo to co mam w zebie ma sprawic ze zab stanie sie martwy? Moze to sa glupie pytania ale ja do tej pory nie mialam zadnej plomby i nie znam sie na tym

Gość ząbek123
czy będzie bolec to zależy od zęba ja np mialm przed leczeniem kanalowym zatruwane dwa razy bo po 1 razie przyszlam po 2 tygodniach zacząl mi rozwiercać i bolalo więc zatrul mi jeszcze raz na kolejne 2 tygodnie ale niestety po tym drugim razie i tak nie byl do konca martwy bo przy oczyszczaniu bolalo nawet znieczulal mi jeszcze jakmis gorzkim plynem jezyk mi zdretwial a i tak zab mnie bolal. ale jakos przezyłam ten bol wsumie to byl chwilowy tyko w momentach jak tam dotykal

Gość ząbek123
wczesniej mialam leczona piątkez lewej strony i juz po pierwszym zatruciu byl calkowicie martwy