Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wpieprzona

wypryski na tyłku

Polecane posty

Gość wpieprzona

Dziewczyny,błagam pomóżcie!Co jakiś czas na moim tyłku...tzn na pośladkach pojawiają się wypryski,czy też pryszcze jak kto woli.Nie ma ich zbyt dużo..2,3,ale to i tak doprowadza mnie do szału.Zaznaczam, ze na pewno nie ma to nic wspólnego z dbaniem o higiene osobistą bo o nią dbam.Po każdej kąpieli smaruje sie przeróżnymi balsamami...a w trakcie staram się masować skórę szorstką gabka(szczególnie pośladki) bo chce zeby skóra była gładka.Niestety te wypryski uporczywie sie pojawiają i już nie wiem co mam zrobić zeby tak nie było.Wiem, że ten problem to żaden problem w porównaniu z innymi i może nie spędza mi snu z powiek,ale najnormalniej w świecie czasmi doprowadza mnie do szału.Jeżeli macie jakieś skuteczne sposoby na pozbycie sie tego pieroństwa to bardzo prosze o rady!Z góry dziękuję:)

Gość kche kche
smaruj brevoxylem.w aptece 20 zł

Gość wpieprzona
dzięki :)

Gość wrzód na mózgu
masz skórę wrażliwą i trądzikową pewnie. Moze dieta zła ?

Gość Pmocna
Moja dermatolog twierdzi, że to nadmierne rogowcenie skóry na pupie gdzie słabo dochodzą substancje odżywcze. Podobno ma pomóc słońce i woda morska. A na dodzień zapisała mi krem Stiefel (Solco-Bazar) oraz robioną maść z witaminą A i chyba D. Doraźnie na parę dni Triderm (7-10 dni)

Gość miałam ten problem
i co najlepsze pomogło....solarium:) powaznie wystarczy ze poszłam 2 razy i po krostkach ani sladu juz od roku:)a do solarium nie chodzę

mi sie robily krostki od spodni dzinsow ktore nosze zawsze a na pupie jest delikatna skora. nie moglam tego skojarzyc bo robily sie w roznych miejscach jak przez miesiac rzadko ubieralam dzinsy to zniknely. niby wydaje mi sie ze sa gladkie z pupie a jednak powoduja podraznienie;/

Gość może to śmieszne
ale mi wyskoczył jakiś wielki syf na zewnetrznej wardze sromowej... przebiłam was... za to na tyłku nic mi nie wyskakuje.. aha i dbam tam o higienę

Gość ydmann
tez mam ten problem,stosowalam rozne masci i tak po jakims czasie wychodza,solarium pomoglo ale jak przestalam chodzic znow sie pojawily...co zrobic zeby zlikwidowac na zawsze????/poradzcie pliss!!

Ja też co jakiś czas mam ten problem, ale mi także najbardziej pomogło solarium.Nie chodzę jednak regularnie, a raczej raz na jakiś czas i mam kłopot z głowy a przy tym pupa ładnie opalona...

Gość hajuma
tez mam ten problem solarium mi kiedys pomagalo teraz juz nie mam coraz wieksze te wysypy!!!!?znacie jeszcze jakis sposob?????? pomozcie!!!!