Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prota

niedoczynność tarczycy??Juz sama nie wiem

Polecane posty

Gość prota

Mam problem..własciwie nie wiem co o tym myslec,długo by opowiadac ale postaram sie w skrócie: jakis czas temu zaczał mi sie mlekotok.Endokrynolog zlecił mi szereg badan,okazało sie ze mam sporo podwyższony poziom prolaktyny,pozostale badania wyszly ok ( miedzy innymi poziom TSH i usg tarczycy idealne ),dostałam lek bromergon ,mlekotok ustał.Minelo 2 lata mlekotok znowu sie pojawil.Poszłam do endokrynologa zleciła kolejne badania.prolaktyna w normie za to TSH wykazalo ze mam niedoczynnosc tarczycy!!!Zupełnie odwrotnie niz poprzednim razem :-0 .Doktorka przepisala mi lek o nazwie LETROX 50.Nadmienie tu ze nie mam objawów typowych przy niedoczynności -jestem szczupła ( przy wzroscie 164 ważę 50 kg ) ,włosy owszem wypadaja ale nie żebym łysiała,na cerę tez nie narzekamJuz sama nie wiem,czuje sie zupełnie zdezorientowana :-(

Gość Kaśka 100lica
tylko pozazdroscic ,ja do endokrynologa dostanę sie dopiero za 3 miesiące-takie kolejki-podejrzewam problemy z tarczycą choc TSH mam idealne-a wlosy strasznie wypadają:(

Gość prota
O tyle mam szczescie ze endokrynolog przyjmuje codziennie i mozna sie dostac bez problemów.Badań też nie żałuje ,o nic nie trzeba sie prosić -nawet z związku z tym mlekotokiem i podwyższoną prolaktyną wtedy chce dac ( dobrowolnie i sama ;-) ) skierowanie na rezonans magnetyczny by wykluczyc gruczolaka przysadki mozgowej ,ale to dopieo po wybraniu tego leku o ktorym pisalam wyżej ( LETROX ) tylko dziwi mnie wlasnie ze te badania takie wyszly-zupełnie co innego niz w poprzenich badaniach-doslownie jakby je ktos zamienił :-0 :-) ,boje sie tez ze tym lekiem wszystko sobie rozreguluje np zrobie sie gruba i przyszczata ;-) lub ze zacznie sie cos robic w organiźmie juz po odstawieniu leku ( mam go brac miesiąc czasu ) i na kontrole

Gość Kaśka 100lica
no fakt,u mnie waga wrecz rosnie,uwazaj,podpytaj lekarza

Gość prota
waga u ciebie wzrosła po tym własnie leku?? pytałam lekarki powiedziała ze mogę wręcz stracić na wadze no ale co innego teoria a co innego praktyka :-) dlatego pytam

Gość oprocz TSH
wqazne jest tez badanie hormonow T3 i T4...

Gość wrzód na mózgu
co 3 miesiące, a mnie juz na grudzień niechca zapisać. a musze sie leczyc . szok.

Gość aniulaan
Czym się objawia niedoczynność tarczycy??

Gość jelesais
waga nie ma tu nic do rzeczy. Ja lecze sie na niedoczynnosc juz od wielu lat. Dotego mam jescze Hashimoto. Jestem chuda jak patyk i mam nie doczynnosc. Jesli chodzi o endokrynologow, to warto poradzic sie kilku..niestety sprwy tarczycy moga sie zmieniac bardzo szybko, bo sa to hormony. Kiedys jedna endo zasugerowala sie moim chudym wyglaadem, nie spojrzala na wyniki ani na usg, gdzie wyraznie widac, ze to hasimoto. Przepisala mi wtedy Metizol i kazala brac 2 razy dziennie, wtedy moje TSH wynioslo 85. Jeszcz mi powiedziala, ze jestem achuda na niedoczynnoc. Glupia baba!!