Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andzia S.

biocenoza pochwy - kto zinterpretuje wynik??

Polecane posty

czesc dziewczyny, może któras z was zna sie na tym, np studiuje medycyne albo ma prace powiązana ze szpitalem, albo po prostu zna sie na tym, wiec bardzo was prosze o pomoc w interpretacji moich wyników biocenozy: nabłonki - liczne leukocyty - dośc liczne drożdże - pojedyncze rzęsistek - nie wykryto pałeczki kwasu mlekowego- nie wykryto flora bakteryjna - pojedyncze ziarniaki G [-] nic nie ma na temat ph, laborantka która robiła mi badanie powiedziała ze wszystko ok ale ja ponieważ czytam to forum to sie zaniepokoiłam tymi pałeczkami ze ich nie mam i poszłam do lekarza. przepisała mi Gyno-femidazol i kazła sie pomywac raz dziennie żsiadłym mlekiem. Strasznie sie boje zeby nie zrobi mi sie stan przewlekły, poniewaz najpierw bez zadnych badań dostałam clotrimazol 6 tabletek, potem jeszcze jedna 500 mg, potem poszłam na kontrole i powiedziała ze wewnątrz mam upłwy (chociaz ja oprócz dyskomfortu i suchości w pochwie ni nie odczuwam, żadnego pieczenia i swędzenia ani upawów), wtedy zarządałam badań i dzisiaj odebrałam wyniki i byłam własnie na wizycie. Co wy o tym sądzicie?? Bradzo proszę was o pomoc, bo moja gin nie za bardzo chciała mi interpetowac te wyniki. Czy te bakterie gram - sa niebezpieczne? dzieki z góry za wszystkie odpowiedzi i pozdrwaim was serdecznie