Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ILINKA

Tesknota

Polecane posty

Gość ILINKA

Jestescie za granica? Czy tez tesknicie za Polska jak ja?

Gość ILINKA
A gdzie jestes?

Ja nie tesknie za Polska bo nie ma do czego. Tesknie jedynie do mojej rodziny i do znajomych. Czasami chcialabym ich tutaj wszystkich miec, blisko siebie, ale zastanawiam sie czy to ma jakis sens, bo przeciez jak mieszkalam tam to wcale nie bylo tak super codziennie. Pocieszam sie tym ze lepiej jest sie widziec raz na jakis czas, bo wtedy naprawde wiem, ze bardzo ich kocham i czuje sie kochana. Odwiedzac bede, bo jak nie bedziemy odwiedzac to nie bedziemy umieli rozmawiac po dlugich rozlakach. Ja po moim pierwszym wyjezdzie do Polski pamietam jak patrzylam na siostre i wszytsko wydawalo mi sie w niej inne . Moja siostra miala wtedy 16 lat, byla i jest w wieku dojzewania,wiec bardzo szybko sie u niej wszystko zmienia. Wymalowana, zafarbowane wlosy, inne rysy twarzy. Naprawde plakac mi sie chcialo, bo pomyslalam, ze jak nie bede ich odwiedzac to po jakims czasie nie poznam najblizszych. Jezdze do polski co trzy, cztery miesiace do pieciu. a w czasie kiedy ich nie widze. wysylam duza ilosc pieniedzy na to, aby bylo im lepiej.Jestem w trakcie splacania pozyczki mojego taty i bede splacac dopoki bede mogla. Osobno przesylam im kase na prad, gaz i inne potrzeby, np na proteze dla mojej mamy:) To tyle,Zycze wytrwaloscie i glowa do gory. Wszystko sie ulozy. Wspolczuje tym ktorzy sa w USA. Bo tam lecac nie ma mozliwosci odwiedzac najblizszych kiedy sie chce. Ale pamietajcie , ze wyjezdzajac tam wiedzieliscie na co sie porywacie i mieliscie jakies cele, wiec teraz dazcie do nich:) powodzenia