Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niwa

Jakie miałyście pierwsze objawy cąży?

Polecane posty

Ja staram sie zajść w ciąże od dłuższego czasu po drodze miałam troche problemów ale teraz w ostatnim tygodniu coś mnie boli dól brzucha i mam podniesioną temperaturę a nie jest to skutek owulacji ?Cyz to moga być pierwsze objawy ciąży?

Gość i tak i nie
Każda kobieta ma inaczej. Ja np. nie miałam objawów żadnych, piersi normalne, wręcz plaskate, nie bolały. Co prawda pod koniec II fazy coś zaczęło mnie ciągnąć w dole brzucha, ale nie były to takie bóle jak dziewczyny piszą, że na @. Zupełnie inne, to było bardziej ciągnięcie niż ból. Dzień po terminie zmierzyłam tempkę i było 37 stopni, to było tylko raz, więc nie było czym się sugerować. Nie odrzucało mnie na zapachy, nie miałam smaów, ani wielkiego apetytu. A mdłości zaczęły mi się równo w 6 tygodniu.

Ja bardzo chciałabym miec dziecko i dlatego boję się że mogę sobie coś wmówić a to że każda kobieta reaguje inaczej to sobie zdaje sprawę Ja tak zadaję pytanie bo mam głęboką nadzieję że koś miał cos podobnego i rzeczywiście był w w ciąży

Gość do Niwa
co rozumiesz pod tekstem, ze podniesiona temp. nie jest skutkiem owulacji... jesli nie jest skutkiem owulacji, nie jest tez wynikiem ciazy... temperatura wzrasta w drugiej fazie cyklu i utrzymuje sie podniesiona jakies 12-16 dni, potem spada i jest okres... Jezeli nie spada i utrzymuje sie nadal wysoka (powyzej 19 dni) swiadczy najpewniej o ciazy... jednak tempke trzeba mierzyc codziennie, po obudzeniu sie, najlepeij w pochwie....

Ja dzisiaj robiłam test z krwi, na potwierdzenie ciąży, bo okres opóźnia mi się już 6 dzień, a test nie dał jednoznacznego wyniku - bardzo blada druga kreska. Ale z objawów które u siebie zaobserwowałam mogę wymienić to, ze trochę urosły mi piersi ( dobrze że na razie nie dużo bo i tak mam duże D ) i są bardzo bolesne, zawroty głowy, częste siusianie, ból w dole brzucha, podobny do tego na @ i jeszcze jeden dziwny objaw, tak jakby mi się powietrze przewalało w środku, w tą i z powrotem. No i czasami trochę mnie mdli. To moja druga ciąża, więc na 99% mogę stwierdzić, ze objawy te są czysto ciążowe.