Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskas

krwawienie pomiesiączkowe PROSZĘ O ODP!!!

Polecane posty

Gość kaskas

Miesiączka trwała 5 dni. Zakończyła się i w tym samym dniu odbyłam stosunek z intensywnym orgazmem. Rano znow pojawilo sie krwawienie i bol jak przed miesiaczka. Nie jest duze ale trwa juz drugi dzien. Boję sie strasznie bo mialam podobnie dwa lata temu i dostalam okropnego krwotoku po ktorym wyladawalam w szpitalu i okazalo sie ze macica sie nie obkurczyla po miesiaczce. Kiedy obkurcza sie macica i jak poznac czy sie obkurczyla? i dlaczego krwawię? dodam ze u ginekologa bylam kilka tygodni temu i jestem zdrowa POMOCY! strasznie się boję bo nie chcialabym drugi raz przez tamto przechodzic To bylo okropne!

Gość alexisss
a czy przypadkiem nie jest to spowodowane ... seksem?? czasem tak bywa- jak sie wspolzyje w koncowce okresu, to on potem "wraca", iznowu wystepuje silniejsze krwawienie... ja kiedys wspolzylam jak mi sie okres spoznial.... i to mi przyspieszylo pojawienie sie miesiaczki. ;) jak sie bedziesz bradzo zle czula, lec do lekarza! pozdrawiam

Gość kaskas
mysle ze na 100% jest spowodowane seksem! ale dlaczego tak jest? ze leci to pół biedy, martwie sie czy macica jest obkurczona A do lekarza nie chcę leciec bo ma mnie za panikarę Ostatnio tak sie sklada ze jestem u niego raz w miesiacu :) i ostatnio juz mnie zapewnial ze jestem zdrowiutka oby przeszlo Strasznie się denerwuję :(:(:(

Gość alexisss
kochana, nie wiem dokladnie jak to jest z ta macica i jak to sprawdzic czy poznac... moze lec do innego lekarza?? a po tym seksie...hm... sperma ma podobno wlasciwosci rozpulchniajace... ja wspolzylam bez prezerwatywy, wiec mozliwe, za zaraz PO dostalam okres. :) a poza tym wiesz, jakies obce cialo masz w pochwie, moze "rozruszal" jakos scianki macicy... i krwawienie sie wznowilo? nie wiem dokladnie o co chodzilo, ale wiem z doswiadczenia, ze taki nawrot okresu, albo pojawienie sie moze byc spowodowane seksem i ne jest to nic niepokojacego! mnie np. po intensywnym seksie bola jajniki... i to pdobno tez normalne... wiec moze zbyt intensywnie sie kochalas? jesli bedziesz sie dobrze czula, to moim zdaniem nie ma powodow do obaw czy niepokoju.:)

Gość kaskas
i dzięki za odpowiedz!!!!! :-*

kaskas- przeczytałam Twoją wypowiedz na innym topiku - ja miałam taki sam problem! Zdarzyło mi się to pierwszy raz w życiu, okres trwał 5 dni i jak zauważyłam że się skończył to kochałam się z mężem, po godzinei od stosunku znowu pojawiłą się krew, w nieduzych ilościach ale potem plamiłam jeszcze przez 2 dni. Też zadałam to pytanie temu ginekologowi na forum ale widać facet olał sprawe i w ogóle nie odpowiada, chciałam iść z tym do gina, ale pomyśląłam, że jeśli krwawienie bedzie się powtarzało po każdym stosunku to pójdę. Ale teraz juz tak nie jest, po stosunku jest wszystko oki, tylko wtedy mi się to sdarzyło. BYłam w lekkim szoku i wypytałam też inne dziewczyny na forum i pare stwierdziło że też tak ma, że zeraz po okresie krwawią po seksie. Więc może tak czasami bywa? Idę do gina po następnej miesiączce wiec napewno o to zapytam. Ale byłam nieźle przestraszona... Pozdrawiam

Gość kaskas
oj dzieki za odpowiedz :) mysle ze przejdzie to znaczy liczę na to bardzo!!! jestem przestraszona bo to nienormalne :/

Gość kaskas
nadal leci trzeci dzien :(

Gość ndw
hm..tez miewalam takie sytuacje, jakby na to nie spojrzec to w pewnym sensie jest logiczne. podczas wspolzycia dochodzi do wprowadzenia " ciala obcego" do pochwy, ktora jest potem intensywnie podrazniana. Podczas wspolzycia wystepuja rowniez skurcze macicy..tak jak podczas okresu gdy wydalany jest zluszczony naskórek.Jako ze wspolzylas zaraz po okresie(teoretycznie), moglas pobudzic macice do wydalania tych resztek, nie wiem,ale tak mi sie wydaje,ze to by bylo nawet logiczne;) Myśle, że nie powinnas się tak martwic. Sama napisalaś, ze mialas kiedys krwotok. Teraz piszesz tylko o krwawieniu. Jezeli cos sie bedzie zlego dzialo to sama to zauwazysz, A okresem dluższym o kilka dni nie przejmuj sie, sama wiesz..jestesmy kobietami a to skomplikowany mechanizm, ktorego prace ciezko jest wyjasnic czasami..

Gość kaskas
dzieki za pociechę :-* wtedy mialam identycznie i w czwartej dobie po miesiaczce wystapil w nocy krwotok Wiadro krwi ze mnie wylecialo ! Dlatego histeryzuję teraz Jak narazie jest lepiej Wyglada jakby mialo sie ku koncowi ;)