Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetaaa***

przecięłam sobie pieprzyk!!!!pomocy!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość anetaaa***

miedzy oczami powyżej nosa mam takiej sobie wilkości pieprzyk. mam tam tez delikatnie zrastające się brwi które zawsze goliłam maszynką. zawsze byłam uważna ale dzis mi się ręka poślizgnęła i zajechałąm pieprzyk . teraz cały czas leci zniego krew:( czy to przejdzie jak zwyla ranka po zacięciu czy bedzie leciało i leciało? za 2 godziny spotyakm się z chłoapkiem i nie chce by to zobaczył bo domyśli się że tam się golę:( prosze pomózcie.....idzie to jakoś zatamować czy samo przestanie lecieć? nie zacięłam go mcno a jednak....nie wiem co robić😭

Gość aapaka 224
Nie o chlopaka sie martw ale o wlasne zdrowie. Powinnas isc do lekarza - pieprzyki nie luba byc przecinane.

Gość natychmiast do lekarza
a facetem sie nie przejmuj,powiedz mu że sie zadrapalaś czy coś w tym stylu:-PAle przede wszytskim zadbaj o swoje zrowie i lec do lekarza!!!Niebezpiecznie jest przecinać sobie pieprzyk:-o

Gość aapaka 224
To czy jest to pieprzyk rakowy czy nie, to lekarz Ci powie. Naprawde powinnas isc do lekarza. Jak przestanie leciec krew, to poprostu sprobuj zamaskowac przeciecie korektowrem.

Gość Eewka
Radze nie kombinowac z nim za dużo bo mozesz pogorszyć swoja sytuacje, przemyj woda utleniona i poczekaj az samo przestanie leciec.

Gość anetaaa***
wiem że piszecie co myslicie ale ja naparwde nie uważam by było to aż tak groźne przecięcie:) wiem że to niebezpieczne ale ja go nie odcięłam tylko na serio delikatnie zajechałam.....w tej chwili nie pojdę do lekarzaa jest za poźno...chciaąbym to jdnak jakoś zatamowac....

Gość aapaka 224
Aha, wielkosc nie ma nic do rzeczy.

Gość anetaaa***
ale ja go mam w takim miejscu że on naparwde jest juz przyzwyczajony do wszystkiego. mam go od dziecka. wiele razy się w tamtych miejscach przecinałam, czy raniłam jak byłam mała....nie sadze...zrsztą nie wiem....teraz niestety nie mogę iść do lekarza ale pojdę jutro!!! napiszcie mi tylko proszę czy to przestanie lecieć i czy jest szansa ze nic sie z tym nie zacznie dziać?:( przestraszyłyście mnie:(

Gość Eewka
sama ostatnio zdrapałam pieprzyk! Jesli bedziesz widziała ze dzieje sie z nim cos złego to wtedy idz z nim do lekarza, nie ma co denerwowac sie za wczasu.

Na twoim miejscu odwolalabym spotkanie z chlopakiem, przymylabym pieprzyka ciepla woda z mydlem, pozniej woda utleniona. Gdy wyschnie, naloz przewiewny plaster na to miejsce. Krwawienie powinno ustapic szybko. Ale tez powinnas isc do lekarza, moze nawet tylko zadzwon do przychodzi, zapytaj sie przez telefon, czy to sprawa powazna. Pielegniarka przy telefonie (jesli jest mila) powinna udzielic ci fachowej informacji. Ale nie zalepiaj tego korektorem! Ranka sie nie zagoi, a tylko wklepiesz do niej bakterie. Z pieprzykami trzeba uwazac. A w przyszlosci mozesz go po prostu usunac. Mialam odstajacego pieprzyka na szyi, dermatolog usunela mi go pod znieczuleniem. Nic a nic nie boli, trwa kilka sekund (przynajmniej moj)! Pozniej juz bedziesz miala z glowy!

nie martw się:) krew przestanie lecieć szybko a przecięcie nie musi od razu oznaczać końca świata. polej wodą utlenioną jak ktoś już pisał i pzyklej plasterek. ja mam niestety dużo pieprzyków na ciele i wiem jaki jest z nimi kłopot. nie tak dawno zacięłam sobie jednego na ręce:o a nie ejst to pieprzyk mały....takie rzeczy się zdarzają i nie ma powodów do paniki choć trezba uważać. dla pewnosci idź do lekarza w poniedziek a do tego czasu przezyjesz wierz mi:)to nic takiegoi dziewczyny troche Cię nastraszyły.....powodzenia🌻

Gość mało mi do tego
nie przesadzajcie:D to nic takiego. ja też zdrapałam kiedyś pipeprzyk przez przypadek i było to o wiele powazniejsze niz zacięcie. trochę pokrwawiłam ale zyję:D

Gość k. . .
ja też przeciełam sobie pieprzyk na twatzy przy brodzie przypadkiem czubkiem nożyczek i krew zatamowałam , ale martwię się, gdyż jest to może nie zaduży pipeprzyk, ale u mnie największy, częściowo się oderwał i co teraz . . . czy pieprzy może powodować komplikacje zdrowotne . . . ? proszę o pomoc . . !!!! :) dzięki . . .

Gość nie no bez przesady
z tym pilnym pojsciem do dermatologa, nie schizujcie dziewczyny. moj chlopak ma pieprzyka nad gorna warga. wiadomo mezczyzni sie musza golic, oczywiscie majac tyle lat pieprzyka w takim miejscu nauczyl sie go omijac, ale czasem zdarzy mu sie go zaciac i nie robi z tego wielkiego problemu. sama dermatolog powiedziala by sie nie przejmowac, ale zebu uwazac na przyszlosc. wiadomo jesli bedzie bolec, pieprzyk bedzie zmienial kolor kształt wtedy natychmiast trzeba isc do lekarza, ale jecho zadrasniecie ...

Gość k . . .
dzięki Ci - nie no bez przesady pozdrawiam cieplutko . . . :)

Gość kakakakakakakakakkak
przede wszystkim nie gól sobie tego miejsca tylko woskiem usuwaj!!!!

Nie depiluj woskiem, bo jeśli z pieprzyka wyrasta włosek (lub włoski) to będziesz go podrażniać. Te miejsca są mocno ukrwione, mogą obficie krwawić, ale krwawienie powinno samo ustać. Obserwuj zmianę. Niepokojące objawy to powiększenie się pieprzyka, uwypuklenie, nierówne kontury, niejednolity kolor- wtedy bezwzględnie do lekarza.