Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jakaś sobie jedna ...

Okropne bóle..

Polecane posty

Gość taka jakaś sobie jedna ...

Znając życie temat wiele razy wałkowany, ale ja spróbuję jeszcze raz.. Mam 17 lat, jeszcze nie współżyłam (nie wiem czy to istotne), miesiączkuję od 4 klasy SP (tzn od 12-13 roku życia tak na oko :P), od 2 klasy GIM (tj. jak skończyłam 15 lat) "nawiedzają" mnie okropne bóle.. Dostaję zastrzyki przeciwbólowe domięśniowo, łykanie tabletek nie pomoga (tzn. pomaga dawka 4-5 tabletek Ketonalu na raz, ale szkoda wątroby, wszystkie inne Nospy -[nie wiem czy dobrze napisałam], IIbupromy w moim przypadku o kant tyłka można potłuc :P). W czasie okresu leje się ze mnie (dosłownie), w ciągu dnia podpaski Always na noc (te ze skrzydełkami 5 kropelek) zmieniam co 2 h, zazwyczaj mam biegunkę, dostaje dreszczy czasami mdleję, a jak zaczyna boleć nie jestem w stanie stać na nogach i ląduje na pogotowiu.. Byłam z tym problemem u ginekologa, dostałam leki, któe nie pomogły (jakies rozkurczowe i przeciwbólowe), miałam robione USG jajników (czułam się jak kobieta w ciąży przed tym monitorkiem ;p) i pani ginekolog stwierdziła, że przejdzie mi po urodzeniu 1 dziecka.. :/:/ NIe wiem czy mam w to wierzyć czy iść do innego lekarza.. Może któraś z was miała podobny problem.. Proszę o rady.. Pozdrawiam..

Gość być może wyjściem
byłoby u Ciebie branie tabletek antykoncepcyjnych. Ja kiedyś tez miałam silne bóle, dostawałam zastrzyki bo nie mogłam wytrzymac i to wszystko zelżało jak zaczęłam brac tabletki. Nawet teraz kiedy przestałam już brać (brałam antykoncepcyjne parę lat) zdarzają się bolesne miesiaczki ale nie az tak jak kiedys.

Gość Aniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiia
Idz koniecznie do innego lekarza!!! To nie jest normalne, trzeba cos z tym zrobic :o mozliwe, ze rzeczywiscie pomoglyby ci tabletki antykoncepcyjne ale ja nie jestem lekarzem wiec nie mi to oceniac :P skoro jeden lekarz ci nie pomogl to idz do drugiego, jak drugi nie pomoze to do trzeciego ;) ktorys w koncu cos wysmysli!! :)

Gość taka sobie jedna..
dzięki dziewczyny.. ale coż brałam tabletki Rigevidon i średnio mi pomogły, oprócz tego że przytyłam, bujniej obrosłam na nogach ni nie pomogły.. może wina tabletek, może powinnam brać inne.. :] dziwny ze mnie przypadek, chyba czas na zmianę lekarza.. JEszcze pytanko, podczas jakiego badania można wykryć torbiele i takie inne, a przede wszystkim jak to badanie wygląda? ( nie wiem czy bycie dziewicą nie stanowi drobnego problemu.. :P) Pozdrawiam

Gość torbiele
wykrywa usg dopochwowe ale przyznam się, że zielonego pojęcia nie mam jak jest w przypadku dziewicy tzn. czy robią usg. Może tabletki, które brałas mają za mało hormonów, trudno powiedzieć. Powinnaś zrobić tak jak napisała przedmówczyni, iść do innego lekarza i szukac takiego który pomoże aż do skutku.

Gość ndw
mialam dokladnie ten sam problem przez 9 lat. teraz od roku mecze sie z tym, ze okres mam nieregularny, i to za kazdym razem spoznia sie w granichach 3 miesiecy,. Poszlam z tym problemem, o ktorym piszesz,do lekarza i wiesz co..?Dal mi tabletki hormonalne. Owszem, minely WSZYSTKIE moje dolegliwosci. Po odstawieniu hormonow w zeszlym roku..nie dostalam okresu i okazalo sie ze mam torbiel na jajniku, Torbiel po leczeniu wchlonela sie..teraz znow nie mam okresu:| kazal mi brac hormony ale nie moge zaczac ich brac poki nie dostane miesiaczki. Obiecal mi ze jak skoncze brac hormony(zlecil mi je na 4 miechy) to skieruje mnie na badania hormonalne zeby dowiedziec sie co jest nie tak z tym moim organizmem. Wiem co przezywasz, sama tez zawsze mam biegunke,dreszcze,stany podgoraczkowe. Leki doustne sa o kant tylka rozbic, czasami robilam sobie nospe +papaverinum domiesniowo,ale to juz tez przestalo pomagac. Bralam butelke wypelniona goraca woda, owijalam w recznik,przykladalam do brzucha. Pomagalo na bol..ale zwiekszalo tez krwawienie, jako ze cieplo rozszerza nauczynia:/ Slyszalam ze mozna zaczac brac leki przecowbolowe dzien przed miesiaczka, co 6 godzin 1 tabletka ibupromu np, i ze to lagodzi bole miesiaczkowe,ale nigdy nie probowalam. 3maj sie...

tez mialam bardzo duze bóle jedynie nie bralam zaszczykow ale bardzo cierpialam. pomogły mi tabletki antykoncepcyjne.. i jak ręką odjął nie mam wcale bóli :)

Gość taka sobie jedna
hmm no i weź tu bądź mądry człowieku... na mnie nic nie działa chyba ;(, Asik tabletki anty brałam "Rigevidon", ale mi nie pomogły, nie wiem czy to wina tabletek, ale jeżeli są używane przez wiele dziewczyn jako zabezpieczenie myślę ze od innych zbytnio się liczbą hormonów nie różnią.. Przyczyną może jest jakaś choroba albo jakaś wada budowy macicy lub coś takiego nie wiem sama, nie przychodzą mi żadne pomysły do głowy.. NDW ty na pewnoe jesteś obcykana, jak można wykryć te torbiele tzn jak to wygląda? (nie pociąga mnie wizja rozdziewiczania w gabinecie lekarskim hehe :p - co za sformułowanie )