Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wschowska

Jak szybko wytrzeźwieć ???????????????????

Polecane posty

Gość wschowska

Koleś rano wypił 3 browary i ćwiarteczke. Okazało sie ze musi isć na 22.00 do pracy co zrobic aby wygladał normalnie i nie było czuć. Śpi od 11.00 z małymi przerwami. Trochę ma stracha bo w pracy mają alkomat.................... Moze ktoś zna dobry sposób

Gość vxer
od 11:00 do 22:00 wytrzezwieje spokojnie ..Gorzej gdyby skonczył pic o 15:00

Gość abst
:o ACC na kaca dobre, ale dokladniej to nie wiem, jak bardzo

Gość wschowska
Dzięki za rady.

Gość polaaaaa
wschowska ze wschowy jestes:)??

Gość anonimowy alkoholik
kawa nie pomaga "Panuje ogólne przekonanie, że duża filiżanka czarnej kawy może przeciwdziałać efektom nadużycia alkoholu. Nic podobnego! Człowiek pijany nie otrzeźwieje nawet po wypiciu morza kawy! Wykonano interesujące testy na zdrowych ochotnikach, którym podano określoną dawkę alkoholu, a potem badano ich sprawność psychofizyczną. Niektórym z nich podano tzw. dużą kawę. Okazało się wbrew oczekiwaniom, że kofeina zwiększa znacznie ilość popełnianych błędów w teście zręcznościowym, jak też nie poprawia innych elementów testów. W wielu innych badaniach uzyskano podobne wyniki. A zatem wiara w "otrzeźwiające" działanie mocnej kawy nie została potwierdzona w obiektywnych badaniach eksperymentalnych. Odwrotnie - kofeina może być uważana za środek prowypadkowy - daje bowiem złudne poczucie pozornego wytrzeźwienia."

Gość anonimowy alkoholik
jak maja u niego w robocie alkomat to wykaze na bank, za malo czau minelo.

Gość Margo190
To chyba nie jest takie proste :) Wiadomo zawsze pomaga sen :) Ale dobra jest też aktywność fizyczna bo wtedy alkohol spala się dużo szybciej :) Warto pić dużo wody niegazowanej żeby wypłukać alko z siebie :) Dobrze też wypić sobie saszetki z 2KC które przyspieszą usuwanie toksyn i nawodnią organizm. Na pewno to wszystko da jakiś efekt :)

Gość Radek
Dnia 5.08.2006 o 20:38, Gość wschowska napisał:

Koleś rano wypił 3 browary i ćwiarteczke. Okazało sie ze musi isć na 22.00 do pracy co zrobic aby wygladał normalnie i nie było czuć. Śpi od 11.00 z małymi przerwami. Trochę ma stracha bo w pracy mają alkomat.................... Moze ktoś zna dobry sposób

Na stronie https://wytrzezwiej.pl/trawienie-i-spalanie-alkoholu-ile-moge-wypic/ piszą "przemiana w aldehyd (by się nie upić tak szybko dużo jedz, ale nietłusto!)".

Na weselach gdy dużo piją zawsze jem bardzo dużo, ale kieruję się jedną zasadą - nie wybieram tłustych rzeczy! Po zastosowaniu tej rady mogę jakieś 50% więcej wypić :)

a dzięki poradnikowi, który znalazłem na wytrzezwiej.pl w zasadzie skróciłem swój czas trzeźwienia o połowę, ale niestety nie wiem czy mogę wypisać tutaj te sposoby z poradnika tutaj, ponieważ poradnik był płatny i kosztował jakiś 6zł.