Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duta

Jak zakwasic pochwe??

Polecane posty

Gość duta

Hej, czytałam ostatnio o infekcjach pochwy i wyczytałam ,że należy systematycznie zakwaszać pochwę po okresie, bo wtdy zmienia się pH w pochwie i jesteśmy bardziej narażone na infekcje pochwy. Ph w pochwie powinno być kwasne - jak zakwasić pochwe i skąd będę wiedziała że pH się zmieniło??

Gość mierz papierkiem
lakmusowym :D a tak poważnie, kup w aptece lactovaginal lun inny preparat tego typu i aplikuj po miesiączce, zakwaszenie pochwy będzie po doprowadzeniu flory bakteryjnej do normy

Gość kalamarnica
lactovaginal lun nie jest zdrowo jak nei musisz to eni staosuje sama niewiem jak zakwasic moze plyno do higieny intymnej uzywaj one nadaja wlasciwe ph pozatym kiedys nasze prababki zakwaszaly sobie mlekiem zsiadłym moze smieszne ale prawdziwe:)

Gość fsagvewr
Pij wode z cytryną albo gotowa wode mineralna z cytryną np. Arctic

Gość wlej do niej
stężony kwas hlorowodorowy -HCL

polecam płyn lactacyd femina, do kupienia w aptece - zamiast mydła, płyn odbudowuje naturalną florę bakteryjną, która sama wytwarza kwaśny odczyn, poza tym dobrze jest tak jak ktoś wcześniej pisał pić wodę z cytryną lub po prostu codziennie łykac witaminę c

Gość luśka_maluśka
Mi lekarz kazał kupować szczególnie przed okresem preparat z pałeczkami kwasu mlekowego, które odpowiedzialne są za utrzymanie prawidłowego pH w pochwie, w aptece dostępny był Lactovaginal i LaciBios Femina, pierwszy aplikuje się dopochwowo, drugi można doustnie i dopochwowo, zależy od ciebie. LaciBios Femina był tańszy i dla mnie wygodniejszy.

Gość dżicza
O probiotykach z pałeczkami kwasu mlekowego pisały też dziewczyny w wątku grzybica pochwy, możesz tam poszukać, polecały też LaciBios Femina z tego co widziałam.

Gość Emuli
a jak ja nigdy nie miałam żadnych infekcji w pochwie, to też powinnam ją profilaktycznie zakwaszać ? :) upławy mam w normie, raczej mniej niż więcej