Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anrella

wysoki cukier !!!

Polecane posty

Gość anrella

Mam ostatnio wysoki cukier-to jeszcze nie cukrzyca ale musze uważać...odstawiłam już słodzenie kawy czy herbaty i duże spożycie węglowodanów...schudłam 2 kg!! Cukier wcale sie nie obniża. Planuje dziecko ale boje sie że może to być niebezpieczne dla dziecka. Czy ktoś urodził zdrowe dziecko z cukrzycą albo mając nietolerancje glukozy?

Gość Axaa
Można urodzić dziecko mając cukrzycę, ale trzeba być pod kontrola lekarza i na diecie. Zresztą teraz też być może potrzebujesz leczenia. Niekoniecznie insuliny, mogą też być tabletki. A poza tym możesz spróbować ziół - są mieszanki (chyba diabetosan). Warto też stosować dietę opartą na indeksie glikemicznym, np. Montignaca. Uważaj na siebie, bo cukrzyca to podstępna chorba, która uszkadza wiele narządów.

Gość anrella
dziękuje, czy te ziółka można dostać w sklepie zielarkim? Boże dlaczego ciągle coś??? Nigdy w moczu nie miałam cukru w rodzinie też nikt nie chorował na cukrzyce. Nie jestem otyła (raczej chuda) Czy leczenie tabletkami może całkiem wyleczyć z tej nietolerancji?

Gość tocieżki
To naprawde problem ...współczuje

Gość Axaa
Ziółka w sklepie zielarskim albo w aptece. Nie wiem, czy tabletki wylecza, ale moga kontrolować poziom cukru. Moja babcia wiele lat była na tabletkach, a miała cukrzycę.