Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *rumianek*

WIECZÓR PIĘKNOŚCI

Polecane posty

Gość *rumianek*

Kto dzisiaj robi wieczór piekności???Jakie zabiegi pielęgnacyjne zastosujecie??

Gość *rumianek*
Ja dziś robię sobie wolne od wszystkiego i zajmuje się tylko własną osobą :) Zrobię sobie aromatyczną kąpiel,maseczke :)

Ja studiuje, dlatego w wakacje kazdy dzien mam wolny...iz reguly sa to poranki pieknosci, albo gdy mnie moj kochany nie widzi- cale i dnie...;) A wtedy: kapiel, peeling, masaz, maseczka na pupcie by ladniejsza byla :) (przepis z kafeterii), depilacja, oczyszczanie twarzy, maseczki, nafta kosmetyczna+ zoltko na wlosy, plukanie w ziolach, paznokcie...jakis nowy makijaz fajny. To nie tak wszytsko na raz, ale tylko te najczesciej wykonywane... bo mimo wakacji, wolnego czasu, w domu zawsze jest cos czym sie mozna zajac...

Gość brrrfffhgjfyedtds
napisz coś o tej maseczce bo nie zaciekawiłaś - to taka ujędrniająca?

Gość *rumianek*
właśnie,jaka maseczka???Ja nietety tylko wieczorki mam dla siebie,bo w ciągu dnia jestem raczej zabiegana :) Dzisiaj będzie randka z oliwą z oliwek,uwielbiam!!Daje ją na włosy,na skórę,na paznokcie :D a przede wszystkim do jedzenia. Dziś mam zamiar zrobić sobie sałatkę grecką i wypić herbatę ziołową :D

Tak na paznokcie wspaniala jest oliwa z oliwek cieplutka...albo iliwka bambino..albo...olejek rycynowy. Ale dla mnie na piekne cialo, najlepsze jest po kazdej kapieli ( a raczej prysznicu) lawendowa oliwka johnson\'s baby....super nawilza. A jak wiadomo, tego nie lubi celluit. Dodatko na koniec kazdej kapieli, plusze uda lodowata woda z prysznica, tak przez 1 minutke, moze dwie...dodatkowo masuje. Dodadm nieskromnie, ze nie mam cellulitu..choc mialam niedobrego poczatki ;) A owa maska na posladki i uda to: 2 lyzeczki cynamonu, 2 lyzeczki imbiru, 2 lyzeczki kawy, 1 oliwy ( badz oliwki dla dzieci) 2 lyzeczki spirytusu ( moze byc salicylowy), obwinac folia spozywcza, jak ktos nie ma to moga byc foliowe worki na smieci... ;) Potem zalozyc rajstopki, i nie pokazywac sie nikomu przez nastepne 20-30 minut. Uwaga bedzie pieklo! Bedzie tez gorraco...

ja bym dodala do tej maseczki mala uwage! tego nie moga stosowac osoby ze sklonnoscia do pekajacych naczynek

Na cellulit polecam takze cytyne: wycisnac, posmarowac uda sokiem, folia i na sloneczko by cieplo bylo....i pobyc tak kto ile chce...szczypie, ale tez ujedrnia.. albo peeling z kawy. Kofeina ma wlasciwosci anty cellulitisowe i jest dodawana do najdrozszych kosmetykow. Wygladza i wchlania sie... Kostki lodu badz lodowaty prysznic takze pomagaja, bo bakterie i cellulit ginie w niskiej temperaturze. Wiec na pryszcza tez mozna kosteczke lodu zastosowac.

Gość *rumianek*
Ja dzisiaj przetestuję peeling z płatków owsianych. Dwie łyżki płatków nasączonych ciepłą oliwą i do tego kilka kropel miodu.Zobaczymy co to bedzie :)

po tym adresem znajdziecie mnóstwo porad na wieczór piękności: www.kobieta.wellnesslife.pl

Gość *rumianek*
Olena dzięki za linka :) Niestety z mojego wieczoru piękności nic nie wyszło :/ bo miałam dosyć ciężkie popołudnie i do domu wróciłam o 22:30 :( więc akcja przeniesiona jest na dziś :D Może urządzę sobie małe SPA z moim chłopakiem? Wspólna kąpiel w soli z mlekiem i miodem,nacieranie peelingiem -z płatków owsianych-swoich ciał ciał,balsamy,kremy,dużo oliwki,przyciemnione światło....hmmm w tak to każda wypięknieje w sekunde :D

Gość Anniszka
To i ja się dołączę :) Właśnie zrobiłam sobie popołudnie piękności. Mikrodermabrazja L'Oreal, kremik łagodzący, potem kremik pichtowy - ależ jestem gładziutka :) Kupiłam też sobie podkładzik z górnej półki (to mój jedyny tego typu kosmetyk, to i przeżywam) i zaraz sobie odrobinę musnę nim buziaka. Wieczory piękności u mnie odpadają :( Udajemy się do teściów i nie będę przed nimi w maseczkach paradować. Przed mężem zresztą też nie. Niech myśli, że a cera, to mi się taka gładka sama robi ;)

Gość jessika
no wiec mi tez sie zachcialo zrobic taki wieczor... zaczne od peelingu z cukru i oliwy oliwka Johnson aloesowa na kolacje salatka warzywna zielona herbatka na twarz maseczka naturalna z jakis owocow.. na wlosy maseczka z apteki na usta miod na stopy krem z wit A na dlonie parafina