Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmianalalala

Z tabsow na gumke i globulke?

Polecane posty

Gość zmianalalala

czy uwazacie,ze gumka i globulka to pewna metoda, tymbardziej w dniach nieplodnych?czy lepiej zostac przy tabsach?

uwazam ze gumka i tabletka antykoncepcyjna daje Ci wieksza skutecznosc ze nie zajdziesz w ciaze!

Gość zmianalalala
biore tabletki, ale teraz ide na studia i bedziemy sie rzadko kochali, po co sie tym zbednie szprycowac? chce wiedziec czy osoby stosujace metode prezerwaztywa i globulka, sa zadowolenia ??

Gość miśia
ja się przerzuciłam z tabsów na gumki i jest ok uważać trzeba trochę ale ok

Gość makarasadi
I co miśia będziesz próbowała globulek?

ja również przerzuciłam się z oigułek na gumki i jest superancko. faktycznie gumki wymagaja wiekszej ostroznosci, ale ja przynajmniej dobrze sie czuje... no ale za jakis miesiac planuje wrocic do tabletek - wspolzyje regularnie :P wiec trzeba by sie pozniej nie zdziwic! tylko nie wiem jakie tabletki mam wziac?! bralam cilest i diane 35 i tak srednio mi podchodzily... co polecacie laseczki?

Gość miśia
właśnie się zastanawiam czy stosować te globulki bo mało o nich wiem!!!

Ja również zaliczam się do tych co chca przejsc z pigułek na gumki,biore harmonet,jednbak chce zrezygnować z przyczynm zdrowotnych:/ poztaym chce znowu miec nieziemska ochote na sex;) uważam ze na gumkach da się żyć,tylko trzeba bardziej uważać niż przy tabletkach,chociaz nie powiem też przy harmonecie musiałam bardzooo uważać,bo miałam problemy z zoładkiem i czetso wymiotowałam,pozatym równiez ide na studia,także czas na sex sie bardzooo uszczupli:/ uważam ze gumka jest bezpieczna jezeli sie mysli,trzeba poprostu MYŚLEĆ i wsyztsko będzie dobrze:) moja siostra od 2 lat jedzie na gumkach i nic,nigdy nawet po postinor nie biegła,także jak widać jak ktoś odpowiedzialnie do tego podchodzi to musi być dobrze:) ja zamiast globulek polecam do gumek dodatkowo metode kalendarzykowa:)

Gość miśia
JA WŁAŚNIE MYŚLĘ ŻE DZIEWCZYNY POWINNYŚMY zacząć dbać o swoje zdrowie, a nie faszerować się tabsami, narazie jesteśmy młode i wydaje nam się że tabletki nie wpływają na nasz organizm, że dobrze je znosimy, ale kiedyś możemy żałować tego, że zaczęłyśmy je brać, wiec skończmy z nimi póki czas. Ja właśnie czekam na pierwszy okres po odstawieniu tabsów, już cały miesiąc na gumkach i wszystko było bezpiecznie! pozdrawiam!!!!!

hm ja biore mała dawke hormonow.. a w gumie to nie jest to co bez .. mam stalego 1 pierwszego partnera z ktorym czesto sie kocham i zbankrutowałabym uzywajac gumek a po drugie mam uczulenie na globulki a od gumek nabawiłam sie Nadżerki !!

Gość no lllladnie
wiesz co Asik ...ja nie wiem ,jak dlugo sypiasz z partnerem ???ale skoro juz tyle metod wyprobowals to podejrzewam,ze sporo...widze,rowniez ze pod kazdym tematem mozna znalezc Twoj komentarz...tylko bidulo., ja tez bioe pigulki...tez sie swietnie czuje a mimo wszystko mam wyrzuty,ze sie faszeruje ...tez mam stalego partnera a zarazem pierwszego,... chce wybrac cos dla nas dwojga...ale rowniez,zeby nam sie potem cos nie dzialo :) po za tym, mowisz kazdemu zeby czytal ulotke...tylko, ze chyba nie znasz wszystkich ulotek na pamiec...a na kzada pigulke reaguje sie inaczej.... wiem,co to seks bez gumi i z gumka...ale wiem cos jeszcze, ze najwazniejsze jest nasze zrobie i wzajemne dbanie o siebie...

Gość kafeeeeee
Nie wolno uzywac globulek razem z prezerwatywa! poczytajcie troche na www.wpadka.pl tak samo jesli chodzi o pigulki! pigulki i prezerwatywa?? po co sie dziewczyny trujecie jak uzywacie gumki? wieksza skutecznosc? bzdura, bo jak wiecie nie ma 100% metody anty. Jak pigulka ma cos 99,9 to z prezerwatywa nie bedzie miala 100%! A seks z gumka to wiadomo jaki jest.

półtora roku jesli o to chodzi .. no właśnie wysyłam do ulotek bo skąd mam wiedziec jakie tabletki łykaja? napisałam ze mi osobiscie nie odpowiedaja globuli i gumki.... ja miałam wyrzuty ale lepsze to niz teraz zajsc w ciaze bo nie moge sobie teraz na to pozwolic.. Kocham bobaski ale dopiero jak bede miała prace itd.. a tabletki rzuce jak tylko wyjde za mąż wtedy sie przezuce na metody naturalne:)

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup

Ja na początku stosowałam gumki+globulki ale źle wspominam ten okres.To nie jest wcale taka skuteczna metoda bo ostatnio słyszałam ze globulki mają niską skuteczność a gumka zawsze może pęknąć.Zresztą z tymi globulkami to jest tylko sporo problemów. Ja biorę teraz Yasmin i jestem z nich bardzo zadowolona zero skutków ubocznych.

Globulki patentex + prezerwatywe mozna uzywac.Osobiscie pytałam ginekologa więc chyba kafeee jestes troszke źle poinformowana.

ja biore pigułki 2 lata ale niestety musiałam je zmienic na innej firmy poniewaz- spadło mi libido...na początku stosowałam globułki...masakra- uczulenie, świąd, szczypańsko...nie polecam. gumki?ja bym nie byla taka odważna chociaż wiem ze trzeba sie mocno postarać zeby pekła...lecz ja jestem za pigułami:)