Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plissska

Opalenizna.... schodzi mi skora...co zrobic ?

Polecane posty

Gość plissska

Prosze pomozcie... nie chce by mi cala opalenizna zeszla a schodzi mi dokladnie wszedzie.... plecy..brzuch..dekold... lydki.... :( nie po to sie smaze na słoncu by mi to zeszło:( co zrobic?

Gość Tesis
Rok temu miałam dokładnie to samo :/ ale to tylko przez moją głupotę i tego lata już tak nie szaleje ze słoneczkiem... Wtedy codziennie przez prawie tydzień byłam na słońcu od godz 10 do 18, a to jak sie okazało było zdecydowane przegiecie dla mojaj skóry (mimo że nie mam jasnej kanacji), a do tego nie zawsze stosowałam jakieś ochronne kosmetyki :( opalenizna owszem była naprawdę śliczna i wszyscy mi je zazdrościli, ale trawało to zaledwie kilka dni, a potem zaczął sie koszmar :( skóra schodział mi prawie z każdej części ciała nawet z ud, brzucha i rąk, a najbardziej z pleców. Najgorsze było to, że nie schodziła równomiernie tylko takimi płatami i byłam łaciata :/ trawało to jakiś tydzień, ale na rękach i plecach byłam w plamy (nie za bardzo widoczne ale jednak były) aż do tego lata. W tym roku kiedy znowu zaczęłam sie opalać, ale już nie tak drastycznie, nie widzę już prawie różnicy. W trakcie pierwszegoo tygodnia oczywiście pytałam o różne specyfiki, sposoby, itp na wyrównanie kolorytu skóry i najlepszym jest czas, bo naskórek sam złuszcza sie co jakiś okres, ale do tego można sobie pomagać peelingami (z tym, że na początku trzeba to robić bardzo delikatnie bo skóra jest jednak podrażniona sporą ilością słonca).

Gość kamcia1
zeby opalenizna sie trzymała to wklepuj krem nawilżający

nawet jak zejdzie Ci skora to jest to tylko naskorek ! a nie cala skora od razu ;) mialam tak rok temu i nadal bylam opalona, z ze cale cialo mialam spalone to wszedzie poschodzila i plam nie bylo ;) tylko na ramionach troche bo mi sie pecherzyki zrobily, ale mozna liczyc na to ze bedzie jeszcze slonce i sie opalisz na nowo jakby zeszla, nie daj sie, a teraz oliwke stosuj!

Gość
Mnie też schodzi na nóżkach.Głupia byłam,że się opalałam.Pozwolę jej się spokojnie złuszczyć i postawię w przyszłości na balsam brązujący.