Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia-andzia

KRÓWKA- jadłam raz a kol nie chce dać mi przepisu- pomóżcie kobiety

Polecane posty

Gość andzia-andzia

jak ja zrobić aby była pyszna gdzie kupić mleko kandyzowane(w zwykłym spożywczaku?) a mleko w proszku(w aptece?)-jesli tak to jakie pytam bo nie chce sie wygłupić jak bedę kupowała produkty do tego ciasta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andzia-andzia
podajcie mi kochane odpowiednoi składniki proszę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ozon
mleko skondensowane a nie kandyzowane! to mleko słodzone lub niesłodzone w puszce, takie do kawy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andzia-andzia
a kol mi mówiała że kandyzowane a to ci małpa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andzia-andzia
a jakie proporcje i co z tym mlekiem w proszku - w aptece?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ozon
na Bon Appetit masz pełno przepisów na ciasta, tam na bank znajdziesz swoją krówkę!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niekoniecznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andzia-andzia
ale ja chcę wypróbowany taki żeby na pewno udał się prosze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ozon
o bosz... w jakiej aptece???? w spożywczym normalnym - mleko w proszku pełne (nie granulowane) to nie ma być mleko Bebiko!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andzia-andzia
no o to mi chodziło jeszcze nie robiłam tego plocka i nie wiedziałam że można kupić mlako w proszku w spożywczym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niekoniecznie
na tym bon appetit powinna byc wyszukiwarka, bo sie dziewczyna na miesiac zagrzebie w przepisach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andzia-andzia
niekoniecznie-- JAK MASZ PRZEPIS TO PODAJ PROSZę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kroooooooooooooowa
bierzesz puszke mleka skondensowanego slodzonego wlewasz do granak ZIMNA wode wkladasz do niej nieotwarta puszke i gotujesz minimum 3 godziny na malym ogniu.jak woda wyparuje to uzupeniasz ziman i gotujesz dalej, tak zeby puszka byla zawsze przykryta w dwoch trzecich minimum. im dluzej gotujesz tym krowka jest ciemniejsza. wyjmujesz puszke czekasz az ostygnie, nie wolno otwierac goracej bo wybuchnie!!! serio mozna sie poparzyc i zapackac kuchnie i masz w sordku krowke:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Monika---24
Ciasto: 4 – 5 szkl mąki 5 jajek (same żółtka) 1 szkl cukru pudru 1 margaryna 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa I: 1/2 litra śmietany 30 % (36 %) 2 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 2 "śmietan-fix" Masa II: puszka mleka skondensowanego słodzonego migdały w płatkach Sposób wykonania: Składniki przeznaczone na ciasto połączyć, a następnie wyrobić ciasto i podzielić je na dwie części. Upiec osobno dwa placki. Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180 st. C. Ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym i "śmietan-fixe" Na jeden placek wyłożyć ubitą śmietanę i przykryć drugim plackiem, lekko docisnąć. Puszkę mleka włożyć do garnka z wodą i gotować na średnim ogniu 2 godziny. Cały czas należy dolewać wodę tak, aby puszka była cały czas w niej zanurzona. Następnie odlać wodę i zostawić puszkę na ok. 1 godzinę, aby ostygła. Mleko wyłożyć na ciasto i posypać migdałami. Schłodzić w lodówce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andzia-andzia
dizękuje kobitki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andzia-andzia
miżw znacie jeszcze ajkie ś przepisy na krówke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość też bym chciała
przepis na krówkę ,ale tę z mleka w proszku. Tego przepisu nigdzie nie ma:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ANN555
JAK MOŻNA BYĆ TAKĄ WREDNĄ MAŁPĄ I NIE DAĆ KOLEŻANCE PRZEPISU ? PO CO CI TAKA KOLEŻANKA?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość półprodukt
Można kupić taką Krówkę z półproduktów - coś w stylu "kopca kreta" itp. Widziałąm nie raz w sklepach ale nei pamięttam z jakiej firmy to to...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KRÓWKI DOMOWE: -1/4 litra 9% śmietanki - 500g cukru - pół laski wanilii (ale można bez wanilii) - szczypta sody oczyszczonej - 10g masła Śmietanę z cukrem, sodą i rozerwaną laską wanilii gotować na małym ogniu w szerokim rondlu o grubym dnie (najlepiej aluminiowym). Gdy masa zacznie gęstnieć, wyjąć wanilię, a masę utrzeć i wylać półmisek lub na blaszkę cienko posmarowaną oliwą. Zostawić, by nieco stwardniała i przed zupełnym stężeniem pokrajać nozem maczanym w gorącej wodzie na kawałeczki (prostokąciki, kwadraciki czy jak kto lubi) Smacznego!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
CIASTO KRÓWKA Z ORZECHAMI: - 2 jajka - 1 kostka margaryny - 3/4 szklanki cukru Utrzeć razem, a następnie dodać: - 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego Puszke należy gotować przez ok. 2,5-3 godziny dolewając wody w miarę jak będzie się wygotowywać. Puszka powinna byc zanurzona w wodzie na głębokość min. 3/4. Odstawić do ostygniecia. - 2,5 szklanki mąki krupczatki - 3 łyżki miodu - 1 łyżeczka sody Wszystkie składniki wymieszać, podzielić na pół i upiec w dwóch jednakowych blachach w temp. 180st.C (piecze się około 10-15 min.). Pozostałe składniki: - 300ml śmietany 36% - 3 łyżki żelatyny Następnie ubić 300ml śmietany 36% dodając 3 łyżki żelatyny. Rozsmarować śmietanę na jednej warstwie ciasta, przykryc drugą. Na wierzchu rozsmarować masę powstałą z gotowanego mleka skondensowanego i ozdobić wszelkiej maści orzechami (laskowe, włoskie, migdały....) Przepis wygląda na skomplikowany, ale prawdę mówiac wszystko robi się około 20min (poza mlekiem, które najlepiej wstawic dużo wcześniej). Polecam, bo warto!!!!!! Aha! Ciasto należy przechowywać w lodówce, bo śmietana w cieście skiśnie po dwóch dniach, jeśli ciasto nie będzie w lodówce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×