Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość botox effect

Czy któraś wstrzyknęła sobie botox???

Polecane posty

Gość lek.spec.
wyżej jest błąd chodzi o badanie neuroprzewodnictwa i emg.

Gość JagodaJo
Do lek.spec. Panie doktorze, mam pytanie czy lekarz może dać pacjentowi gwarancję, że jak ten dobrze zaaplikuje botox, to powieki nie opadną? Bo włos mi sie na głowie jeży jak czytam o tych powiekach. Proszę też o odpowiedź co Pan proponuje swoim pacjentkom na usunięcie zmarszczek pod oczami. Czytałam, że wstrzykiwanie kwasu w tą okolicą jest niezmiernie trudne i niesie ryzyko różnego rodzaju komplikacji. Zgadza się Pan z tym? Mam jeszcze jedno pytanie. Czy modelowanie okolic podbródka wiąże się wyłącznie ze wstrzyknięciem tam kwasu, czy też może są alternatywne sposoby. Pozdrawiam.

Gość Szukajaca46
sorry ze sie wtracam chociaz pytanie nie do mnie po botoksie wstrzyknietym przez dobrgo lekarza nie ma zadnych komplikacjiw stylu opadajaca powieka wiem co pisze ,mam porownanie bo kiedys robilam sobie botoks u lekarza z wawy potem stwierdzilam ze po co zrobie u siebie w miescie /jestemz bydzi/jak pomyslalam tak zrobilam i tu zonk,bo to nie bylo takich samych efektow. wiec pokornie wrocilam do swojego lekarza z wawy /nie pisze jakiego zeby nie byc posadzona o reklame/i jestem zadowolona. co wiecej ten lekarz wie co to umiar i nawet jak go na kolanach poprosisz o wieksza dawke bo cos tam to ci nie da.Doradzi nie tylko w sprawach botoksu ,ale to juz sprawa mysle doswiadczenia. w kazdym razie mam do niego zaufanie i juz nie szukam wiecej. jakby ktos chcial dane to napisze emaile, pozdrawiam uzaleznione od botoksu.

Gość lek.spec.
pod oczy; nieusieciowany kwas hialuronowy , polinukleotydy , mannitol najpierw co 2 tyg. potem co 3 tyg. potem co 4 tyg. do skutku aż klientka będzie zachwycona , niekiedy w/w produkty mieszam z autologicznym koncentratem płytek krwi.

Gość lek.spec.
podbródek, najlepsze efekty daje liposukcja ,jeżli nie chcesz zdecydować się na odsysanie to alternatywą jest intralipoterapia , mezoterapia Skinem R , podanie usieciowanego HA w lini żuchwy i podniesienie okolic jarzmowo-policzkowych. Skin R podawany w formie "mezo" jest bolesny i nie można do niego dodawać lignokainy aby nie zmienić pH.

Gość lek.spec.
komplikkacje po podaniu HA pod oczy są związane z podawaniem niewłaściwego HA , który hamuje odpływ chłonki z tej okolicy i daje obrzęki , jeszcze gorszym powikłaniem jest zablokowanie odpływu łez do nosa wtedy łzy płyną po twarzy. Z powikłaniami trzeba walczyć najlepiej UD 0,1-0,2 W/cm2 do tego laser IR biostymulujący 1500Hz , 6 min. dobrze równiż działa w takich sytuacjach masaż naczyniowy /na zmianę okłady z Fango i Krioterapia miejscowa/.

Gość po botoxie_problemy
szczerzę wątpię aby przyczyna była inna.Śmiem przypuszczać że zostały po prostu uszkodzone mięśnie "corrugator" oraz "procerus". ps. lek.spec czy pan przyjmuje w warszawie?

Gość lek.spec.
tak , jestem ordynatorem w jednym z szpitali ale tam terminy na przyjęcia są dopiero za 7 miesięcy. przed konsultacją trzeba będzie wykonać emg i w zależności od potrzeb neuroprzewodnictwo.

Gość JagodaJo
Do lek.med. Dziękuje bardzo za odpowiedź. Szczerze mówiąc im bardziej o tym myślę tym bardziej się tego wszystkiego boję. Może lepiej zaakceptować tę naturalną kolej rzeczy jaką jest starzenie się. Ale to dywagacje nie na temat. Chce jeszcze powiedzieć, że fajnie spotkać tu osoby, które są chętne dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem żeby choć w kilku zdaniach udzielić nam pomocy. Szlachetnie.

Gość po botoxie_problemy
doktorze a prywatnie pan przyjmuje? jakiś kontakt np mail lub telefon?

Gość Magda1980
U mnie botoks odpada - utrzymuje się 2 miesiące i koniec. Żałuję, bo ładnie podnosił brwi, a razem z nimi powieki (mam opadające). Najważniejsze to wybrać dobry gabinet. Ja teraz poprawiam zmarszczki restylanem, ale gabinet wybrałam ze stowarzyszenia, w przewodniku pemed pl. Nie ryzykowałabym, żeby robił mi to ktoś przypadkowy.

Witam po krótkiej przerwie :-) Pracy w gabinecie opór, w poniedziałek wyszłam po 22, ale co robić: wszystkie Panie masowo ukierunkowały się na upiększanie (nie ma jak to rymy prosto z Częstochowy ;-) Ale do rzeczy, nie czas na żarty, kiedy na forum tyle wątpliwości... Szanowne Panie! Te które walczą z "po botoksowym" koszmarem efektów ubocznych lub braku efektów w ogóle. Musimy sobie odpowiedzieć wprost na pytanie, dlaczego tak się dzieje. Powikłania po botoksie występują najczęściej wtedy, gdy zadziała on nie tam gdzie trzeba, czyli albo podany był w nieodpowiednie miejsce albo zbyt głęboko, gdzie efekt toksyny "zahaczył" o włókna mięśnia leżącego w głębszej warstwie. Co do kwestii : gdzie podać, to trzeba to po prostu wiedzieć, tu nie może być mowy o przypadkowości czy niedouczeniu. Natomiast czasem mimo odpowiedniego podania, zdarza się tak, ze przy nietypowym układzie włókien mięśniowych (ot, wystarczy jakaś dodatkowa "odnoga", lub włókna, które biegną w innym miejscu niż zwykle), toksyna sparaliżuje również inne mięśnie. Np. częste powikłanie po toksynie przy próbie zadziałania na mięsień obniżacz kąta ust , to takie, gdy dodatkowo zostaje sparaliżowany mięsień okrężny ust - efekt? wierzcie, wyjątkowo uciążliwy :-( lub opisane parę postów powyżej opadanie powiek (czyli ptoza) lub porażenie ponadtarczkowych włókien mięśni przy zabiegu w okolicy mięśnia dźwigacza powieki górnej. Podaję te przykłady po to, żeby uświadomić, że KAŻDY ZABIEG niesie ze sobą ryzyko (czasem nie do przewidzenia). Nigdy nie mówię pacjentkom, że na 1000% nic się nie stanie, o to było by nieuczciwe. Oczywiście, nie przesadzam też w drugą stronę i nie straszę możliwością powikłań, ale UŚWIADAMIAM. Bo pacjentka, podpisując zgodę na zabieg, wyraża ją ŚWIADOMIE, ze wszystkimi za i przeciw. A jak ma mieć świadomość tego co się może wydarzyć, jeśli jej nikt o tym nie poinformuje?. Muszę Wam powiedzieć, że mimo tego, że staram się mieć anatomię twarzy w małym paluszku (stomatolodzy "wałkują" w czasie studiów "Głowę i szyję" chyba 10 razy bardziej niż wydział lekarski :-)), to w pokorze chylę czoło przed "anomaliami" natury i nigdy, mimo wielu lat pracy nie podchodzę do żadnego zabiegu "na luziku".

do Maga 36 Dziękuję za miły list :-) Cieszę się, że być może wkrótce Pani do mnie zajrzy, zapraszam serdecznie, kiedy będzie Pani w kraju, proszę o telefon. Ale z tym komplementem, co do mojego wieku, to Pani przesadziła ;-) Resztę przesyłam na maila.

do JagodaJo Celna uwaga ;-) ja też uważam, że ceny mamy konkurencyjne. Szkoda, że jak Pani pisze, do Poznania musiałaby Pani jechać przez pół Polski. Skąd Pani pochodzi? Może będę mogła kogoś poradzić z Pani rejonów. Pozdrawiam serdecznie :-)

Gość lek.spec.
do po botoxie problemy - mój adres e-m lekarz-neurochirurg@wp.pl

Co do wątku pt "Botoks nie zadziałał" to odpowiedź jest prosta i w większości przypadków spowodowana poniższymi czynnikami: została podana zbyt mała dawka lub botoks przechowywany był w nieodpowiednich warunkach lub źle przygotowany lub przechowywany po otwarciu zbyt długo i stracił swoje właściwości. Jest jeszcze parę przyczyn, ale wydaje mi się , że wymieniłam te najważniejsze. Tyle jeśli chodzi o "winę" ze strony pracowników apteki lub gabinetu. Pamiętajcie jednak o tym Drogie Panie, że i Was obowiązują pewne reguły postępowania po zabiegowego i czasem pacjentki są same sobie winne...np. tuż po zabiegu lecą sobie w ciepłe kraje (bo przecież nikomu nie powiedziały o botoksie i efekt "wypoczęcia" będzie nie "po botoksowy", ale "po egiptowy" ;-)), wylegują się na słoneczku przez 2 tygodnie, wracają....a tu z gładkiej buzi nici :-(( Myślicie, że przesadzam? Otóż nie, przypadek jest oparty na faktach. Podobnie, kiedy uprzedzam, że po ekstrakcji (usunięciu zęba) nie będzie można palić, słyszę "Tak, tak, oczywiście pani doktor", po czym przez okno widzę pacjenta jak zaraz po wyjściu "puszcza dymka", a po dwóch dniach wraca do mnie z zapaleniem zębodołu :-( Zamiast biadać na lekarzy i szukać winnych, czasem warto być krytycznym również względem siebie. Pozdrawiam i miłego weekendu życzę!

Gość różnie to byfffa...
....z tymi ku...ponami meefkaa,moja kumpela robiła sobie botox w czółko na jakiejś promocji, nie pamieta w czym, chyba na gruponie i była mega zadowolona. wszystko jak należy,chwyciło gdzie trzeba, nie poraziło, nie zmasakrowała sobie buzi ale doktorowa wprost jej powiedziała jak spytała jak to sie kalkuluje,że sie traktuje oferte na tym portalu,jak bezpłatną reklame.przy tych gruponowych cenach lekarz jak jest uczciwy to nic nie zarobi,chyba,żeby wode wszczykiwał albo jakieś inne h20.tyle na ten temat.albo sie trafi dobrze,albo ktoś ci da nie wiem co i wtedy lamenty,że nie działa.

Gość masafi 77
Witam Poszukuję sprawdzonego miejsca żeby zrobić botox... Wcześniej byłam w Poznaniu,ale to niestety nie moje okolice,więc poszukuję Kogoś sprawdzonego z okolic Zielonej Góry. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź.

Gość gdzie dobry botoks na kupon
do różnie to byfffa... a gdzie była ta promocja????Przynajmniej lekarz szczerze powiedział o co chodzi i kto tak naprawde zarabia,bo wychodzi na to,że jak ktoś podejdzie do tego fair w stosunku do kliente,to kosi tylko portal.Chyba, że ten tekst to też była ściema....A jaki był efekt tego kuponowego botoksu???Ja też poluję na jakiś gupon ;ppp,bo szczerze?nie bardzo mnie stać jak słysze po 600 stówa za 1 miejsce na twarzy :(((,a mam ich troche więcej do wygładzenia :)))) Robił ktoś jeszcze botoksna kupon i był zadowolony,są takie????Jak są, to proszę o namiar,nie ważne gdzie i tak jeżdże służbowym samochodem :))))))

Gość lek.spec.
za 600pln zrobisz botuliną czoło, kurze łapki, lwie zmarszczki, krulicze podstawy nosa jeżeli nic nie znajdziesz to skontaktuj sie na adres; lekarz-neurochirurg@wp.pl miejsce Warszawa

Gość akurattttt
do lek.spec Interesujące....A jaką dawkę lek.spec wstrzykuje?Proszę powiedzieć,ale dokładnie, ile jednostek można mieć u lek.spec za 600 stówek???

Gość lek.spec.
do akurat - zapraszam na zabieg z gwarancją wykonania , tak to jest możliwe za 600PLN tyle zapłacisz za konsultację lekarską a zabieg gratis . Dostaniesz za darmo Azzalure i co ty na to !

Gość lek.spec.
do akurat powtarzam gratis likwiduje - zmarszczki na czole - kurze łapki - lwie zmarszczki - zmarszczki krulicze konsultacja lekarska 600PLN daje gwarancje na gratisowo wykonany zabieg. gwarancja oznacza , że jeżeli klientka chce więcej preparatu to podaje ile zechce. zapraszam "akurat" na zabieg. wypełniacze również podaje gratis do 1amp.= 1ml. konsultacja lekarska również 600PLN.

Gość akurattttt
Ciągle nie wiadomo ile jednostek za te 6 stówek???????? A raczej ile jednostek za ten "gratis" ;)))

Gość dr Ania
Do Lek. Spec. Ciekawe co na to urząd skarbowy....Czyli jednak nie jest Pan aż takim atruistą- po prostu oszukuje Pan nas wszystkich (podatników) omijając podatek. Śliska sprawa. cyt. "Podobne stanowisko zajmują organy podatkowe, wskazując, że np. korekta estetycznych defektów ciała polegająca m.in. na wypełnieniu i likwidacji zmarszczek, powiększaniu ust i korekcie rysów twarzy poprzez wstrzykiwanie specjalistycznych preparatów nie jest objęta zwolnieniem z VAT (zob. np. interpretacja Izby Skarbowej w Warszawie z 9 stycznia 2012 r., IPPP3/443-1348/11-2/KT). " Rzeczpospolita-Prawo z dn.13.03.2012r. P.S. KrÓlicze...

Gość popieram dr Anię
Brawo,nareszcie ktoś wypunktował "lek.spec."Znalazł się Robin Hood dla ubogich.A tak w ogóle,czy to to chyba nie jest lekarz,bo żeby po 6 latach studiów pisać "krulicze", to żenada :*Taka nagonka na innych,że ja robię po 600 stówek wszystko,a cała reszta lekarzy to krwiopijcy i wyzyskiwacze nieświadomych pacjentów to rodzaj taniej i tandetnej promocji i autoreklamy. P.S. a po paru miesiącach na formum tutaj,to prawie każdy jest spec,hihi

Gość ewa luna
robię botox za 600 zł wszystko co trzeba mam 45 lat więc chyba sporo jednostek ostatnio trzymało 5 m-cy więc jeśli lekarz nie jest bardzo pazerny to super dla nas klientek (inny lekarz chciał za lwią bruzdę 1200) więc niech posiedzi w swoim pięknym gabinecie szukam specjalisty od regeneris taniego przeszukałam fora pan LEK.SPEC. chyba to wykonuje żałuję że nie mieszka blisko (ZAPEWNE) MOŻE PRZYNAJMNIEJ PORADZI CENA OD 600 DO 1300 NAJWIĘCEJ Mam grubą skórę cerę mieszaną 45 lat największy problem to bruzdy nosowo wargowe 3 zabiegi po 1300 szok zdecydować się na te tańsze czy lepiej poczekać i uzbierać na droższe

Gość akurattttt
Hop, hop, lek.spec, ile jednostek podaje pan w trakcie tej konsultacji płatnej 600 zł???? Bo nie doczekałam sie odpowiedzi :-((

Gość janikowa
ja, ja, ja robiłam w gabinecie poleconym przez koleżankę - u dr Izabeli Zelazny w Gdyni i efekty sa zniewalajace! Teraz będzie trzeci raz, jak będę szła. Pani dr jest przemiłą osobą, zajmuje się nie tylko medycyna estetyczna, leczy rowniez dzieci, czesto do niej przychodze z moja corka, ktora leczy tradzik

Gość lek.spec.
to co w tym kraju nie można wykonać zabiegu gratis. Pani z US utrzymuje , że można , kodeks etyki lekarskiej również , a więc przeszkadza to innym lekarzom ! Zapraszam Panią na gratisowy zabieg gwarantuje , że dostanie Pani tyle jednostek ile Pani zechce ale wątpię aby chciała Pani dostać więcej niż ja zaordynuje , a co ciekawe ma Pani gwarancje wykonania . Po zabiegu będzie Pani mogła napisać czy lek.spec. podaje tyle ile trzeba. Ps. po 12 w nocy wszystkie króliki są takie same. lek.spec.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować