Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieska_róża

jeszcze o nadżerce

Polecane posty

Gość niebieska_róża

Cześć. Na pewno ten temat był już wałkowany, ale może ktoś zechce mi pomóc. Mam małą nadżerkę, którą ostatnio stwierdził u mnie ginekolog. Niestety nie jest bezobjawowa, bo mam upławy, które są uciążliwe bardzo. Już nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam suche majtki :(. Lekarka powiedziała, że mam się nimi nie przejmować, bo niektóre kobiety już tak mają, że wydobywa się z nich dużo śluzu. Ale mnie ten śluz niepokoi, bo nie jest prawidłowy skoro ma dzwiny kwaskowaty zapach. Przepisala mi Sterovag, biorę już drugie opakowanie i nic nie pomaga. Grzybicy nie mam. I co ja mam robić? Czy ktoś miał podobne objawy i zdołał wyleczyć te okropne upławy? :(

Gość niebieska_róża
Zamrozić? I wtedy one znikną? :(

Upławy sa skutkiem nadżerki - to nadżerkę musisz zlikwidować w taki czy inny sposób! Bo leczenie upławów nic nie da.

Gość niebieska_róża
Tylko, że ta ginekolog powiedziała, że skoro nie rodziłam, a nadżerka jest mała, to nie powinnam jej ruszać :(

A to dobre! Zmien ginekologa bo pieprzy bzdury :P ja tez nie rodziłam - i właśnie dlatego nie wolno jej wtedy wypalać! Ale trzeba leczyć, bo nieleczona prowadzi do powaznych powikłań!!!!!

Gość niebieska_róża
Dzięki Katarina, ale jeszcze czekam na wyniki cytologii, aż się boję, co mi tam wyjdzie i wtedy zobaczymy, co powie. A potem rzeczywiście może zmienię ginekologa :(

Wiesz najlepsze jest to, że ja przy nadżerce cytologie miałam nienajgorszą ;) Ale nadżerkę trzeba wyleczyć/zniszczyc, bo to straszne cholerstwo :O

Gość niebieska_róża
Ale czy Ty też miałaś upławy? Bo ja się męczę z nimi juz od lat, a jakoś wcześniej nie miałam odwagi iść do lekarza, dlatego teraz tak się boję tych wyników...

Nie boj sie na pewno wynik bedzie dobry ja mimo nadzerki cytologie mialam ok.Ja sobie usunelam nadzerke metoda wypalania rok temu teraz co rok chodze na kontrole ,wlasnie bylam i wszystko jest w porzadku,wynik rowniez.Na pewno wszystko bedzie dobrze ja tez nie lubie nigdy czekac na jakiekolwiek wyniki badan.

Gość jezeli cytologia jest
prawidlowa i nie wykazuje stanu zapalnego to nadzerki sie nie wypala bo to jest fizjologia. Polscy lekarze zbijaja na nas kase, ja tez jestem ich ofiara. Oprocz cytologii przy nadzerce warto zrobic kolposkopie i dopiero na jej podstawie lekarz ma prawo decydowac czy ja ruszac ,czy tylko kontrolowac. Monika.

ja mialam 2 razy wymrazaną. ale do tej pory jakies powikłania, chociaz to moze przez moje zaniedbanie. zabieg jest prawie bezbolesny, tak jak 1 dzien miesiaczki. potem 8 tyg abstynencji sexualnej plus wkładki, bo wycieka coś. radze pozbyc sie tej nadzerki, bo jeszcze Ci sie jakas grzybica przyplącze.