Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tęskniąca

Jak rozróżnić te dni płodne i niepłodne kiedy mam nieregularny okres ...

Polecane posty

Gość tęskniąca

i nie czuje żadnych objawów owulacji? Czasem mi się wydaje, że mam jakiś taki bardziej lejący śluz, potem to znika, i za pare dni znowu wraca... Nie czuję w ogóle żadnych objawów. Miesiączki mam nieregularne, cykle od 30 do nawet 50-60 dni... ;// A chciałabym wiedzieć, kiedy mam ten płodny dzień a kiedy nie. Zebym miała te regularne cykle...

Gość kkkkicia
jak masz nieregularny to sie nie dowiesz, bo taka rozpietość jak u ciebie wyklucza powszechne przyjęcie że dni od 10 do 18sa płodne. w tych dniach większosc maowulacje najcześciej 14 dzien, ale dieta , stres i takie tam wszystko może miec wplyw na przesuniecie

Równiez mam bardzo nieregularne miesiaczki, i nie wiem kiedy są dni płodne a kiedy nie:( jakis czas temu brałam tabletki hormonalne na uregulowanie ale zle to znosiłam wiec olałam sprawe. Teraz nie zastanawiam sie kiedy mam płodne a kiedy nie, nie kupuje testów ciązowych, poprostu niech sie dzieje wola Boża:) Bo kiedy kobieta bardzo chce to potem nie moze......gdzieś tak czytałam:)

Gość klukpe
Do tęskniącej - jezeli masz tak długie cykle, to powinnaś zgłosić się do ginekologa.Musi on sprawdzić przyczynę takich rozbieżności. Poza tym w aptece są testy owuklacyjne, które pokazują, kiedy są dni płodne. Zbadaj również poziom hormonów. Ja miałam cykle 33 - 35 dniowe i lekarz stwierdził, że trzeba je uregulować.