Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agenciara

jak wyszczuplic potezne uda

Polecane posty

Gość agenciara

jakis specyfik bo mam wielkie uda nie moge cwiczyc bo mi sie miesnie szybko robia

Gość jmt
tez bym chciala wiedziec

Gość instructor
spróbuj codziennie ćwiczyć rowerek ale leżąc na plecach z nogami jakbyś jechała na rowerze, wtedy mięśni tak dużo ci nie przybędzie jak przy tradycyjnym rowerku (przy okazji poćwiczysz mięśnie brzucha)

oo.. też mam ten problem.. a że dużo ćwiczę- to mięśnie tam mam, a boję się, że przy dietce- efekt będzie niepowołany.. Dziewczyny na Kafe napisały mi, że można wyszczuplić uda i pupę ćwicząc w takich specjalnych spodenkach, które wykonane są ze specjalnego tworzywa, podobnego do pasów wyszczuplających.. Do dostania w sklepach sportowych lub sklepie Adidasa.. Koszt- podobno ok 100 zł. Ja się rozejrzę za takimi spodenkami, i chyba.. zaopatrzę się w nie..- do aerobiku i ćwiczeń domowych będą jak znalazł.. i zobaczę jakie efekty.. Pozdrawiam..

Gość mmeli
Ja też mam potężne uda (które już mi się podobają) i mogę wam poradzić na podstawie mojego siedmioletniego doświadczenia pracy na siłowni. Tak nie do końca wierzę, że od ćwiczeń taaaaaak strasznie rosną wam uda (chyba, że wykonujecie przysiady z przynajmniej pięćdziesiątką lub bierzecie strydy). Nie wierzę też w te cud spodenki (uważam że tylko podnosząc temperaturę tracimy więcej wody, a dla tych kilku gram tłuszczu gra nie jest warta świeczki). Uważam, że należy robić dużo aerobów (rowerek, steper, marszobiegi, bieżnia, skakanka - choć ona dobrze wyszczupla raczej łydki) - przynajmniej 20 minut w umiarkowanym tempie. Uważam, że nie powinno się unikać ćwiczeń siłowych, gdyż one robią z dużych ud, uda umięśnione, a na takie faceci patrzą z cieknącą ślinką (są sexy). Poza tym lepsze umięśnione większe udo niż tłuste szczupłe. Oczywiście należy je odpowiednio ćwiczyć - przysiady, wyciskania na suwnicy, damskie przysiady, wykroki - wykonujemy je przynajmniej w 4 seriach, ale na niewielkich obciążeniach i z dużą ilością powtórzeń (ok. 20) - są to ćwiczenia złożone (na większą grupę mięśni). Potem myślę, że dobrze zrobią ćwiczenia izolowane - na konkretny mięsień (czworogłowy i dwugłowy, przywodzieciele - w każdej siłowni ktoś może poradzić) - ale też na niewielkich obciążeniach i z większą liczbą powtórzeń. Radzę oczywiście nie przesadzać z jedzeniem, pić dużo wody i dużo się ruszać ogólnie (spacery, schody, itd.). Jeszcze nic lepszego niż ruch nie wymyślono.

Gość Z jakim obciążeniem
robisz np. przysiad, zawsze 20 powtórzeń.. czy różnicujesz serie i ilośc powtórzeń... ? To prawda, że bez siłowych trudniej jest poruszyć tłuszcz na udach, tyłek zresztą też :)

Gość ja nie moge
dziewczyny !!tak macie budowe , niektorzy maja szczuple cialo a np duzy brzuch trzeba sie zaakceptowac i tykle a nie cwiczyc i sie odchudzac do upadlego ...:/

Gość wewew
Nie zgadzam się każdemu przyda sie troche ruchu. Naprawdę nie trzeba mieć figury modelki by dobrze wyglądać, a zawsze lepiej wygląda ciało, które jest b. jędrne przez ćwiczenia, a z brzuchem to najmniejszy problem. Najgorzej jest wyszczuplic nogi by nie poleciało z biustu.

Gość mmeli
To racja, że ruch to najlepsze lekarstwo na ładne ciało. Co do liczby powtórzeń - uważam, iż tak należy dobrać obciążenie w sreii by zrobić około 20 powtórzeń i oczywiście nie paść, ale i czuć w nogach zmęczenie. Oczywiście czasem zrobimy więcej powtórzeń , czasem mniej - to przecież zależy od dnia. A co do niejakiego LOLLOL - to człowieku chyba nigdy nie ćwiczyłeś i nie oglądałeś siłowni od środka skoro masz tak blade pojęcie o umięśnieniu. Pewnie masz na myśli nogi Robokopa, a uwierz mi takich mięśni nawet ty byś nie zbudował choćbyś zdechł na pakerni. Nawet bardzo dużo ćwicząc amatorsko, nogi nigdy nie będą aż tak umięśnione jak sobie wyobrażasz ptasi móżdźku (wiedziałbyś to gdybyś potrenował). Mam na myśli kształtne nogi z zarysowaniami i lekką separacją - takie jakie mają coraz częściej dziewczyny z amerykańskich teledysków. Pomijając wydźwięk tych klipów nie powiesz, że ich ciała nie są sexy. LUDZIE ZMIEŃCIE W KOŃCU ZDANIE O SIŁOWNI. TAM NATURALNIE NIE ZROBISZ Z SIEBIE KULYURYSTY (POMIJAM TYCH OSZOŁOMÓW KOKSUJĄCYCH) - CHYBA, ŻE MIAŁBYŚ KUPĘ CZASU, KASY I PREDYSPOZYCJE. CZY WIDZIELIŚCIE ĆWICZĄCĄ AMATORSKO DZIEWCZYNĘ, KTÓRA WYGLĄDAŁABY JAK BABOCHŁOP. WSPÓŁCZUJE CI lollol takiego podejścia.

Gość legslover
mmeli - popieram potężne umięsnione uda u kobiety sa sexi