Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzolka

skutecznosc novynette z antybiotykami

Polecane posty

Gość dzolka

hej mam pytanie, biore tabletki novynette juz 3 opakowanie , od miesiaca mam leczonego zeba kanalowo i mam caly czas w nim lekarstwo i mam pytanie czy takie lekarstwo w zebie rowniez obniza skutecznosc tabletek novynette? a jezeli tak to w jakim stopniu?? czekam na odpowiedz pa

absolutnie nie obniża w żadnym stopniu:) mozesz być na 100% spokojna

Gość dzolka
dzieki:-) bo w ulotce pisze ze antybiotyki obnizaja skutecznosc tabletek , a dentystka mowi ze to antybiotyk jest w zebie wiec mam dylemat

ale ten antybiotyk(w sensie żaden antybiotyk leczący ząb)nie nalezy do tych silnych które faktycznie obniżają skuteczność(bo taka jest parwda że nie wszystkie to robią) to po pierwsze...a po drugie. to jest w zębie i nie rozchodzi się po organiźmie więc na serio nie ma obaw:) wierz mi. sprawdzone. sama przesłam kanałowe juz dwa razy i dziecka nie widać::D

Gość dzolka
dzieki za odpowiedz!!!!!!!!!!!!mam jeszcze jedno pytanie bo biore 3 opakowanie novynette i po 1 opakoaniu zamiast okresu mialam plamienie ktore bylo prawidlowe a po 2 opakowaniu dostalam taki okres tzn brzuch mnie bolal i obfita miesiaczka, czy to normalne? teraz jestem w trakcie 3 opakowania

ja niestety mam tego pecha że mam tak za kazdym razem. po pierwszym opakowaniu miałąm okres 3 dni w czasie siedmiodniowej i się cieszyłam jak głupia ze tak krótko a teraz już rok łykam i za kazdym razem minimum 6 dni leci i boli jak cholera. więc sama widzisz że różne rzeczy się dzieją. nie jest to oznaka ze tabletki nie działają czy tez że są źle dopasowane. po prostu Twój orgaznizm tak na nie reaguje. niestety dochodzi też fakt ze co miesiąc zmienia sie nasz tolerancja na hormony a przy tym także zmieniają sie reakcje organizmu. może być tak że 5 miesięcy wszytsko bedzie ok a przy 6 opakowaniu pojawiają się omdlenia, plamienia ogólnie nietolernacja tabsów.... wszystko jest jak najbardziej normalne jeśli chodzi o Ciebie! możesz mieć powody do zmartwień dopiero gdy np. w czasie \"plamienia z odstawienia\" bol bedzie nie do wytrzymania albo zaczniesz mieć plamienia miedzy miesiączkami, lub też pojawią się inne niebezpiecznie wygladające oznaki że dzieje się coś wyraźnie złego. pozdrawiam

Gość unchainmyheart
Witam. 13 marca wzięłam ostatnią tabletkę z blistra (Novynette). Według ulotki powinnam mieć krwawienie między 2, a 3 dniem - dziś przypada trzeci, a po krwawieniu ni widu ni słychu. Przy poprzednich opakowaniach krwawienie występowało w 1 lub 2 dniu, więc trochę się niepokoję, ponieważ w ostatnich dniach brałam antybiotyk (Renicin - zawiera roksytromycynę, o której nie ma mowy w ulotce). Czy stosowanie tego antybiotyku mogło wpłynąć na osłabienie działania tabletek, a co za tym idzie mogło dojść do zapłodnienia? Czy może niepotrzebnie panikuję i zbawienne krwawienie przyjdzie lada moment? Proszę o sensowne odpowiedzi.