Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emation

starania o drugie dziecko

Polecane posty

Gość emation

hej!mam 4-letniego synka,który bardzo pragnie mieć rodzeństwo,ale niestety nam z mężem się nie udaje od 1,5 roku.pomimo leczenia nic.Zostały jeszcze hormony, które zamierzam zacząć brać od następnego miesiąca jeśli się nie uda. miałam badanie hsg, mąż też był przebadany.dodam, że pierwsze dziecko udało nam się bez problemu za pierwszym razem.Czy któraś z was ma podobny problem i czy te hormony dają jakieś efekty?pozdrawiam

Gość Mirs4
dajcie sobie m-c luzu=-sama mysl ze chcecie was blokuje. A zobaczycie efekty sami-miesiac rozkoszy bez planu zajscia w ciaze-powodzenia

Gość Madzia O.
My staramy sie prawie od poltora roku.Teraz czekaja mnie badania hormonalne z krwii a meza spremiogram.wiesz moze co to za badanie.

Gość algh
spermiogram - czyli badanie nasienia pod względem liczby i jakości plemników, ich żywotności i ruchliwości

Gość emation
myślę z mężem o inseminacji co wy na to?już zaczynam wątpić a nie chce utyć po hormonach hej!

Gość Madzia O.
To zalezy ile utylas po hormonach? Z drugiej strony inseminacja to bardzo praktyczny sposob.Wielkie dzieki za adres forum starajacych sie.Napewno sie przyda.

Gość EMATION
Ja również dziękuje za adres 'starania'.jeśli chodzi o tycie to jeszcze nie brałam zadnych hormonów tylko słyszałam z opowieści że się tyje.Boję się bo mam tendencje do tycia.z drugiej strony to jeśli po nich zaszłabym w ciąże to moge utyć nawet 10 kilo.chciałam jeszcze zapytać Madzi O. czy Ty masz już jedno dzieciątko czy to ma być twoja pierwsza ciąża?

Gość Madzia O.
To ma byc pierwsza dzidzia.Wszystko jest dla mnie nowe.Jutro ide na badanie progesteronu.Zobaczymy

Gość emation
to życzę ci powodzenia tym bardziej że to będzie pierwsze maleństwo.ja musze powtórzyc badanie ob ,dlatego że mam za wysokie dopiero potem mogę zacząć leczyć niepłodność hormonami.może ktoś wie co oznacza wynik OB 95j.

Gość Madzia O.
emation teraz sie zastanawiam bo moj ginekolog nie zlecil mi normalnej morfologii krwii tylko od razu hormony

Gość emation
wiesz każdy ma swoje poglądy.Ja chciałam bardzo już zacząć te hormony brać mimo tego wysokiego OB ale powiedziała mi że potem mogą wyniknąć jakieś komplikacje pod wpływem tych hormonów. i znowu musze czekać miesiąc i już niemam siły. jak brałaś już hormony to napisz mi coś o nich i jak długo bierzesz? jak tam badanie i na czym to polega?

Gość Madzia O.
po prostu badaja Ci krew.Moje wyniki beda jutro a potem musimy czekac na wyniki meza i lekarz wtedy zdecyduje.

Gość neq
dostalam skierowanie na progesteron.Slyszalam,ze badanie wykonuje sie ok.21 dnia cyklu po owulacji.U mnie jednak nie wystapila i moj gin to wie bo wykonywal USG w 16 dniu cyklu.Co robic?

Gość Madzia O.
Narazie hura,moje hormony sa w "stanie idealnym".

Gość emation
bardzo się cieszę oby tak dalej. nadal niewiem nic na temat tych hormonów. napiszcie coś.

hej mamy już z mężem córeczkę która w czerwcu skończy 5 latek i bardzo pragniemy mieć drugą dzidzię.. jesteśmy na samym początku starań ale od samego początku zaczynają się schody. Od tak po prostu znikną mi okres i nie ma go już ponad dwa miesiące, umówiłam się do ginekologa bo dla mnie to nie jest normalna sytuacja gdyż okres zazwyczaj mialam miesiąc w miesiąc a tu nagle nie ma.. odczekałam dwa tygodnie (bo niestety tyle musiałam czekać w kolejce do gin).. no ale nareszcie wyczekiwane badanie i nic.. usg nic nie wykazało wszystko w zupelności normalnie, zostały mi przepisane tabletki Luteina 50 i mam je brać przez 7 dni dwa razy dziennie po dwie sztuki-mam nadzieję, że to pomoże i będę miala swój długo wyczekiwany okres.No niestety od niego dużo zależy(dni płodne i w ogóle).. Pozdrawiam