EKD 34 0 Napisano Sierpień 9, 2006 W którym dniu cyklu badanie progresteronu i prolaktyny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tez mnie to interesuje Napisano Sierpień 9, 2006 a DHEAS w którym dniu? testosteron? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia_79 0 Napisano Sierpień 9, 2006 Powiem wam jak ja robilam. PRL, testosteron i DHEA między 3 a 7 dc, progesteron 7 dni po owu(ksiązkowo w 21 -22 dc). W sumie to prl można przez cały cykl, ale ja zawsze robie na poczatku cyklu w tzw. ciszy hormonalnej. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EKD 34 0 Napisano Sierpień 9, 2006 a co to za badanie DHEAS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusia_79 0 Napisano Sierpień 9, 2006 DHEA-SO4 jest to hromon wydzielany przez nadnercza. Lekarz zlecał mi wykonanie badania tego hormonu równocześnie z androgenami aby ustalić źródło nadmiaru androgenów.Jeżeli DHEA byłoby podwyzszone to oznaczałoby ze mam coś nie tak z nadnerczami. Okazało sie jednak ze te androgeny są pochodzenia jajnikowego-DHEA wyszło w normie. To tak w skrócie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata196915 0 Napisano Listopad 24, 2008 Witam. Czy są jakiś określone dni cyklu kiedy należy badać prolaktynę? Czy można w trakcie miesiączki? Chodzi o zwykłe stwierdzenie czy jest w normie, bo mam gruczolaka przysadki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach