Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamcia1

Czy to moze byc padaczka?

Polecane posty

Gość kamcia1

mam kolege o ktorym mysle ze to ma, ale ja go nie pytam, a on nie mowi.U niego to sie objawia w ten sposob: jakies dziwne mruczenie, jedna powieka mu przez chwile cały czas drzy bardzo szybko,jedna strona ciała tak jakby mu sztywniała, i usta skrecone w jedna strone, jakos tak to wyglada, czy to moze byc padaczka???przypadkiem byłam swiadkiem jak cos takiego u iego wystapiło, trwało to niedługo, ale widziałam juz to u niego chyba ze 3 moze 4 razy, czy to padaczka?

Gość jksi999
watpie...... to raczej cos na tle nerwowym. jaka sie ten kolega?

Gość kamcia1
nie jąka się.ale cała jedna strona ciała jakby mu sztywniała, prostuje sie wtedy ta czesc, i jedna strona twrazy tez sztywnieje, robi mu sie takie duze jedno oko i szybko bardzo dgra powieka, to trwa moze kiklanascie moze dłiuzej sekund, potem on chyba nie pamieta tego, jest jakis zmeczony i zawsze idzie do wc sikac.

Gość lżejjj
padaczka wcale nie musi wygladac tylkow ten sposob ze padasz na zimie, caly sie trzesiesz i piana ci lci z ust- moze przebiegac lzej

Gość kamcia1
I TAK CICHO JĘCZY JAK LEZY CIEKAWE CO A MOŻE JAKIEŚ DUCHY GO ATAKUJĄ CO NIE WIECIE ?

Gość kamcia1
moze to jakis potwór w nim siedzi, mieliście kiedys taki przypadek?

Gość tylko bez podszywu ok
?? 2 oatatnie wypowiedzi nie moje

Gość kamcia1
jak to nie moje co ja piszę??????? hym cos ze mna nie tak.. chyba.

Gość lzejjj ma racje
ja pracuje z dziecmi, czesc ma padaczke i taki atak moze np. wygladac tak, ze nawet nie wiesz kiedy on jest. dziecko ci "odplywa" na kilkanascie sekund - przestaje reagowac na glos, dotyk itp. czynniki, po czym szybciutko "wraca" i zaczyna sie bawic od nowa.tak to moze byc padaczka, ale tez i nie musi...

Gość ale ten jolega przy tym
ma zacisniete zęby, i mruczy jakby chiał cos powiedziec aleniewydobywa głosu

Gość sorki mało byc kolega

Hej :) Twój kolega ma padaczkę na 99%. Objawy padaczki są najróżniejsze, ale te są bardzo zbliżone do tej choroby. Wiem co mówię, bo sama ją mam. Założę się, że Twój kolega nawet nie wie, że ma akurat napad.

Gość virtualia
tak z duzym prawdopodobienstwem to padaczka, kolega powinien udac sie do neurologa i zrobic badania EEG

Gość jozef
znam pana ktory mial przy mnie objaw padaczki.rozmawiajac ze mna najpierw mocno piernol potem sztywnial stojacnic nie mowiac ale nic nie pamietal .dopiero na drugi dzien dochodzil do siebie

Gość sylwiak99
moja córka ma padaczkę , to co opisujesz to na 99% padaczka . Objawy jej są różne nawet moga być takie jak opisujesz . Tym bardziej ,że kolega po cały zdażeniu jest zmęczony . Konieczna jest wizyta u neurologa , zapewne badanie EEG to potwierdzi .

Gość wulkan
padaczka to choroba neurologiczna.związana z uszkodzeniem centralnego układu nerwowego . jest to choroba z którą da się normalnie żyć trzeba tylko w siebie uwierzyć,oraz pamiętać ,aby regularnie brać przepisane przez lekarza leki.Co 6 miesięcy należy zrobić badanie e.e.g.Lecz na to badanie skierowanie wystawia jedynie lekarz neurolog.pozostałe leki przepisać może lekarz rodzinny. Życzę zdrowia.Ja także choruję na padaczkę i mam się dobrze .kontynując swe zaintertesowania . pozdrawiam Jarek

Gość Alanek
Witam. Jestem mamą 1,5 rocznego synka. Od niedawna zaobserwowałam iz drży mu lewa nóżka jak ją zegne w pozycji siedzącej. Wybraliśmy się do neurologa a tam dostaliśmy skierowanie na EEG. No i...wyszły jakieś nieprawidłowości w prawej połkuli- przypominam drży mu lewa nózka-no i na EEg wyszło podczas snu dziecka napady 2 sek, mimo że te drżenie ustapiło(miał je około tygodnia) to i tak na badaniu wyszły nieprawidłowości. Neurolog pow żeby czekac i go obserwować . JAk pojawi się takie wyładowanie i ta nóżka znów zacznie drżeć trzeba zrobić rezonans. Może mi ktoś pomóc?odpowiedzieć? nie wiem co o tym wszytskim mysleć, on jest taki malutki a tu badanie wskazuje na padaczke.

Gość Gamma30
Alanek, ja sama choruję,jestem matką 2letniej dziewczynki.Ja drżę na widok każdego jej dziwnego zachowania bo myślę,ze tez jest chora.Jestem przerazona mimo,ze ponoc padaczka nie jest dziedziczna. Pociesz sie,ze to malutkie dziecko,nie ma jeszcze do konca wyksztalconego ukladu nerwowego,wszystko sie w nim jeszcze kotluje.Nawet jesli okaze sie,ze to padaczka(nie zycze Ci tego!!) zwykle padaczka wieku dzieciecego jest tymczasowa,mozna z niej wyjsc ale bedac oczywiscie pod kontrola lekarza. Musisz uwierzyc,ze bedzie dobrze,chociaz rozumiem,ze to bardzo trudne. |powodzenia,oby bylo dobrze!! buziaki!