Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muut

jaki wózek do jazdy na rolkach?

Polecane posty

Gość muut

Drogie sportowe mamy. Jakimi wózkami jeździcie na rolkach? Co jest istotne gdy chce sie prowadzić wózek jadąc? Mam Buzza ale on nie zdaje egzaminu, wygląda to tak, że ja jadę a tatuś prowadzi wózek. Jednak mężczyzna zapragnął również pośmigać. Decydujemy się na zmiane wózka jednak juz sami nie wiemy na jaki. Pozmóżcie.

Gość to okropne
obojętnie jaki, byle na duzych kolach i z mozliwością podniesienia wysoko rączki. Choc kiedys widziaam faceta z parasolką i też jakoś jechal, choc bardzo schylony. Dlaczego wasz wózek nie nadaje się?

Gość muut
No właśnie. Jeśmy wysocy i na tych rolkach rączka jest dla nas odrobinę za nisko. Poza tym nie ma hamulca ręcznego, a ja dość słabo hamuję nawet bez wózka:) Inne powody są już nie związane z rolkami, po prostu po dość intensywnej eksploatacji po 7 miesiącach co chwilę coś się z nim dzieje. Nie daje rady ten wózek. Może z domu do samochodu i z samochodu po centrum handlowym ale nie po polskich chodnikach i ich braku. Pomija że łożyska włożone na sztywno, ciężko je wyczyścić, konserwować, a system obracania przedniego koła jest wogole pozbawiony łożyska. Tak więc z braku możliwości wyczyszczenia łożysk, kołko przednie nie obraca się na nich tylko na nasmarowanej osi. Mamy oogólną potrzebę zmioany wózka, bo tylko się męczymy, chcieliśmy więc kupić taki, który nie będzie sprwiał problemów podczas jazdy na rolkach. przy większych obciążeniach po prostu nie rozkraczy się...

polecam ci X landera -XA nie jest lekki bo ma kola pompowane..ale raczka wysoko sie podnosi i super sie prowadzi..ja mam 175 cm i jak podniose raczke na maxa to hoho..tez jezdze na rolkach -czasem....napewno by sie sprawdzil

Gość u nas na osiedlu
dziewczyna jeździ na rolkach pchając wózek z maleńkicm dzieckiem. wszyscy patrzą z przerażeniem bo jeździ zdecydowanie za szybko i nie zwalnia na nierównościach chodnika. Uważam że to mocno nierozsądne ryzykuje się zbyt wiele, a na rolkach można pojeździć gdy dziecko jest z kimś w domu. Dziewczyny, miejcie odrobine zdrowego rozsądku i przewidywania, żeby potem nie żałować !!!

Gość bziczek
do u nas na osiedlu - żartujesz? a u nas w parku ;) jest baardzo dużo rodziców którzy w ten sposób pomykają z dziećmi na rolkach. Jak małe, to właśnie w wózku, a jak podrośie to na swojej hulajnodze. Nie ma sie co oburzać, tylko trzeba zachować ostrożność i nie szarżować.